Κυριάκος Μητσοτάκης VS Καρλ Μαρξ

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από χρόνια προσπάθειας, κατάφερε να… αποδομήσει ό, τι κατάλαβε από τον Μαρξ και τον μαρξισμό.

Ξαναλέμε: Ό, τι κατάλαβε.

Έτσι, αφού κατάλαβε τα περί «κακού κεφαλαίου» και «καλών εργαζομένων», τιτίβισε αυτό το μνημειώδες συμπέρασμα:

«Ο εύκολος διαχωρισμός μεταξύ κακού κεφαλαίου και καλού εργαζόμενου, πάνω στον οποίον πάτησαν οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις τον 20ο αιώνα, σήμερα έχει ξεπεραστεί. Οι καλές επιχειρήσεις δημιουργούν καλές θέσεις απασχόλησης με πρόσθετα κίνητρα για να προσελκύσουν τα καλά στελέχη».

Μάλιστα…

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε στα σοβαρά την δήλωση – τιτίβισμα του κυρίου Μητσοτάκη, παρόλο που εντυπωσιαζόμαστε από το πνευματικό βάθος της ανάλυσης του…

Ως «λαϊκιστές» – ο πρόεδρος της ΝΔ αρέσκεται να χαρακτηρίζει λαϊκιστές εκείνους που βλέπουν την ταξική διάρθρωση της κοινωνίας – που μας αρέσουν οι «εύκολοι διαχωρισμοί», άρα και οι «εύκολοι» συνειρμοί, θα αναφερθούμε σε μια παλιά ιστορία της παράταξης του:

Ήταν Μάιος 1976 και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε στη Βουλή ένα νόμο, τον «Νόμο 330» περί«εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών». Τότε ήταν υπουργός Εργασίας, Κ. Λάσκαρης, ο οποίος χαρακτήρισε «αυθάδη και ιταμή» οποιαδήποτε αξίωση απόσυρσή του νομοθετήματος που:

  • περιόριζε σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα στην απεργία
  • κατοχύρωνε την ανταπεργία (το λοκ άουτ),
  • νομιμοποιούσε τη συγκρότηση απεργοσπαστικών μηχανισμών
  • απαγορεύει την «πολιτική απεργία» (οποιαδήποτε απεργία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πολιτική» και να απαγορευθεί…)
  • τις απεργίες αλληλεγγύης
  • κάθε απεργιακή κινητοποίηση που δεν μένει μόνο σε καθαρά μισθολογικά αιτήματα.

Ο υπουργός Εργασίας, Κ. Λάσκαρης, είχε… ατράνταχτα επιχειρήματα υπεράσπισης του νόμου του και σημείωνε στην εισηγητική του έκθεση ότι δεν υπάρχει πλέον «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Μάλιστα,  δήλωνε στους δημοσιογράφους: «Δεν θα επιτρέψομεν την πάλην των τάξεων»!

Και στην περίπτωση του Κ. Λάσκαρη, όπως και του προέδρου της ΝΔ σήμερα, υπάρχει μια αντίδραση:

Ό,τι (μπορεί και) καταλαβαίνει ο καθένας σε αυτή τη ζωή…

Πηγή: Γεράσιμος Χολέβας – “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *