Βόμβα στο πλανήτη: Πλούτισαν κατά 1 τρις δολάρια οι πιο πλούσιοι του κόσμου το 2017

Η ιλιγγιώδης αύξηση, κατά Bloomberg, του πλούτου που κατέχουν οι πιο πλούσιοι του κόσμου, δείχνει ότι ποτέ η ανθρωπότητα δεν είχε τόσο αβυσσαλέες ανισότητες, οι οποίες και αποτελούν μια πραγματική πυρηνική βόμβα απανθρωπιάς και βαρβαρότητας στα θεμέλια του πλανήτη.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν πιο πλούσιοι κατά 1 τρισ. δολάρια το 2017, περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από τα περσινά κέρδη, καθώς οι αγορές “αψήφησαν” τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα και διαμορφώθηκαν σε ιστορικά υψηλά.

Συγκεκριμένα, ο Billionaires Index του Bloomberg, ο οποίος “καταγράφει” καθημερινά τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, σημείωσε άνοδο 23% έναντι της ανόδου 20%του MSCI World Index και του Standard & Poor’s 500.

Ο ιδρυτής της Amazon.com IncJeff Bezos, ήταν αυτός που είδε την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο το 2017, καθώς αυξήθηκε κατά 34,2 δισ. δολάρια, εκτοπίζοντας τον Bill Gates της Microsoft από την θέση του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο τον Οκτώβριο.

Ο 62χρονος Gates κατείχε τη θέση αυτή από το Μάιο του 2013, και έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

Ο Bezos, του οποίου η περιουσία έφθασε τα 100 δισ. δολάρια στο τέλος Νοεμβρίου, αυτή τη στιγμή η περιουσία του ανέρχεται σε 99,6 δισ. δολάρια έναντι των 91,3 δισ. δολαρίων του Gates.

Στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στα χρηματιστήρια, οι 500 δισεκατομμυριούχοιήλεγχαν 5,3 τρισ. δολάρια, έναντι των 4,4 τρισ. δολαρίων στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

Οι κερδισμένοι
Οι 38 Κινέζοι επιχειρηματίες του δείκτη του Bloomberg αύξησαν την περιουσία τους κατά 177 δισ. δολάρια το 2017 ή κατά 65%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφθηκε μεταξύ των 49 χωρών που εκπροσωπούνται στο δείκτη.

Ο Hui Ka Yan, ιδρυτής της  China Evergrande Group, αύξησε την περιουσία του κατά 25,9 δισ. δολάρια ή 350% σε σχέση με πέρυσι.

Ο δισεκατομμυριούχος της Tencent Holding, Ma Huateng, έγινε ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ασία όταν η περιουσία του σχεδόν διπλασιάστηκε, στα 41 δισ. δολάρια.

Ο αριθμός των Ασιατών δισεκατομμυριούχων ξεπέρασε αυτόν των Αμερικανών για πρώτη φορά, σύμφωνα με έκθεση της UBS Group και PricewaterhouseCoopers.

Οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη παρουσία στο δείκτη με 159 δισεκατομμυριούχους, που πρόσθεσαν 315 δισ. δολάρια στις περιουσίες τους, παρουσιάζοντας αύξηση 18% και συνολική περιουσία 2 τρισ. δολάρια.

Οι 27 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Ρωσίας άφησαν πίσω τους τα οικονομικά προβλήματα και προσέθεσαν 29 δισ. δολάρια στη συνολική περιουσία τους των 275 δισ. δολαρίων, υπερβαίνοντας τη συνολική αξία που είχαν πριν ξεκινήσουν οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις.

Επίσης, οι 57 επιχειρηματίες του τεχνολογικού κλάδου που έχουν παρουσία στο δείκτη, αύξησαν την περιουσία τους κατά 262 δισ. δολάρια ή κατά 35%, αύξηση που ήταν η μεγαλύτερη από όλους τους κλάδους.

Ο συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg είχε την τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση προσθέτοντας στην περιουσία του 22,6 δισ. δολάρια (+45%).

Συνολικά, οι 440 δισεκατομμυριούχοι του δείκτη που αύξησαν την περιουσία τους το 2017, κέρδισαν συνολικά 1,05 τρισ. δολάρια.

Πηγή: iskra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *