Ισόβια για βιασμό έφηβης στον κροίσο «γκουρού» Asaram

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον βιασμό μιας έφηβης καταδικάστηκε ο πασίγνωστος Ινδός «γκουρού» Asaram Bapu ο οποίος ακολουθείται από δεκάδες  εκατομμυρίων φανατικών οπαδών σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 77χρονος σήμερα Bapu, που διαθέτει συγκεκριμένα 400 «υποκαταστήματα» της οργάνωσής του σε συνολικά 19 χώρες και αντιμετωπίζεται κυριολεκτικά σαν «θεός» για τουλάχιστον 40 εκατομμύρια πιστούς, κρίθηκε ένοχος για βιασμό 16χρονης την οποία είχαν στείλει σε αυτόν οι ίδιοι της οι γονείς προκειμένου να την… «καθοδηγήσει πνευματικά».

Ταυτόχρονα, και άλλη δίκη επίσης για βιασμό ανήλικης του «πεφωτισμένου» Bapu βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι καταγγελίες από πρώην μέλη της οργάνωσης για ανάλογες εγκληματικές πράξεις έρχονται η μία πίσω από την άλλη. 

Ωστόσο οι Αρχές τόσο της επαρχίας Τζιανπούρ στην οποία έχει την έδρα του ο «γκουρού» βιαστής ανηλίκων όσο και ολόκληρης της Ινδίας ανησυχούν εξαιρετικά λόγω του τεράστιου αριθμού των φανατισμένων που σέρνει πίσω του οι οποίοι δεν διστάζουν συχνά ακόμη και να δολοφονούν γονείς και μέλη οικογενειών που τον καταγγέλλουν καθώς και τρίτα άτομα τα οποία ήταν πρόθυμα να καταθέσουν εναντίον του.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των δολοφονημένων που με τον έναν ή άλλο τρόπο συνετέλεσαν στην αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του Bapu, ανέρχονται στους 23 και η κυβέρνηση της χώρας εκφράζει φόβους για νέο ξέσπασμα βίας από άτομα που εξακολουθούν να τον υπερασπίζονται.

 

Ποιος είναι ο Asaram Bapu

Το πραγματικό του όνομα ήταν Asumal Harpalani και γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1941 σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας Sindh που σήμερα ανήκει στο Πακιστάν.

Μετά την κατάτμηση των Ινδιών η οικογένειά του μετανάστευσε σε ινδικό έδαφος και στη δεκαετία του 60 άρχισε να μυείται ο ίδιος στον πνευματισμό από άλλους γκουρού, οι οποίοι και του έδωσαν τότε το σημερινό του όνομα.

Το 1972 άρχισε να δημιουργεί τους πρώτους πυρήνες της «πνευματιστικής» του οργάνωσης της οποίας οι «διδαχές» άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο σχεδόν τον κόσμο αποφέροντας φυσικά κέρδη που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων και επιτρέποντας στον Bapu να ζει ως ένας κανονικός κροίσος.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωσή του μετρά περισσότερα από 400 «πνευματικά καταφύγια» σε συνολικά 19 χώρες, ενώ οι «μαθητές» του ανέρχονται σε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια, στην πλειονότητά τους φανατισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούν τον «δάσκαλό» τους με «κάθε τρόπο».

Ταυτόχρονα τόσο η αμύθητη ακίνητη περιουσία του Bapu όσο και το χρήμα που διαθέτει σε διάφορες τράπεζες της χώρας και του εξωτερικού, έχουν τεθεί ήδη υπό το μικροσκόπιο των Αρχών Οικονομικού Εγκλήματος και Διαφθοράς της Ινδίας ενώ φέρεται να έχει διαπράξει και άλλα εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, όπως πλαστογραφίες κλπ.

Πηγή: write-in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *