Να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΚΟ Εκκλησία

Μπορεί ο ‘Ριζοσπάστης’ και η ‘Αυγή’ να θεωρούν τους ιερείς εργαζόμενους (!) και να κάνουν ζαβολιές λογοκρίνοντας τις ειδήσεις που αφορούν το ιερό τεμπελχανείο, αλλά η εργοδοτική ‘Καθημερινή’ ευτυχώς υπάρχει, άλλοτε για να αποκαλύπτει τα σπίτια του Άκη των Υπερεξοπλισμών (από το 2004), τα οποία η Αριστερά αρνιόταν επίμονα να δει, άλλοτε για να μας πληροφορεί για τους υπεράριθμους ιερείς.

Eίναι ή ίδια Αριστερά που τους ανέχεται να παραδέχονται πως δεν είναι εργαζόμενοι, γι’αυτό και δεν εντάσσονται στην ΑΔΕΔΥ ούτε απεργούν ούτε μετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, ούτε τους συμπαραστέκονται, γιατί λέει είναι λειτουργοί του Υψίστου, όταν όμως τους συμφέρει δηλώνουν εργάτες του φαντασιακού ιερού αμπελώνος και διεκδικούν προνόμια και επιδόματα σε βάρος της Κοινωνίας. Θέλω να σημειώσω προτού προχωρήσω στην αναδημοσίευση πως οι κληρικοί αυτοί όχι μόνο έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια τα Χριστό που τους διέταξε να πορευθούν προς τα Έθνη, αλλά λουφάρουν σε ναούς μεγάλων πόλεων αρνούμενοι να πάνε να διδάξουν το θείο λόγο (αστειεύομαι), όχι στην Ασία ή στην Αφρική, αλλά σε φτωχές ορεινές ενορίες, εκεί που υπάρχουν και οι ειλικρινέστεροι πιστοί τους, οι αγράμματες κουτσομπόλες γριές και οι ετοιμοθάνατοι γέροι που γκρεμοτσάκιζαν στα νιάτα τους τα γερασμένα γαϊδούρια τους και έδερναν τις γυναίκες τους.

Διαβάζω λοιπόν στην «Κ»:

«Οι 2.000 «πλεονάζοντες» ιερείς και το τέρας του Δημοσίου
Του Κωνσταντινου Zουλα

«Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;» Αν είχε χιούμορ το υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει αυτόν τον τίτλο στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε προχθές και αφορούσε τον αριθμό των ιερέων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Διότι από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ανέκυψε το εξής απίστευτο: Ενώ οι «οργανικές» θέσεις ιερέων στην Ελλάδα είναι περίπου 8.300, το υπουργείο διαπίστωσε έπειτα από σύντομη έρευνα ότι οι διορισμένοι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι 10.368 (με στοιχεία της 31/12/2010). Πού ακριβώς λειτουργούν οι 2.000 «πλεονάζοντες» ιερείς ουδείς το ξέρει, παρότι, όπως συνάγεται από την ανακοίνωση, μισθοδοτούνται κανονικά…

Το πιο αστείο (ή μάλλον το τραγικότερο) είναι ότι η σχετική αποκάλυψη προέκυψε τυχαία ύστερα από μια επιθετική ερώτηση δύο βουλευτών του ΛΑΟΣ στο υπουργείο Παιδείας. Ξέρετε γιατί εγκαλούσαν την κ. Αννα Διαμαντοπούλου; Γιατί, κατά την άποψή τους, λόγω του περιορισμού των προσλήψεων στο Δημόσιο, ερημώνουν οι εκκλησίες της χώρας. Πού να ’ξεραν βέβαια ότι έμελλε να αποδειχθεί πως η Ελλάδα έχει τούτη τη στιγμή 2.000 ιερείς που της… περισσεύουν.

Η σχετική είδηση, ωστόσο, που παραδόξως πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων ….»

Το ότι η σχετική είδηση πέρασε στα ψιλά, δεν είναι ‘παράδοξο’ όπως αφελώς ισχυρίζεται ο έμπειρος δημοσιογράφος, έχει να κάνει με τη συστηματική ομερτά όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων και των ΜΜΕ σε ότι θίγει την Εκκλησία. Απολύονται επιστήμονες από το Δημόσιο, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι νέοι με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δύση και πληρώνουμε τους κηφήνες για να κλέβουν τους αφελείς και για να κάνουν ξόρκια και αγιασμούς.

Είναι βέβαιο πως οι οικογένειες των κληρικών που θα απολυθούν δεν θα πεινάσουν, αφού μπορεί να μεριμνήσει γι’αυτές η ίδια η ζάπλουτη Εκκλησία, το αφορολόγητο παγκάρι του ναού τους και οι ενορίτες τους. Θα ήθελα να προσθέσω με όλη τη δυνατή διακριτικότητα ότι πολλοί από αυτούς τους παπάδες είναι απόφοιτοι του δημοτικού και πολύ περισσότεροι τσαλαβουτούν στην προκλητική αμαρτία όντας ιδιαίτερα επιρρεπείς στους πειρασμούς της κλεψιάς και της σάρκας.

Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύεται από τα πολυάριθμα περιστατικά του αστυνομικού δελτίου, όσα δηλαδή δεν αποκρύπτονται.

 Οι υποκριτές που το παίζουν χριστιανοί για να τα έχουν καλά με την Εκκλησία και να μαζεύουν τις ψήφους των “πιστών” – αυτοί όχι μόνο δε θα φέρουν “ανάκαμψη” για το λαο, αλλά θα τον βυθίσουν ακόμα περισσότερο στο σκοταδισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *