Η αποκάλυψη της απάτης της «χημικής επίθεσης» από τον ίδιο τον ακούσιο πρωταγωνιστή της – Στο Σ.Α. υποβάλλει το βίντεο η Μόσχα

«Περνούσαμε έξω από το νοσοκομείο με τη μητέρα μου όταν [κάποιοι] ξαφνικά μάς είπαν να μπούμε γρήγορα μέσα σε αυτό. Με πήγαν αμέσως επάνω και άρχισαν να μου ρίχνουν νερό με το λάστιχο ενώ ταυτόχρονα μάς βιντεοσκοπούσαν».

Πρόκειται για τη συγκλονιστική μαρτυρία του 11χρονου Χασάν Ντιάμπ που εμφανίζεται «ξαφνικά» να «πρωταγωνιστεί» στο βίντεο της «χημικής επίθεσης εκ μέρους του Άσαντ» που υποτίθεται πως έγινε στις 7 Απριλίου στην Ανατ. Γκούτα και στο οποίο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και χώρες της ΕΕ επιχείρησαν να στηρίξουν την επίθεσή τους εναντίον της Συρίας.

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό προωθήθηκε από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ του κόσμου αλλά αρχικές πηγές τους ήταν αναρτήσεις στα social media των οργανώσεων «Duma Revolution» και «Λευκά Κράνη», των οποίων ο πραγματικός ρόλος είναι πλέον κάτι περισσότερο από ξεκάθαρος.

Το ρεπορτάζ ανήκει σε ρεπόρτερ του RT Arabic που επισκέφθηκε το σημείο και αφού εντόπισε τον μικρό Χασάν Ντιάμπ τον άκουσε να περιγράφει βήμα προς βήμα πώς ξαφνικά, ενώ δεν συνέβαινε τίποτε απολύτως ούτε στην πόλη του ούτε και …στον ίδιο, βρέθηκε να γίνεται ο πρωταγωνιστής άθλιων πρακτόρων που του… έσωζαν τη ζωή από τα χημικά που ουδέποτε τον έπληξαν.

Στο ρεπορτάζ μιλά και ο πατέρας του 11χρονου λέγοντας πως έκπληκτος κι αυτός έμαθε για το γεγονός και ξαφνικά είδε τα μάτια του παιδιού του κατακόκκινα, από το παγωμένο νερό που του έριχναν με τη μάνικα οι «γιατροί» για να στήσουν το σκηνικό του «πανικού» και του τρόμου και να ανοίξουν τον δρόμο στην εισβολή και τον βομβαρδισμό της Δαμασκού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του απεσταλμένου της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vassily Nebenzia, το συγκεκριμένο βίντεο-ντοκουμέντο θα υποβληθεί εκ μέρους της Μόσχας στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.

Πηγή: www.write-in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *