Ούτε επί χούντας!

Συνέντευξη του δικηγόρου  Θ.Μαντά στον Ν.Μπογιόπουλο (Real fm) για το αδιανόητο σκεπτικό του Εφετείου που βαφτίζει «τρομοκρατία» το πολιτικό φρόνημα!

Ο Μινώταυρος του τρομονόμου, απειλεί ευθέως τις πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Με ένα αδιανόητο σκεπτικό – που ισοδυναμεί με ποινικοποίηση του πολιτικού φρονήματος – το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών επέβαλε ποινές πολυετούς κάθειρξης στους Νίκο Ρωμανό, Αργύρη Ντάλιο, Δημήτρη Πολίτη, Γιάννη Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Τσάκαλο βάσει του ν. 187Α (τρομονόμος) με την κατηγορία του «ατομικού τρομοκράτη» και με αιτιολογικό την ιδεολογία τους (!) και τούτο παρότι οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί σε προηγούμενη δίκη αμετάκλητα από κάθε κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτά τα αδιανόητα περιέγραψε ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, χθες στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Real fm.

O Θ. Μαντάς, αφού εξήγησε πως «το πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί ομοφώνως και αμετακλήτως από την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», χαρακτήρισε την απόφαση πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά, που απειλεί να δημιουργήσει ως δεδικασμένο την μετατροπή του πολιτικού φρονήματος σε «απόδειξη» τρομοκρατικής δράσης!

Το «ανατριχιαστικό» σχήμα της εισαγγελέως που ζήτησε την καταδίκη των κατηγορουμένων ως «ατομικών τρομοκρατών» επειδή είναι «αναρχικοί» – σκεπτικό το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο – μετέφερε ο Νίκος Μπογιόπουλος, σημειώνοντας πως ακόμα και επί χούντας, όταν λεγόταν πως «δεν διώκεται η σκέψις, διώκεται η πράξις», τηρούντο έστω λεκτικά τα προσχήματα.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *