Αγιοι και πιστοί

Αγιοι (1)

Πριν από πολλά χρόνια δικαζόταν στην Πρέβεζα ένας τύπος. Δε θυμόμαστε για τι ακριβώς δικαζόταν, όμως ο κατηγορούμενος είχε άριστες σχέσεις με τον περιβόητο «άγιο Πρεβέζης», κατά κόσμον Στυλιανό Κορνάρο, που πριν γίνει δεσπότης Νικοπόλεως και Πρεβέζης (και αποπεμφθεί λόγω του σκανδάλου με την παπαδιά «ιππαστί») είχε διαπρέψει ως ο αρχιμανδρίτης με το μαστίγιο στη Μακρόνησο, στενός συνεργάτης του Σκαλούμπακα. Φώναξε, λοιπόν, τον δεσπότη για να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο. Πήγε ο «άγιος Πρεβέζης» στο δικαστήριο, στάθηκε μπροστά από την έδρα και μόλις ο πρόεδρος του είπε «τι έχετε να καταθέσετε;», χτύπησε δυο φορές τη μαγκούρα («ποιμαντική ράβδος» ονομάζεται, ως γνωστόν) στο πάτωμα και είπε στον «ψαρωμένο» πρόεδρο: «Αρκεί η παρουσία μου»! Δε χρειάζεται να πούμε ότι η δίκη τελείωσε άρον-άρον με τον κατηγορούμενο αθώο.

ΥΓ. Ο «άγιος Πρεβέζης» έγινε βιβλίο, θεατρικό, ταινία. Οταν πήγε στην «ιερά» σύνοδο για να απολογηθεί, τους είπε ότι αν τολμήσουν να τον «ξυρίσουν» («αποσχηματισμός» λέγεται) θα δώσει στη δημοσιότητα φακέλους και φωτογραφίες για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις οκτώ μελών της «ιεράς» συνόδου, που είχε πάρει από τον Ρουφογάλη της ΚΥΠ. Εννοείται ότι δεν τόλμησαν να τον αποσχηματίσουν. Εχασε απλά τη μητρόπολη της Πρέβεζας. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, εξακολούθησε να «λειτουργεί», πέθανε και θάφτηκε ως επίσκοπος.

Αγιοι (2)

Θυμηθήκαμε την πρεβεζάνικη ιστορία και το colpo grosso με το οποίο ο Κορνάρος απέφυγε το «ξύρισμα», απ’ αφορμή τη δίκη του Αμβρόσιου για τον εμετικό φασιστικό του λόγο κατά των ομοφυλόφιλων. Ο ταγματάρχης της Χωροφυλακής Αθανάσιος Λενής, που έγινε μητροπολίτης Αιγίου και Καλαβρύτων (ναι, Καλαβρύτων!), γνωστός για την αγάπη του προς τη Χρυσή Αυγή, προκάλεσε και μέσα στο δικαστήριο, δηλώνοντας πως αν είχε όπλο και το επέτρεπε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσε «για να τελειώνουμε»! Ηταν σίγουρος ότι θα αθωωθεί και έκανε μια προκλητική επίδειξη δύναμης, αδιαφορώντας για το ότι εξέθετε τη δικαστική κάστα. Να αθωωθεί πρότεινε ο εισαγγελέας, αθώος αποφάσισε το δικαστήριο.

Και πιστοί

Ο Αμβρόσιος είναι αυτός που είναι. Μη φανταστείτε, όμως, ότι στηρίγματά του είναι τίποτα θεούσες και τίποτα Ταλιμπάν του χριστιανοφασισμού. Ολόκληρο «σύστημα» έχει δημιουργήσει στην επικράτειά του. Δυο δήμαρχοι, ο Αιγίου Θανάσης Παναγόπουλος και ο Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής του. Και έμειναν μέχρι το βράδυ στο πλευρό του, με επιδεικτικό τρόπο. Σημειωτέον: δεν είναι δεξιοί, πασόκοι είναι… Ομως σε ένα χρόνο θα ξαναγίνουν δημοτικές εκλογές. Και ο Αμβρόσιος επηρεάζει ψήφους στην περιοχή, ενώ η ομοφυλοφιλική κοινότητα όχι. Οσο για «αρχές» και άλλα ηχηρά παρόμοια, από τέτοιους πολιτικάντηδες ούτε ως όρους δεν τα ακούς πια.

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *