Δεν μου αρκεί αυτός ο αλήτης, ο Α. Λοβέρδος, να πάει φυλακή μόνο επειδή τα τσέπωνε απ’ την Novartis. Πρέπει να οδηγηθεί εκεί ως ηθικός αυτουργός για τον θάνατο της Κατερίνας και της Μαρίας.

«Πέρναγα το φανάρι, πηγαίνοντας για φαγητό. “Μπες στο περιπολικό για εξακρίβωση”, μου είπαν. Με μετέφεραν σ’ ένα υπόγειο για εξετάσεις. Μου είπαν απλά “έχεις AIDS. Θα πας φυλακή”».

Παραμονές εκλογών, ο τότε υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκινά ένα κυνήγι μαγισσών. Δεκάδες γυναίκες προσαγάγονται, λοιδορούνται και διαπομπεύονται. Τα πρόσωπα τους βγαίνουν στα μανταλάκια των ειδήσεων με λεζάντα Δημόσιος κίνδυνος. Τελικά 32 γυναίκες συνελήφθησαν ανάμεσα τους και μια ανήλικη. Οδηγήθηκαν στη φυλακή χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Διαπομπεύτηκαν επειδή έτυχε να είναι φτωχές, επειδή κάποιες έκαναν χρήση ουσιών, επειδή ήταν γυναίκες. Τους φέρθηκαν λες και ήταν σκουπίδια και οι ίδιες δεν άντεξαν αυτό το βάρος. Κάποιες έκοψαν τις φλέβες τους αλλά σώθηκαν. Η Κατερίνα και η Μαρία όμως έφυγαν. Η Κατερίνα αυτοκτόνησε τον Νοέμβρη του 2014. Ο θάνατος της Μαρίας έγινε γνωστός μέσα απ’ το ακόλουθο γράμμα της μητέρας της. «Έγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος.

Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν. Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ’ πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες.
Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη».

Δεν μου αρκεί αυτός ο αλήτης να πάει φυλακή μόνο επειδή τα τσέπωνε απ’ την Novartis. Πρέπει να οδηγηθεί εκεί ως ηθικός αυτουργός για τον θάνατο της Κατερίνας και της Μαρίας. Για την καταστροφή της ζωής αυτών των γυναικών.
Και για τέτοιες πράξεις δεν υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας.

Πηγή: Στέλιος Μπαζίγος – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *