Πολιτική τοποθέτηση του Διστόμου για την αντιφασιστική εκδήλωση της 24/11 στο Γκίνη (ΕΜΠ)

Ο ελληνικός φασισμός πηγάζει από το κράτος, επανδρώνεται από αυτό, αποτελεί τον πιο πιστό υπηρέτη της καταστολής του απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Στην Ελλάδα οι φασίστες είναι οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους, εφεδρεία της πολιτικής του. Όπως ο αφέντης του, το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος ήταν υπηρέτης της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Πραγματοποιώντας μια βουτιά μέσα στον ιστορικό χρόνο, παρατηρούμε την λεπτή γραμμή που συνδέει την δράση του παρακράτους απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Η πρώτη εμφάνισή του γίνεται το 1916 με τον Σύλλογο των Απόστρατων, μια παραστρατιωτική ομάδα που δρούσε υποστηρίζοντας την πολιτική του Μεταξά. Εν συνεχεία, χαρακτηριστικό παράδειγμα του ελληνικού φασισμού αποτελεί η 3Ε, παρακρατική-φασιστική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1927 με πολιτικές αρχές δομημένες στην αντικομμουνιστική και αντεργατική πάλη και υπαρκτά χρηματοδοτούμενες παραστρατιωτικές δομές.

Το 1933 πραγματοποίησε την ‘’πορεία προς την Αθήνα’’ στο πλαίσιο της ‘’καθόδου στη Ρώμη’’ του Μουσολίνι. Η επιτυχία της κίνησης της συνοδεύτηκε από μια βιαστική κίνηση αυτονόμησης και μετασχηματισμού της σε ΕθνικοΣοσιαλιστικό Κόμμα-Εθνική Ένωσις Ελλάδος. Η επαναφορά της σε οργάνωση ήταν άμεση καθώς η κρατική και επιχειρηματική χρηματοδότηση διακόπηκε αμέσως.

Κατά την διάρκεια της ένοπλης λαϊκής οργανωμένης αντίστασης του 1940-1949 φοράει την προβιά του ΜΑΥ, του Χιτη, του γερμανοντυμένου, του Μπουραντά, δολοφονεί, φυλακίζει, βασανίζει. Μεταγενέστερα και μέχρι την ενορχήστρωση της Χούντας των συνταγματαρχών συνεχίζει να δολοφονεί μέσα από τον παρακρατικό του ρόλο – Λαμπράκης, 22 Μαϊου 1963- στήνοντας ανάχωμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης και αντεπίθεσης του κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της Χούντας, οι προγενέστεροι Γκοτζαμάνηδες στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό και συνεχίζουν τον εγκληματικό-αντιλαϊκό τους ρόλο απέναντι στην οργανωμένη αντίσταση στο καθεστώς. Με την πτώση της δικάζονται, βγαίνουν λάδι και επιβραβεύονται, είτε λαμβάνοντας ρόλους σε θέσεις κλειδιά του μεταπολιτευτικού κράτους, είτε με την αναβάθμιση τους σε υπεύθυνους ασφαλείας της ντόπιας ολιγαρχίας.

Στα τέλη του 1970 και τη δεκαετία του 1980, ο ελληνικός φασισμός εμφανίζεται στην Εθνική Παράταξη και στην ΕΠΕΝ με την συμμετοχή των γνωστών μας Μάκη Βορίδη και Ν.Γ. Μιχαλολιάκου.

Στην δεκαετία του 1990 εμφανίζεται τόσο στους Rangers και τους Κένταυρους με την δολοφονία του αγωνιστή Τεμπονέρα, αλλά στέκεται και απέναντι σε οποιαδήποτε εμφάνιση του επαναστατικού κινήματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις κοινές επιθέσεις ΜΑΤ-Χρυσαυγιτών στο Πολυτεχνείο του 1995.

Πλησιάζοντας στο σήμερα, είναι αναγκαία η αποσαφήνιση της δομής του εχθρού. Αιχμή του δόρατος του ελληνικού φασισμού την σημερινή περίοδο αποτελεί η Χρυσή Αυγή η οποία, ωστόσο, συγκροτείται μέσα σε ένα στρατόπεδο στο οποίο αλληλεπιδρούν και συνεργάζονται κομμάτια της μαφίας, της αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων, κομμάτων εξουσίας (Ν.Δ.), άλλων φασιστικών μορφωμάτων, τα οποία παρότι δυνάμει συγκρούονται , διατηρούν μια και μόνο στόχευση, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αστικής τάξης μέσα από τον στραγγαλισμό της οργάνωσης του ανταγωνιστικού κινήματος.

Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή το 2012 αποτελεί ένα οργανωμένο πολιτικό σχέδιο που ξεκίνησε με την αναστολή της λειτουργίας της το 2005,την εμφάνιση της σαν κράτος εν κράτει στον Άγιο Παντελεήμονα πάντοτε σε σύνδεση με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και με πρόσχημα τα πογκρόμ απέναντι σε μετανάστες. Ένα πολιτικό σχέδιο επιβράβευσης των δολοφονικών επιθέσεων απέναντι σε μετανάστες και αγωνιστές, επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτο-οργανωμένους χώρους, της χειροβομβίδας στα Εξάρχεια.

Ένα πολιτικό σχέδιο που στηρίχθηκε από τα κανάλια των ντόπιων ολιγαρχών, που έπαιξαν το ρόλο του κοινωνικού ξεπλύματος των ‘’καλών παιδιών με τα μαύρα και την ελληνική σημαία’’.

Με την είσοδο της στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή επιλέγει να αναβαθμίσει πολιτικά τον αγώνα της. Δολοφονεί τον Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη του 2013. Επιτίθεται στο αδελφικό της Κόμμα την Νέα Δημοκρατία στην επέτειο του Μελιγαλά το 2013 και χτυπάει τους εργάτες του ΠΑΜΕ.

Η κορύφωση της δράσης της, ωστόσο, έρχεται με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη του 2013 στο Κερατσίνι. Καμία φυλάκιση και καμία δίκη δεν μας δημιουργούν συμπεράσματα αυτονόμησης του παρακράτους. Τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου δεν θα δαγκώσουν ποτέ το χέρι που τα ταίζει. Η οργανωτική αποσάρθρωση της Χρυσής Αυγής και οι αποχωρήσεις στελεχών δεν πρέπει να μας δημιουργούν εφησυχασμό. Ο ελεγχός τους σε γειτονιές είναι υπαρκτός. Η κοινωνική τους γείωση αδιαπραγμάτευτη. Ο ρόλος που θα παίξουν το επόμενο διάστημα σε ενδεχόμενα ξεσπάσματα μαζικών- λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων θα είναι της νομιμοποιημένης βίας, χέρι-χέρι με τους κρατικούς προστάτες τους.

Tο Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο ήρθε σαν συνέχεια αντιφασιστικών αγώνων στην ευρύτερη περιοχή, του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος αλλά και ως πολιτικό προϊόν του αντιφασιστικού μετώπου και των αντιφασιστικών μοτοπορειών του 2012 και 2013. Ως μια δομή που εμπνέεται από τους κομμουνιστές του 1933 που επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια στα βαγόνια που μετέφεραν τους φασίστες της 3Ε από την Θεσσαλονίκη και είχαν νεκρούς και συλληφθέντες. Που δεν ξεχνάει την εποποία του 1940-1949, την μαζική-λαϊκή-αντιφασιστική-ένοπλη αντίσταση απέναντι στον ιταλικό, γερμανικό, βουλγάρικο φασισμό και τον εγγλέζικο και αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Που ανακαλύπτει τον εαυτό της στους αγωνιστές που έστησαν ανάχωμα στο παρακράτος στα Ιουλιανά, που θυσίασαν την ελευθερία τους παλεύοντας μέσα από τις γραμμές των αντιδιδακτορικών οργανώσεων και των νόμιμων ή μη οργανώσεων της μεταπολίτευσης που συνέχισαν την υλική αντιπαράθεση απέναντι στο φασισμό και έδωσαν σάρκα και οστά στο σύνθημα ‘’Δώστε τη Χούντα στο Λαό’’. Που θέλει να τιμήσει στο ελάχιστο τους αντιφασίστες που έδωσαν σκληρές συγκρούσεις κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ζαν Μαρί Λεπέν έξω από το Κάραβελ το 1984, νοηματοδοτώντας τον αγώνα τους στο σήμερα. Που αισθάνεται στον ίδιο βαθμό τμήμα, κομμάτι και συνεχιστής στο βαθμό που μπορεί, κάνοντας λάθη και προσπαθώντας να σηκώσει στις πλάτες του ένα μικρό κομμάτι της τεράστιας αντιφασιστικής ιστορίας του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου την δεκαετία 1990 και 2000. Αυτού του πολύμορφου εργαστηρίου πολιτικής πρακτικής που δεν ήπιε το νερό της λήθης και σήκωσε το γάντι της λαϊκής αντιβίας απέναντι στον παρακρατικό φασισμό, που επιτέθηκε στα γραφεία του, στις μονάδες του, που περιφρούρησε τις δομές του, κρατώντας γειτονιές ελεύθερες από την φασιστική-παρακρατική απειλή. Ναι σύντροφοι και συντρόφισσες, αντιλαμβανόμαστε την αντιφασιστική ιστορία σαν μια ολότητα και ως τέτοια την υπερασπιζόμαστε όπως μπορούμε σαν κόρη οφθαλμού. Προσδοκώντας να βάλουμε ένα μικρό κομμάτι στο ψηφιδωτό της ιστορικής δικαίωσης των νεκρών, των βασανισμένων και των φυλακισμένων του ελληνικού αντιφασιστικού κινήματος.

Πάνω σε αυτή τη λογική το Στέκι Δίστομο, σήμερα, καταθέτει την δικιά του μαχητική αντιφασιστική στρατηγική για την οργάνωση ενός αντιφασιστικού κινήματος που μπορεί και πρέπει να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων. Ενός αντιφασιστικού κινήματος που θα μπορέσει να απαντήσει στην γενικευμένη εδραίωση και εδαφικοποίηση του παρακρατικού φασισμού με την δικιά μας αντιφασιστική εδαφικοποίηση και εδραίωση. Η εφαρμογή της αντιφασιστικής στρατηγικής μας ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2014 στον Άγιο Παντελεήμονα. Η επιλογή του σημείου έγινε λόγω του πολιτικού συμβολισμού που έφερε ο Άγιος Παντελεήμονας για τους φασίστες, ως μια κίνηση που σε φέρνει σε απευθείας εδαφική αντιπαράθεση και διεκδίκηση μιας γειτονιάς- εμπροσθοφυλακής για τον εχθρό. Αλλά και μιας γειτονιάς φτωχής και πολυεθνικής, που θα λειτουργούσε σαν δίαυλος επικοινωνίας με άλλες φτωχογειτονιές της μητρόπολης. Αναλύοντας την συνθήκη που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αξιολογώντας ως πρώτο στόχο την δημιουργία μιας αντιφασιστικής ζώνης στον Άγιο Παντελεήμονα, έπρεπε να επιλέξουμε τις πολιτικές αρχές, που θα ατσάλωναν το Δίστομο ως όχημα μάχης, ως διαδικασία νίκης. Εδαφικοποιημένος, μετωπικός, πολύμορφος, μαχητικός αντιφασισμός. Αυτές ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι αρχές μας.

Διεξάγοντας ένα εδαφικοποιημένο μετωπικό, πολύμορφο, μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα κατορθώσαμε να επιτύχουμε την οικοδόμηση μιας αντιφασιστικής ζώνης στον Άγιο Παντελεήμονα. Το πρώτο διάστημα της παρουσίας μας στον Άγιο Παντελεήμονα εμφανίσαμε ένα πολιτικό-οργανωτικό σώμα με τέτοια χαρακτηριστικά που οποιοσδήποτε προσπαθούσε να του επιτεθεί θα το σκεφτόταν μια και δυο φορές λόγω των απωλειών που θα είχε. Σταδιακά και αφού επιβάλαμε την παρουσία μας σαν καθημερινότητα, αρχίσαμε να διεκδικούμε επιπλέον μητροπολιτικό χώρο για να διευρύνουμε την ζώνη επιρροής μας στην περιοχή. Η πρώτη κίνηση μας ήταν μια οργανωμένη αφισοκόλληση πέριξ του Σταθμού Λαρίσης στις 22 Νοέμβρη του 2014 κατά την διάρκεια κεντρικής εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής .

Το επόμενο διάστημα, παρατηρώντας εμφάνιση φασιστικών-παρακρατικών συμμοριών με ορμητήριο τα Coffee Island στην Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση εκεί, που οδήγησε στην απόλυση του φασίστα και την απενεργοποίηση του φασιστικού πυρήνα. Εκτιμώντας, τότε, πως η παρουσία μας στον Άγιο σιγά- σιγά εδραιώνεται, προβήκαμε σε δυναμική αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης στις 7 Γενάρη του 2015, κλειδώνοντας τους φασίστες μέσα και επισφραγίζοντας πρακτικά την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων στην περιοχή. Στις 23 Ιανουαρίου 2015 γίνεται αντιεκλογική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα. Κατά την διάρκεια των Ιμίων του 2015, περιφρουρούμε τον Άγιο Παντελεήμονα μαζί με συντρόφους-ισσες που συμμετείχαν στην μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση εκείνης της χρονιάς, απαγορεύοντας την χρήση του Άγιου Παντελεήμονα σαν Χρυσαυγιτικό πέρασμα την ημέρα των Ιμίων.

Στις 21 Μάρτη του 2015, πραγματοποιούμε αντιφασιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα, φράζοντας τον δρόμο σε ντόπιους και περαστικούς Χρυσαυγίτες που έκαναν το λάθος να προσεγγίσουν τον Σταθμό Λαρίσης από την Αχαρνών και τα πέριξ του Αγίου Παντελεήμονα. Τον Μάϊο συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις κατά την διάρκεια της έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής, με αποκορύφωμα την εμφάνιση ενιαίου σώματος αντιφασιστών στις 06.00 το πρωί σε πλατεία στον Κορυδαλλό που ήταν το σημείο συνάντησης των φασιστών κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, ανοίξαμε, περιφρουρήσαμε και παραδώσαμε τις κούνιες του Αγίου Παντελεήμονα στους ντόπιους κατοίκους, επικυρώνοντας με τον πιο κοινωνικό τρόπο πως η φασιστική τρομοκρατία με την ανοχή του Καμίνη λαμβάνει τέλος από το Στέκι Δίστομο.

Στις 6 Οκτώβρη του 2015, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο μαγαζί του φασίστα Ζέρβα στον Ερυθρό, εισβάλλοντας μέσα κατά την διάρκεια της λειτουργίας του και αποχωρώντας συγκροτημένα και χωρίς καμία απώλεια από μια περιοχή με εμφανώς οργανωμένους φασιστικούς-παρακρατικούς πυρήνες. Τον Νοέμβρη του 2015, πραγματοποιήσαμε 2 πλατιές αντιφασιστικές μοτοπορείες για τον 1 χρόνο του Διστόμου, σε Αττική-Σταθμό Λαρίσης και Πανόρμου- Γκύζη. Το Στέκι Δίστομο αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή του διημέρου των Ιμίων τον Γενάρη του 2016. Δύο μεγάλες αντιφασιστικές περιπολίες την Παρασκευή 29/01 και το Σάββατο 30/01 με ταυτόχρονη παρουσία στον Άγιο Παντελεήμονα των αντιφασιστών προηγουμένως έκοψαν την όρεξη στους φασίστες που ετοίμαζαν φασιστικά πογκρόμ και ολοκλήρωσαν την δυναμική απάντηση που έλαβαν Γερμανοί νεοναζί στο Μοναστηράκι την 28 Γενάρη.

Στις 23/04/16 στηρίξαμε την αντιφασιστική παρέμβαση των ντόπιων συντρόφων της Ελευσίνας, πάνω στην λογική της πριμοδότησης του μαχόμενου αντιφασισμού που θέλει να αποκτήσει εδαφικά χαρακτηριστικά όπου αυτός εμφανίζεται. Στις 22 Μαϊου είχαμε ουσιαστικά την πρώτη απόπειρα εμφάνισης της διάσπασης της Χρυσής Αυγής, Λ.Ε.Π.ΕΝ.,στον Άγιο Παντελεήμονα και την έμπρακτη ακυρωσή της από το Στέκι Δίστομο και πλήθος αντιφασιστών-ιων που στήριξαν το κάλεσμα του για οργανωμένη περιφρούρηση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Μετέπειτα, και αφού το Στέκι Δίστομο δεν λειτουργούσε λόγω καλοκαιριού, ο εσμός της Λ.Ε.Π.ΕΝ βρήκε την ευκαιρία να διεκδικήσει ανοιχτά την αντιφασιστική ζώνη στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το ξέσπασμα μιας πολύμορφης μαχητικής αντιφασιστικής κίνησης που πλαισιώθηκε από πλήθος αντιφασιστών και περιλάμβανε άμεση παρουσία κάτω από τα γραφεία τους, επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία τους, πλατιά αντιφασιστική συγκέντρωση την ημέρα των εγκαινίων τους, αλλά και συνεχόμενη παρουσία κάτω από τα γραφεία τους κατά την διάρκεια της λειτουργίας, όταν το Δίστομο ήταν ανοιχτό, τους οδήγησε να βάλουν λουκέτο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016 προχωρούμε σε αντιφασιστική περιπολία στην Αττική, με σκοπό την συνέχιση της διεκδίκησης μητροπολιτικού χώρου. Στις 25 Μάρτη του 2017 πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του νέου μας χώρου στον Άγιο Παντελεήμονα, σηματοδοτώντας την αναγκαιότητα της συνέχισης του εδαφικοποιημένου μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή. Την 1η Απρίλη συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού-Αντιεξουσιαστικού Στεκιού Κάμενικ στην Θεσσαλονίκή που σκοπό είχε την επικοινωνία σε Πανελλαδικό Επίπεδο των μαχόμενων αντιφασιστικών δυνάμεων.

Πολιτικό προϊόν αυτής της διαδικασίας αποτέλεσε η εμφάνιση αντιφασιστικών δυνάμεων από όλη την Ελλάδα στην Καβάλα στις 3 Ιούνη του 2017, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις πως μπορούμε να βρεθούμε σε πανελλαδική αντιφασιστική ενότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά και πως η σταδιακή οικοδόμηση ενός Πανελλαδικού Αντιφασιστικού Δικτύου μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Στις 8 Οκτώβρη του 2017 ξεφτιλίσαμε τους φασίστες κατήγορούς μας στο δικαστήριο που είχαμε για τον Σταθμό Λαρίσης, επιβάλλοντας πολιτικά-οργανωτικά τους όρους μας εντός του αστικού δικαστηρίου και δημιουργώντας ένα κλίμα τέτοιο που οδήγησε στην αθώωσή μας.

Στις 22 Οκτώβρη, συγκροτούμε αντιφασιστικό σώμα με πλήθος αντιφασιστών-ιως έπειτα από ανοιχτή κουβέντα, που σκοπό είχε να βρεθεί πάση θυσία σε πεδίο βολής απέναντι στους υμνητές του Χίτλερ και των Ταγμάτων Ασφαλείας. Αδιαφορώντας για τους κρατικούς προστάτες τους που βρίσκονταν παντού στο Σύνταγμα, ξεφύγαμε από την επιτήρησή τους και βρεθήκαμε κάποια μέτρα μακριά από τους φασίστες στην Φιλελλήλων, αποδεικνύοντας πως η σωστή οργάνωση στον δρόμο και η γνώση του αντίπαλου στρατοπέδου μπορούν να ξεφτιλίσουν και το καλύτερα οργανωμένο κατασταλτικό σχεδιασμό. Στις 3 Νοέμβρη του 2017 ξεκίνησε η κοινωνική-λαϊκή κουζίνα στον Άγιο Παντελεήμονα, μια διαδικασία που το Στέκι Δίστομο θέτει ως πολιτική στόχευση, την οικοδόμηση μιας δομής αντιφασιστικής-λαϊκής αλληλεγγύης που θα οχυρώσει κοινωνικά τον αγώνα που διεξάγεται στον Άγιο Παντελεήμονα.

Καλούμε τους αντιφασίστες-ιες σε οργάνωση στο Δίστομο για να υπερασπιστούμε από κοινού την αντιφασιστική νίκη στον Άγιο Παντελεήμονα και να προχωρήσουμε την αντίληψη του εδαφικοποιημένου-μετωπικού-πολύμορφου-μαχητικού αντιφασισμού. Ισχυροποιώντας το Στέκι Δίστομο, δυναμώνει ένα Στέκι που θα ήθελε να γίνει παράδειγμα υπευθυνότητας, αγωνιστικής ηθικής, κουλτούρας,αυταπάρνησης και μαχητικότητας. Δυναμώνει η συγκρότηση μιας διαδικασίας ολόπλευρων προσωπικοτήτων σε αντιεξουσιαστικό πλαίσιο, που ο λόγος και η θέση του καθένα έχει βαρύτητα. Εκτιμώντας πως η στρατηγική μας βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, θέλουμε να χαράξουμε νέους ορίζοντες στη δράση μας.

Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και άλλες δομές στο πνεύμα και την λογική του Διστόμου, επιλέγοντας εμείς και όχι ο εχθρός που πρέπει να υπάρξει η νέα εδαφικοποίηση του αντιφασιστικού αγώνα. Να οικοδομήσουμε νέες αντιφασιστικές ζώνες, να σφίξουμε τον κλοιό της πίεσης απέναντι σε φασίστες-παρακράτος, να τους χτυπήσουμε μέσα στον πυρήνα της εδαφικότητάς τους, να τους αιφνιδιάσουμε και να κερδίσουμε τις τοπικές εμπροσθοφυλακές τους. Ως ζωτικής ανάγκης πολιτικός στόχος προβάλει για εμάς η συγκρότηση ενός μηχανισμού υπεράσπισης, άμυνας και αντεπίθεσης από εμάς για τον κόσμο του αγώνα και της εργασίας. Ενός μηχανισμού που θα συγκροτήσει τους πολιτικούς-υλικούς όρους της ανταπάντησης σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης του λαού,σε κάθε τεχνητό διαχωρισμό που θέλουν να επιβάλουν τα αφεντικά ανάμεσα στην εργατική τάξη. Ενός μηχανισμού που θα αναδεικνύει κάθε ώρα και στιγμή πως ο φασισμός δεν δικάζεται, δεν εκδημοκρατίζεται, δεν απενεργοποιείται και δεν απομονώνεται, παρά μόνο τσακίζεται. Να συγκροτήσουμε τους πολιτικούς όρους της Πανελλαδικής Συμπόρευσης των Αντιφασιστικών Δυνάμεων. Να απλώσουμε Πανελλαδικά την λογική πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το Δίστομο, με κατεύθυνση την δημιουργία ενός Ενιαίου Πανελλαδικού Εδαφικοποιημένου Πολύμορφου Αντιφασιστικού Μετώπου, του δικού μας αναγκαίου όρου για το Πανελλαδικό τσάκισμα φασιστών- παρακράτους.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΔΙΣΤΟΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *