Εξαπτέρυγο του φασιστο-παπά ο «άγιος Πειραιώς»

O μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υπερασπίζεται τον φασίστα Αμβρόσιο με …οντολογίες

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μεντζελόπουλο (μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ) ο Θανάσης Λενής (Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ) εξέφρασε «την πίστη της ανθρώπινης οντολογίας, γιατί η ομοφυλοφιλία είναι μια ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, μια προσβολή του ανθρωπίνου σώματος (…) Ο άγιος Καλαβρύτων είναι ένας άνθρωπος με βαθιά σκέψη και με δυνατό λόγο και αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από τη δικαίωση του».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ο …άγιος αυτός άνθρωπος:

«…όσοι θεωρούν ότι άνθρωπος είναι άθυρμα, όσοι θεωρούν ότι ο άνθρωπος είναι μια αχιβάδα, ένα προϊόν μιας ασυνείδητης εξέλιξης, μια τυχαία συνάρμοση κυττάρων, όσοι ορκίζονται στον εαυτό τους και επικαλούνται τιμή και συνείδηση τη στιγμή που αρνούνται την ψυχή τους, όλοι αυτοί θεωρούν ως σκοταδισμό το φως και το φως σκοτάδι γιατί δυστυχώς έχουν ταραχή εν κρανίω. Προσευχόμεθα για αυτούς. Η εκκλησία δεν αντιπαλεύει προς τα άτυχα θύματα του αρχεκάκου δράκοντος, του δαίμονα, αλλά στηλιτεύει την αμαρτία και μόνο. Για όλα αυτά τα θύματα προσεύχεται και πονάει».

Τα …άγια αυτά λόγια (στο βίντεο εδώ  από το 4.25 μέχρι το 5.55) ήταν για την υπεράσπιση και τη «δικαίωση» του «αγίου Καλαβρύτων» με τη «βαθιά σκέψη», ο οποίος δικάστηκε (και αθωώθηκε!) με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για το …άγιο κείμενο του κατά των ομοφυλοφίλων με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!».

Ο «άγιος Καλαβρύτων», μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του είπε «το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε»

Ο Χρήστος Μεντζελόπουλος, εάν δεν ήταν εκπρόσωπος της εκκλησίας, με αυτά που λέει θα μπορούσε να είναι μόνο ένα φασιστοειδές που επιδιώκει με διάφορες επιστημονικοφανείς …οντολογίες να υπερασπιστεί την μισανθρωπία του.  Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει τέτοιου είδους απόψεις με – υποτίθεται – περισπούδαστο ύφος και δεν έχει στραφεί μόνο ενάντια στους ομοφυλόφιλους.

Ας υπενθυμίσουμε μόνο τον τρόπο επιτέθηκε στον Βρετανό επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή. Ο «άγιος Πειραιώς», λοιπόν, με δήλωση του, τον Σεπτέμβριο του 2010, μεταξύ άλλων υποστήριξε τότε με αφορμή «τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking…»:

«…Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του...

Ο Μεντζελόπουλος, μάλιστα, ήταν τόσο …μεγαλόψυχος που αναγνώρισε στον Χόκινγκ

«το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του».

Αυτές είναι οι …άγιες απόψεις του Χρήστου Μεντζελόπουλου, που θεωρεί  «άνθρωπο με βαθιά σκέψη και με δυνατό λόγο» τον Θανάση Λενή, δηλαδή

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Χρήστος Μεντζελόπουλος, εάν δεν ήταν εκπρόσωπος της εκκλησίας, με αυτά που λέει θα μπορούσε να είναι μόνο ένα φασιστοειδές που επιδιώκει με διάφορες επιστημονικοφανείς …οντολογίες να υπερασπιστεί τον μισανθρωπία του.  Υπενθυμίζουμε πως έχουμε γράψει ότι ο Θανάσης Λενής, εάν επίσης δεν ήταν εκπρόσωπος της εκκλησίας, ίσως και να μην είχε νόημα να ασχοληθεί κανείς μαζί του, αφού θα επρόκειτο για ένα ακόμα από εκείνα τα φασισταριά που κάνουν βόλτες στο διαδίκτυο και μιλάνε χρυσαυγίτικα.

Και οι δύο, όμως, είναι εκπρόσωποι της εκκλησίας. Τα «κηρύγματα» του Λενή  στο δημόσιο λόγο γίνονται με την ιδιότητα του, αυτή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, τα «κηρύγματα» του Μεντζελόπουλου στο δημόσιο λόγο γίνονται με την ιδιότητα του, αυτή του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Δεν πρόκειται για εσωτερικό θέμα της εκκλησίας. Πέρα από το γεγονός πως η επίσημη ηγεσία της πρέπει να πάρει ανοιχτά θέση για όλα αυτά τα «κηρύγματα», ο δημόσιος λόγος των εκπροσώπων της μας αφορά όλους, ανθρώπους κάθε θρησκείας, όπως κι εκείνους που δεν πιστεύουν σε κάποια θρησκεία.

  Θα το λέμε ξανά και ξανά: Μας αφορούν όλους και μια είναι η θέση απέναντι σε τέτοια (φασιστικά) «κηρύγματα»: Απέναντι. 

Πηγή: Γεράσιμος Χολέβας – “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *