Κυβέρνηση: εφάπαξ ελεημοσύνη στα πιο εξαθλιωμένα θύματά της. Την ίδια ώρα, με την Αστυνομία διακόπτουν μαζικά το ρεύμα σε νοικοκυριά

Την ώρα που στα πολυτελή εστιατόρια και τα πεντάστερα ξενοδοχεία η ελίτ των πλουσίων, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες, οι διαπλεκόμενοι κλεπτοκράτες και οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας κλείνουν παραμυθένια ρεβεγιόν με εντυπωσιακή πληρότητα και με μενού μενταγιόν αστακού, καρπάτσιο μαύρης τρούφας, βελουτέ μήλου με χτένι και αυθεντικό χαβιάρι, σορμπέ μανταρίνι ρόδια σοκολάτας, φρέσκο σολομό Ειρηνικού, μέχρι και γκουρμέ μενού «take away», την ίδια ώρα στρατιές απόλυτα εξαθλιωμένων σε αυτήν την χώρα ξεπαγιάζουν, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμαμακροχρόνια άνεργοιάστεγοι ή με την ανασφάλεια ότι χάνουν από στιγμή σε στιγμή με πλειστηριασμό το σπίτι τους και με τα παιδιά τους μισοπεινασμένα και στερημένα ακόμα και από ένα ευτελές δώρο.

Είναι τραγικό ότι η κυβέρνηση που συντηρεί και κλιμακώνει αυτές τις αβυσσαλέες οικονομικές ανισότητες και αυτήν την συσσώρευση μεγάλου πλούτου και χλιδής, ενώ σκορπίζει και αυξάνει την οικονομική δυσπραγία και την απόλυτη εξαθλίωση, έρχεται με τα αιματηρά πλεονάσματα να κάνει ενέσεις ευτελούς χριστουγεννιάτικης ελεημοσύνης στα πιο βαριά χτυπημένα θύματά της.

Διαβάσαμε, λοιπόν, ότι η Έφη Αχτσιόγλου, επίλεκτο μέλος της υποκριτικής «τάσης των 53», με εντολή Τσίπρα (!), εξήγγειλε την χορήγηση μέσα στα Χριστούγεννα, εφάπαξ επιδόματος «αλληλεγγύης« (!) 400 ευρώ σε κάθε νέο άνεργο που είναι γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Δεν συζητάω την επιλογή μόνο νέων ούτε την διάκριση με τα μητρώα ή όχι του ΟΑΕΔ. Αυτό που καταπλήσσει είναι ότι αντί για αξιοπρεπή δουλειά, εθίζουν νέους και νέες να αναμένουν ή να διεκδικούν το «φιλοδώρημα».

Διαβάσαμε, επίσης, κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Η κυβέρνηση θα διαθέσει ειδικό βοήθημα με συνολικό ποσό 10 εκατ. ευρώ (τεράστιο!) για να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Έτσι, η κυβέρνηση, αντί να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, που σημαίνει κανένα σπίτι με χαμηλό εισόδημα χωρίς τη μόνιμη χορήγηση τουλάχιστον ενός ελάχιστου αριθμού KW/h, δίνει μια χριστουγεννιάτικη ελεημοσύνη, η οποία σε λίγους μήνες θα εξαφανιστεί και το νοικοκυριό θα μείνει πάλι χωρίς ρεύμα.

Πώς ζούσαν και πώς θα ζήσουν οι χιλιάδες και χιλιάδες οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;

Αυτό δεν απασχολεί καθόλου τους «ελεήμονες» των δανειστών της αποικίας, ούτε φυσικά όσους θα κάνουν ρεβεγιόν με αστακούς, χαβιάρια και φρέσκους σολομούς Ειρηνικού.

Πηγή: Κ.Τ – iskra

ΥΓ: Ειρωνεία! Ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος, την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, τους στέλνει να στηρίξουν με τη βία την διακοπή ρεύματος σε 50 οικογένειες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *