Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων και τις διακοπές ρεύματος, νερού, αερίου!

Βαδίζοντας πια στον όγδοο χρόνο των μνημονίων, με τις απολύσεις και την ανεργία να χτυπούν κόκκινο, τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, την επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών και την κατάργηση της δωρεάν παροχής βασικών κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, η ζωή κάθε φτωχού (και φτωχοποιημένου) λαϊκού νοικοκυριού έχει γίνει δυσβάσταχτη. Δίπλα σ’ αυτά έρχονται να προστεθούν και οι απανωτές αυξήσεις των τιμολογίων βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό καθώς και η διακοπή της παροχής τους για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Όλα αυτά βέβαια είναι άρρηκτα δεμένα με τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησής τους που προωθούν με ταχύτατους ρυθμούς κυβέρνηση και Ε.Ε.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα της συγκεκριμένης πολιτικής η Εταιρεία Φυσικού Αερίου, η οποία αφού διασπάστηκε το 2017 σε δυο κομμάτια (Ε.Π.Α. και Ε.Δ.Α.-ΘΕΣΣ, παροχή και δίκτυο) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια των «μνημονιακών υποχρεώσεων», έχει ήδη ξεπουληθεί κατά μεγάλο μέρος σε ιδιωτικά συμφέροντα μαζί με το management.

Την ίδια στιγμή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με τις αποφάσεις της σχετικά με τις τιμές και τους όρους παροχής του αερίου, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των νέων ιδιοκτητών.

· Οι τιμές διατηρούνται σε ιδιαίτερα μεγάλο και δυσβάσταχτο πια για την πλειοψηφία των καταναλωτών ύψος και δεν κατεβαίνουν ούτε και στις περιόδους αυξημένης κατανάλωσης, όπως ο περσινός οξύς και παρατεταμένος χειμώνας (και παρά τις δεσμεύσεις για μείωση τιμών…)

· Ταυτόχρονα η Ε.Π.Α, δικαιούται να διακόψει άμεσα την παροχή αν κάποιος καταναλωτής αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό και εφόσον αυτός υπερβαίνει το ποσό των 113(!!!) ευρώ (ή δεν κάνει διακανονισμό, με τους όρους της Εταιρείας πάντα…)

· Η Ε.Δ.Α.-ΘΕΣΣ τρομοκρατεί τους ανήμπορους να πληρώσουν καταναλωτές (πολλές φορές υπερήλικοι ή με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας) για τον τρόπο διακοπής (με «χρήση γερανοφόρων οχημάτων» και παραβίαση ιδιωτικού μας χώρου…) και επιβάλει υψηλά τέλη επανασύνδεσης

Όμως το αέριο, η θέρμανση δηλ. και το ζεστό νερό (και για ορισμένους καταναλωτές βασικές οικιακές συσκευές) είναι βασικοί και απόλυτα αναγκαίοι παράγοντες για την καθημερινή μας ζωή. Δεν δικαιούται κανείς να κλείνει τον διακόπτη και να τα στερεί σε οικιακούς καταναλωτές, σε οικογένειες με παιδιά, σε ηλικιωμένους κι όλους εμάς που προσπαθούμε καθημερινά να τα βγάλουμε πέρα με όλες τις δυσκολίες.

Οι πρακτικές εκμετάλλευσης και εκφοβισμού της εταιρίας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Στέγη, ρεύμα, νερό, θέρμανση δεν είναι εμπορεύματα.
Είναι δικαιώματα για όλους όσους ζουν σ’ αυτή τη χώρα!

Τετάρτη 25 Οκτώβρη, 2μ.μ., στην Εταιρεία Φυσικού Αερίου

(26ης Οκτωβρίου 54-56)

Να πούμε μαζικά και δυναμικά ΟΧΙ

  • στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών
    στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων με τους υπέρογκους λογαριασμούς
    στις διακοπές ρεύματος, νερού, αερίου και τη στέρηση κοινωνικών αγαθών

Με ανυποχώρητο αγώνα να απαιτήσουμε

Μειώσεις στα τιμολόγια & περικοπή των επιβαρύνσεων (φόρων-τελών-χρεώσεων)
Διαγραφή χρεών των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας – Διακανονισμοί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *