Ο αθεράπευτος χριστιανισμός των νεοφιλελεύθερων γραφιάδων

Όσοι έχουν την ευτυχία να παρκολουθούν τα twitter feeds και την αρθογραφία των νεοφιλελεύθερων φωστήρων της χώρας, θα χουν παρατηρήσει την αγάπη που έχουν στο να βρίσκουν κοινά σημεία ανάμεσα στην αριστερά και το χριστιανισμό. Όμως, οι νεοφιλελεύθεροι γραφιάδες- γνωστοί και ως Μανδραβέληδες – όσο κι αν προπαγανδίζουν το αντίθετο- δεν διαφέρουν οι ίδιοι από ιερείς μονοθεϊστικών θρησκειών.

Ηθική της ενοχής: Όπως κάθε μονοθεϊστική θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και οι εγχώριοι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού χρησιμοποιούν ως βασικό μοχλό ψυχολογικής πίεσης την ενοχή. Μπορεί να δουλεύεις περισσότερο από τους άλλους, να παίρνεις χαμηλότερους μισθούς, να έχεις μικρότερο δημόσιο τομέα (σελ. 5) και να την περνάς γενικώς χειρότερα, αλλά παρ όλα αυτά φταις. Είσαι υπεύθυνος αφού στο παρελθόν σε κάποιο αμάρτημα θα έχεις υποπέσει. Κι αν όχι εσύ, σίγουρα ο διπλανός σου. Αλλά ο Θεός της Ελεύθερης Αγοράς τιμωρεί ολόκληρη την αμαρτωλή μας κοινωνία που τόσα χρόνια κυλιότανε στο βούρκο της ακολασίας, τρώγωντας απ τα έτοιμα.

Καταστροφολογία: Άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό των μονοθεϊστικών θρησκειών. Στη νεοφιλελεύθερη θρησκεία, η χρεωκοπία της χώρας παίζει ρόλο Δευτέρας Παρουσίας και Κόλασης, δύο στην τιμή τους ενός (και τι τιμή, είδες η ελεύθερη αγορά; ). Από τη μία η απειλή της πείνας και του ζιμπαμπουισμού κι από την άλλη το φως στο τέλος του τούνελ που κάποια στιγμή θα δούμε, αν ακολουθήσουμε όσα μας λέει το ιερατείο του νεοφιλελευθερισμού. Γιατί μπορεί τώρα να πεινάσετε λίγο με τα μνημόνια, αλλά όταν θα έρθει το Αόρατο Χέρι της Αγοράς, όσοι έχετε ακούσει τους Μανδραβέληδες και έχετε παίξει τα επιχειρηματικά σας χαρτιά σωστά (όσοι δεν έχετε δεν πειράζει, νεξτ τάιμ), θα γίνετε ζάμπλουτοι και θα έχετε όλοι από ένα Ερμής 2. Οι υπόλοιποι τον πούλο (με επιστημονικούς όρους).

Απολυτότητα: Όπως δεν θα ακούσεις ποτέ παπά να λέει “εντάξει και με το μουσουλμανισμό ίσως να πας στον παράδεισο, αλλά από μας πιο σίγουρα”, έτσι και δεν θα ακούσεις ποτέ νεοφιλελεύθερο να παραδέχεται οτι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι. Όλοι οι άλλοι δρόμοι και παράδρομοι οδηγούν στρέιτ του χελ. Στο ζιμπαμπουανισμό ή ακόμα χειρότερα “οι κόρες σας κι οι αδελφές σας θα γίνουν πόρνες όπως στην ουκρανία” (ασχέτως του οτι στην ελληνική ύπαιθρο γίνανε πόρνες).

Μεσιανισμός και μεταφυσική: Μπορεί όλα τα παραδείγματα νεοφιλελευθερισμού να έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής, μπορεί το χρέος να μεγαλώνει αντί να μικραίνει και το ΑΕΠ να συρρικνώνεται, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει το Αόρατο Χέρι της Αγοράς και θα τα διορθώσει όλα. Θα αποπληρώσει το χρέος, θα αυξήσει το ΑΕΠ, θα εκτινάξει το χρηματιστήριο και όσοι ήταν πιστοί θα οδηγηθούν στη Γη της Επαγγελίας. Οι τυφλοί θα δουν (άμα δεν έχουν πεθάνει μέχρι τότε, λόγω έλλειψης υποδομών), οι κουφοί θα ακούσουν και οι φτωχοί… ε οι φτωχοί είναι αμαρτωλοί γι αυτό και είναι φτωχοί άρα θα καούν στην κόλαση.

Εταιρικά Στελέχη και Προπαγάνδα: Όπως και οι ομότιμοί τους θρησκευτικοί λειτουργοί, πληρώνονται από ιδιοκτήτες αμύθητων περιουσιών (που κατά κανόνα τις αποκτήσανε σε σκοτεινές ισοτρικές περιόδους με ακόμα πιο σκοτεινές διαδικασίες) για να προπαγανδίζουν τη θρησκεία τους. Οι ίδιοι συνήθως είναι απλοί υπάλληλοι που κηρρύτουν την Αλήθεια στις κυριακάτικες εφημερί(δ)ες, κατακεραυνώνοντας τους αλλόθρησκους που παρασέρνουν το λαό σε ακολασίες και σπατάλες και μιλάνε για εναλλακτικούς δρόμους προς τον παράδεισο.

Παντογνώστης, πανταχού παρών και Δημιουργός των Πάντων: Όπως ο Θεός, έτσι και η Αγορά ξέρει τα πάντα (ναι, ξέρει οτι πήρες κρατική επιχορήγηση και θα τιμωρηθείς κρατικοδίαιτε καλλιτέχνη, μην κρύβεσαι), είναι παντού και είναι ο μόνος λόγος και το μόνο κίνητρο για να δημιουργήσει κανείς. Το Κέρδος είναι ο μόνος Δημιουργός και όσοι λέτε οτι δημιουργείτε για άλλους λόγους θα καείτε στην κόλαση κουφάλες.

Ιερατείο: Όπως και στις άλλες θρησκείες, υπάρχει ένα διαμορφωμένο, συγκεκριμένο ιερατείο το οποίο αντιμετωπίζει τον αδαή λαουτζίκο (από αγάπη πάντα) με αυστηρό, επικριτικό τόνο. Μπορεί οτι ίδιο το ιερατείο να ψεύδεται κατά καιρούς, αλλά το θέμα δεν είναι τα στοιχεία, το θέμα είναι η Πίστη στην Αλήθεια της Αγοράς. Το ίδιο το ιερατείο είναι το μόνο εξάλλου που μπορεί να ερμηνεύσει και να προφητεύσει με ακρίβεια το τι θα συμβεί. Όλοι οι άλλοι είναι στην καλύτερη αδαείς, στη χειρότερη ψευδοπροφήτες, εντεταλμένοι από τα σκοτεινά κέντρα του δημοσίου τομέα και της κρατικολάγνας αριστεράς να στρέψουν την πορεία της χώρας από τον παράδεισο του νεοφιλελευθερισμού στην κόλαση του κοινωνικού κράτους.

Ιερά Εξέταση: Αν και μέχρι στιγμής η νεοφιλελεύθερη θρησκεία στο συγκεκριμένο δεν έχει καταφέρει με τόσο μεγάλη επιτυχία να μιμηθεί το χριστιανισμό, τον τελευταίο καιρό κάνει φιλότιμες προσπάθειες. Κουκουλονόμος, εξοντωτικές ποινές σε συλληφθέντες που αντιστέκονται στην εγκαθίδρυση της θρησκείας και προσφάτως σχηματισμός ειδικής επιτροπής -με εξέχοντα στελέχη του ιερατείου- για την ταυτοποίηση των “ανώνυμων” μπλόκερζ. Γιατί καλή η ελευθερία του λόγου, αλλά πρέπει να σταματάει εκεί που αρχίζει η εξουσία της Εκκλησίας. Δηλαδή παντού.

Αναδημοσίευση από clopy.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *