Πέμπτη 25 Ιαν στις 19:00 εκδήλωση – συζήτηση για την «Δίκη της Χρυσής Αυγής»

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 19:00 ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου) εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τα τεκταινόμενα στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Τάκης Ζώτος δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής και επίσης μέλος του Συντονισμού που θα παρουσιάσει την διακήρυξη του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας-Μοσχάτου.

Πέντε χρόνια μετά, ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής σαν μια δολοφονική φασιστική συμμορία αποκαλύπτεται καθημερινά στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δίκη έχει φέρει στην επιφάνεια όχι μόνο τις δράσεις των ταγμάτων εφόδου αλλά και τον κεντρικό ρόλο της ηγεσίας στην οργάνωση όλων των επιθέσεων. Παράλληλα έχει αποκαλυφθεί και ο ρόλος των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας σαν κέντρα εκπαίδευσης και ορμητήρια των δολοφονικών ταγμάτων εφόδων.

Το αντιφασιστικό κίνημα υποχρέωσε το ελληνικό κράτος να στείλει στα δικαστήρια τους φασίστες. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν αντιμετωπίζουν την προοπτική να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της
φυλακής για πολλά χρόνια, μια προοπτική που για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται την διαρκή δράση του ίδιου του αντιφασιστικού κινήματος.

Με την μαζική, κινηματική μας παρουσία έξω από τα δικαστήρια να απαιτήσουμε την καταδίκη της ηγεσίας της φασιστικής οργάνωσης. Να στηρίξουμε κάθε δράση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που απαιτεί να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε όλες τις γειτονιές, όπου υπάρχουν και αγωνίζεται να μην επιτρέψει στους φασίστες να επιβάλουν τον τρόμο στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *