Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονότα μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας που ακολούθησε την πορεία της 17ης Νοέμβρη. Ενώ η πορεία είχε διαδηλώσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ και είχε ολοκληρωθεί, οι αστυνομικοί άρχισαν να βρίζουν και να προκαλούν τους διαδηλωτές που κατέβαιναν την Αλεξάνδρας μετά το τέλος της πορείας. Παρότι οι προκλήσεις δεν απαντήθηκαν, οι διμοιρίες χτύπησαν απρόκλητα τον κόσμο που απλώς κατέβαινε την Αλεξάνδρας, και ακολούθησε κυνηγητό με πολύ ξύλο. Το πρώτο αποτέλεσμα ήταν 9 τραυματίες να διακομιστούν στον Ευαγγελισμό!

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίστηκε στα Εξάρχεια, όπου οι διμοιρίες των ΜΑΤ χτυπούσαν και συλλάμβαναν αδιακρίτως κάνοντας πογκρόμ στα Εξάρχεια για να καταλήξουν με δεκάδες ακόμη τραυματίες, 23 προσαγωγές και 16 συλλήψεις.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας να «ματώσει» τη μνήμη του Νοέμβρη στην πραγματικότητα βοηθήθηκε πλήρως από ομάδες τυφλής βίας που αυτοαποκαλούνται αναρχικές.

Οι ομάδες αυτές ονομάζουν «εξέγερση» την ανταλλαγή πραγματικών πυρών με διμοιρίες μέσα σε κατοικημένη περιοχή, την τυφλή βία και τη χρήση ναυτικών φωτοβολίδων, που οδήγησε στον βαρύ τραυματισμό της εγκληματολόγου Αναστασίας Τσουκαλά που από την Παρασκευή νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό σε κρίσιμη κατάσταση. Ομάδες που με τη δράση τους δείχνουν ότι δεν έχουν αναστολές για θανατηφόρα χτυπήματα, επαναλαμβάνοντας τραγικά γεγονότα του παρελθόντος

Οι ομάδες αυτές έχουν αναπτύξει εδώ και πολύ καιρό μια συμπεριφορά αντικοινωνική, που στρέφεται ευθέως ενάντια στο κίνημα, επιτίθενται σε συλλογικότητες και στους κατοίκους των Εξαρχείων, παρουσιάζουν την μικροαστική ατομική βία ως «επαναστατικό καθήκον» και δρουν αντικειμενικά υπέρ των σχεδιασμών της αστυνομίας και του παρακράτους. Χαρακτηριστικό της αντίληψης αυτής ήταν η κατάληψη του Πολυτεχνείου από ολιγομελή ομάδα που δεν επέτρεπε την είσοδο στους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και τις οργανώνεις της αριστεράς για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Η δράση των ομάδων αυτών δεν έχει καμία σχέση με την ταξική πάλη και τους λαϊκούς αγώνες. Αντιθέτως, δρουν αντικειμενικά υπέρ των σχεδιασμών των πιο σκοτεινών πολιτικών κύκλων για την «εκκαθάριση» των Εξαρχείων από τους κατοίκους και τις συλλογικότητες που δρουν εκεί και την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο, δρουν αντικειμενικά υπέρ της νομιμοποίησης της καταστολής και δυσφημούν τις ιδέες και τις πρακτικές του μαχόμενου κινήματος.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως ηθικούς αυτουργούς της αστυνομικής βίας κα τρομοκρατίας μετά το τέλος της πορείας της 17 Νοέμβρη.

Καταγγέλλουμε τη στάση των ομάδων τυφλής βίας και καλούμε κάθε συλλογικότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος να τους απομονώσει με κάθε τρόπο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα θύματα της κρατικής καταστολής και στην Α. Τσουκαλά που δίνει μάχη για την υγεία της στον Ευαγγελισμό.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημείται το κίνημα και οι μαχόμενες δυνάμεις του από ομάδες τυφλής βίας που θεωρούν ιδιοκτησία τους τα Εξάρχεια ή όποια άλλη γειτονιά.

Μία απάντηση στο “Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονότα μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη”

 1. Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΕΣ – ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Για Την

  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  Μετά την Marfin και τις βίαιες ενέργειες χουλιγκανικού τύπου σε αγωνιστές και εκδηλώσεις του χώρου ήρθε αυτό που λίγο – πολύ κουβεντιάζαμε μεταξύ μας…..ο σοβαρός τραυματισμός μιας ακτιβίστριας δικηγόρου μετά την πορεία του Πολυτεχνείου στα εξάρχεια (που διέλυσαν τα ΜΑΤ αναίτια την πορεία κομματιού του α/α χώρου στην Λεφ.Αλεξάνδρας) από άτομα που επικαλούνται «αντιεξουσιαστές»…

  Μακριά από εμάς η ασφαλίτικη ερμηνεία της ιστορίας….αλλά αυτά τα άτομα εδώ και χρόνια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, οι ενέργειες τους είναι αντικινηματικές, αντικοινωνικές, μηδενιστικές…ο κλεφτοπόλεμος δεν έχει καμιά ουσία δεν είναι σύγκρουση αλλά φαντασιακή «εξέγερση» στα μυαλά τους…

  Το ανταγωνιστικό – επαναστατικό κίνημα όταν φτάσει σε μαζικό-πολιτικό – κοινωνικό – επίπεδο θα επιλέγει το ίδιο πως και πότε θα συγκρουστεί με τα όργανα του κράτους και του κεφαλαίου…

  Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ…

  Η κοινή ανακοίνωση οργανώσεων της ριζοσπαστικής – επαναστατικής αριστεράς ενάντια στο κλείσιμο του Πολυτεχνείου από τους αυτόκλητους «επαναστάτες» και την παρέμβαση της πολιτικής –κινηματικής αναρχίας για να ανοίξει το Πολυτεχνείο στο λαό είναι η κινηματική αντίδραση σε μηδενιστικές λογικές και τις χαιρετίζουμε. Ελπίζουμε μετά το σοβαρό τραυματισμό της Αν. Τσουκαλά οι αγωνιστές/στριες και οι οργανώσεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση (όπως οι Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ…) και μέτρα για να περιοριστούν οι απολίτικες και αντικινηματικές ενέργειες και επιλογές…

  Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ είμαστε απέναντι με ενέργειες και επιλογές που είναι εξουσιαστικές και εχθρικές απέναντι στο ανταγωνιστικό επαναστατικό κίνημα και είμαστε σίγουροι ότι θα περιοριστούν με ένα μαζικό προλεταριακό – νεολαίστικο κίνημα και μια αντικαπιταλιστική αντιεξουσιαστική ενότητα.

  Εμείς παλεύουμε για τον ελευθεριακό κομμουνισμό δηλαδή ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ που διέπονται από εκμετάλλευση, καταπίεση και αλλοτρίωση ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ….ενάντια στην κοινωνία που έχει φετίχ το εμπόρευμα και το χρήμα σε αυτόν τον αγώνα είναι άσκοπες οι αντικινηματικές απόλίτικές , ατομικές επιλογές…αλλά ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, η κίνηση των μαζών για την απελευθέρωση από το κεφάλαιο και το κράτος είναι η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ για την ΝΙΚΗ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *