Αγγλία: “Σας κάνουμε κλοπές, σας κάνουμε υποκλοπές, και σας φυλακίζουμε κι από πάνω”

Αγγλία: “Σας κάνουμε κλοπές, σας κάνουμε υποκλοπές, και σας φυλακίζουμε κι από πάνω”

Αυτό είναι εν ολίγοις το (ανεπίσημο) σύνθημα της άρχουσας τάξης πλέον, καθώς όσο περισσότερο κλέβουν τους εργάτες, ώστε να ενισχύσουν τις τράπεζες και “τ’ άλλα παιδιά”, τόσο αυξάνεται και η καταστολή. Όταν ρημάζεις τόσους ανθρώπους μέχρι αηδίας, αναμενόμενο είναι να φοβάσαι τη στιγμή που θα “ξυπνήσουν” και θα οργανωθούν εναντίον σου, έτσι δεν είναι; Τι πιο “λογικό” λοιπόν από το να τους παρακολουθείς, να τους φυλακίζεις, κτλ;

Έτσι, βγήκε στην επιφάνεια από ένα ρεπόρτερ της εφημερίδας News of the World αυτό που όλοι ξέρουν, ότι δηλαδή και οι κυβερνώντες είναι μπλεγμένοι σε “σκάνδαλα υποκλοπών”, μαζί με πάμπλουτους και πανίσχυρους “βαρώνους”, όπως ο Μέρντοχ, που πλέον έχουν τεράστια εξουσία επί του λαού, και θα πρέπει να ανατραπούν, αλλιώς θα συνεχίσουν να μας ελέγχουν με τις συνηθισμένες πλέον ολιγαχ…εεε συγνώμη, “δημοκρατικές” μεθόδους τους:

Γκούντμαν: “Εν γνώσει και του Κάμερον οι υποκλοπές στον όμιλο Μέρντοχ”

Αναταραχή στον όμιλο Μέρντοχ, αλλά και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, φέρνει μία επιστολή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που είχε συντάξει το 2007 ο Κλάιβ Γκούντμαν, ο ρεπόρτερ της εφημερίδας News of the World που κάλυπτε το ρεπορτάζ για τη βασιλική οικογένεια.

Το περιεχόμενό της επιστολής, που δόθηκε μόλις σήμερα στη δημοσιότητα, ανατρέπει την υπερασπιστική γραμμή του Μέρντοχ, ότι δηλαδή, οι υποκλοπές είχαν πραγματοποιηθεί εν αγνοία της διεύθυνσης της εφημερίδας.

Οι υποκλοπές, άλλωστε, των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δεν ήταν κρυφές, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη επιστολή. Αντίθετα, συζητούνταν σε συσκέψεις δημοσιογράφων, με παρόντα τον Άντι Κόλσον, τον τότε αρχισυντάκτη και κατόπιν σύμβουλο επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Κόλσον ήταν και εκείνος που απαγόρεψε σε δημοσιογράφους κάθε αναφορά στην υπόθεση, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ο δημοσιογράφος Κλ. Γκούντμαν απολύθηκε αλλά και φυλακίστηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Όπως γράφει ο ίδιος στην επιστολή, ο Κόλσον του υποσχέθηκε τότε, ότι θα επαναπροσληφθεί εφόσον κρατήσει το στόμα του κλειστό και δεν εμπλέξει την εφημερίδα ενώπιον των δικαστηρίων.

Τέλος, στην επιστολή ο δημοσιογράφος κατονομάζει και τους προϊσταμένους που φέρονται ότι επίσης είχαν πλήρη γνώση των υποκλοπών και τον στήριζαν.

Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θεωρείται πλέον πιθανό να καλέσει εκ νέου για κατάθεση τόσο τον Ρούπερτ Μέρντοχ, όσο και τον γιο του, Τζέιμς.

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη αρχίσει οι πρώτοι διωγμοί εναντίον όσων αντιστέκονται στην τυραννία τους:

Φυλάκιση 4 ετών για προτροπή σε ταραχές

 Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκαν δύο νεαροί άνδρες. Η αστυνομία δεν διέθετε στοιχεία για συμμετοχή των νεαρών στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή τους δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται ο συγκεκριμένος νόμος, που θεσπίστηκε πριν από τρία χρόνια και αφορούσε την προτροπή σε τρομοκρατικές ενέργειες και μόνο.

Ο Τζόρνταν Μπλάκσοου, 20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο «Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουιτς» (στη βορειοδυτική Αγγλία). Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν, 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον (στη βορειοδυτική Αγγλία) δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο «Ας οργανώσουμε ταραχές».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, oι δύο άνδρες «χρησιμοποίησαν το Facebook για να οργανώσουν σοβαρές ταραχές την ώρα που ανάλογα επεισόδια σημειώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Αυτοί προφανώς είναι αριστεριστές (δεν είμαι και σίγουρος βέβαια -ίσως και να είναι απλά “μπάχαλοι”, ή κάτι άλλο τέλος πάντων) – ήταν δηλαδή ανοργάνωτοι, που απλά ήθελαν “ταραχές”, χωρίς να έχουν κάποιο σχέδιο ή όραμα για το μέλλον. Ήταν λοιπόν “εύκολος στόχος”, και αποτελούν προφανώς τον “αδύναμο κρίκο”.
“Λογικό” είναι λοιπόν οι διωγμοί να ξεκινούν από αυτούς.

Αργότερα, αν ο λαός τους αφήσει και δεν εναντιωθεί, οι διωγμοί θα γενικευτούν, διότι κατά βάθος η μόνη ελευθερία που αναγνωρίζει η άρχουσα τάξη για τους εργάτες είναι η “ελευθερία” του να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *