ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-19 ΓΕΝΑΡΗ στις 7.μμ Στην Νομική Σχολή (Σόλωνος και Μασσαλίας)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΠΕΜΠΤΗ 6 μ.μ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Πριν την επίσκεψη του Erdoğan, στις 28 Νοέμβρη 2017, συνέλαβαν και προφυλάκισαν τους 9 αγωνιστές από την Τουρκία, σαν δώρο προς το καθεστώς του. Τα βασανιστήρια ξεκίνησαν από την ώρα της σύλληψής τους. Στη συνέχεια τους διασκόρπισαν σε διάφορες φυλακές, από τη μία άκρη στην άλλη της Ελλάδας. Μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού είναι δύο άτομα μαζί. Οι υπόλοιποι είναι ανά ένας σε κάθε φυλακή. Όσο κι αν απαίτησαν οι δικηγόροι να είναι στην ίδια φυλακή όλοι για την ευχερή υπεράσπισή τους, δεν εισακούστηκαν. Για να μεταβούν οι δικηγόροι απ’ τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, είναι δύσκολο οικονομικά αλλά και χρονοβόρο. Εκτός απ’ αυτό το πρόβλημα, υπάρχει και μέγιστο πρόβλημα επικοινωνίας με τους δικηγόρους τους, επειδή αγνοούν την ελληνική γλώσσα.

Οι επιθέσεις από τα ΜΜΕ που ξεκίνησαν απ’ την πρώτη στιγμή, συνεχίζονται. Ως τρομοκράτες δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες τους στις ελληνικές εφημερίδες και παράλληλα στις τούρκικες, στοχοποιώντας τους.
Η σκευωρία της αντιτρομοκρατικής απαντήθηκε από τους φυλακισμένους και βασανισθέντες Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που δήλωσαν κατηγορηματικά

¨Είναι ψέμα ότι προετοιμαζόμασταν για δολοφονική επίθεση κατά του Εrdogan. Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες είμαστε αγωνιστές. Η ελληνική αστυνομία δημιούργησε αυτή τη σκευωρία, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της τούρκικης. Χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, επειδή δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη συνεργασία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας έδειξε το εχθρικό της πρόσωπο απέναντι στους λαούς. Επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη.¨

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και των οικονομικο-πολιτικών σχέσεων των δύο κρατών. Δεν είναι τυχαία η αύξηση των καταπιέσεων σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αγωνιστές που συνελήφθησαν είναι μαρξιστές – λενινιστές και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα. Είναι φίλοι του ελληνικού λαού και πάντα στέκονται δίπλα του. Δεν θα γίνουν πιστευτοί οι χαρακτηρισμοί αυτοί, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουν. Ο ελληνικός λαός και οι σκληροί αγώνες του κατά του φασισμού και των ιμπεριαλιστών, συνεχίζονται και απ’ αυτούς. Οι αγωνιστές αν χρειαστεί, προσφέρουν και τη ζωή τους την ίδια για να προστατεύσουν τον λαό. Γι’ αυτούς τους αξιοπρεπείς ανθρώπους, κανείς δεν μπορεί να πει, ότι είναι τρομοκράτες. Όταν μιλάμε για ένα άτομο που δίνει όλη τη ζωή του στον αγώνα, αυτές οι φράσεις, είναι προσβλητικές πέραν των άλλων.

Οι λίστες των δήθεν τρομοκρατών είναι κατασκευάσματα των ιμπεριαλιστών και υπάρχουν σ’ αυτές καταγεγραμμένα άτομα, οργανώσεις, ακόμα και χώρες. Συνιστούν ψυχολογικό πόλεμο και δεν είναι κάτι νέο, όσο υπάρχει ταξικός αγώνας θα συνεχίζονται τέτοιες μεθοδεύσεις.

Για τους δύο απ’ τους συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, έχει τεθεί θέμα έκδοσής τους στην Τουρκία. Οι δίκες για έκδοση, πολύ πιθανόν θα εκδικασθούν μέσα στο Γενάρη. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ζητηθεί και η έκδοση των υπόλοιπων Τούρκων αγωνιστών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *