“Όλα ή τίποτα”: Αυτή είναι η στρατηγική της άρχουσας τάξης, και πρέπει να απαντήσουμε

“Ένας κόσμος σε αναβρασμό”, με διαδηλώσεις και εξεγέρσεις, έστω τυφλές και ανώριμες, σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της γης. Μέχρι και στην Αγγλία είχαμε εξέγερση, και πλέον εξαπλώνονται παντού.

Είναι απλό: Η άρχουσα τάξη “τα παίζει όλα για όλα”, αναζητώντας ολοένα και περισσότερα κέρδη (παρότι η ανισότητα ήδη έχει σπάσει κάθε ιστορικό ρεκόρ).

Για να μεγαλώσεις όμως τα κέρδη σου, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις ένα ολοένα και πιο μεγάλο “επενδυτικό ρίσκο”, έτσι δεν είναι;

Αυτό είναι που κάνει η άρχουσα τάξη: Προσπαθεί να γυρίσει τον πλανήτη σε μια μεσαιωνική κατάσταση τρομερής φτώχειας για τους πολλούς, και τρομερού πλούτου για τους λίγους. Για να το καταφέρει αυτό, αναλαμβάνει το “επενδυτικό ρίσκο” του να επαναστατήσουν εναντίον της οι λαοί, που αποτελούν τα θύματα των επιδιώξεων της.

Ουσιαστικά, η άρχουσα τάξη ποντάρει στο ότι οι λαοί είναι ανέτοιμοι για μια τόσο μεγάλη μάχη – και ως γνωστόν, αν βαδίσεις σε μια μάχη χωρίς να είσαι επαρκώς οργανωμένος και προετοιμασμένος, τότε μάλλον θα χάσεις.

Έτσι, η άρχουσα τάξη επιτίθεται λυσσασμένα, με τον αντίπαλο της, τους λαούς, να προσπαθούν να απαντήσουν. Προφανώς έχουν γίνει βήματα σε σχέση πχ με το 2008, όταν πρωτοξέσπασε η κρίση και οι περισσότεροι ήταν “εκτός τόπου και χρόνου”, ωστόσο ακόμα οι κινητοποιήσεις είναι σχετικά ανοργάνωτες και χαοτικές, χωρίς σχέδιο και -κυρίως- χωρίς όραμα. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζονται εύκολα, είτε σε επίπεδο καταστολής, είτε σε επίπεδο προπαγάνδας (πχ αν μια εξέγερση είναι τύπου “τυφλής βίας”, τότε εύκολα οι κυβερνώντες μπορούν να πουν ότι “πρέπει να καταστείλουμε την εξέγερση, διότι οι εξεγερμένοι απλά καταστρέφουν και λεηλατούν, επιδεινώνοντας την κατάσταση αντί να τη βελτιώνουν”)

Παρόλα αυτά, οι λαοί βελτιώνονται, εξ ου και η “ανάγκη” για την άρχουσα τάξη να αυξάνει διαρκώς τα μέτρα καταστολής, λογοκρισίας, κτλ.

Η προσπάθεια για μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη “κινεζοποίηση” όλου του κόσμου ουσιαστικά θα οδηγήσει στον πλήρη -και κυριολεκτικό- αφανισμό πολλών, και στη “φτωχοποίηση” των υπόλοιπων που θα επιβιώσουν -> Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, και ουσιαστικά αποτελούν το “επενδυτικό ρίσκο” που αναλαμβάνει η άρχουσα τάξη, στην προσπάθεια της για μεγιστοποίηση των κερδών της εις βάρος μας.

Αν αυτοί πετύχουν, αν δηλαδή το ρίσκο που ανέλαβαν τους βγει, τότε θα μιλάμε για μία επικών διαστάσεων ήττα-πισωγύρισμα σε μεσαιωνικές καταστάσεις.

Μέγιστο ρίσκο – “όλα ή τίποτα”: Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζει η άρχουσα τάξη, με ή χωρίς εμάς.

Γι’ αυτό και θα πρέπει οι λαοί να προετοιμαστούν για μια μάχη μέχρις εσχάτων, όπου “ο νικητής τα παίρνει όλα, και ο χαμένος δεν παίρνει τίποτα”. Παλιότερα το έλεγαν και “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα”.

Αν τους αφήσουμε να παίζουν μόνοι τους, απλά θα τα σαρώσουν όλα -> είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε την ιδέα τς επανάστασης, της πλήρους δηλαδή ανατροπής, μιας λύσης που προφανώς αποτελεί μια λύση “υψηλού ρίσκου”, αλλά παράλληλα είναι και η μοναδική λύση που μπορεί επαρκώς να αντιμετωπίσει τη στρατηγική της άρχουσας τάξης στο σήμερα.

Εδώ και μερικά άρθρα για τις εξεγέρσεις που σημειώνονται σε ένα σωρό περιοχές του πλανήτη:

Διαδήλωση και επεισόδια κατά του πάπα στη Μαδρίτη

Χθές το βράδυ χιλιάδες αθέων, μεταξυ αυτων και χριστιανοί βάσης διαδήλωσαν κατα της επίσκεψης του πάπα στη Μαδρίτη.

Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 20.00 απο την πλατεία Τίρσο ντε Μολίνα με σκοπό να περάσουν απο την πλατεία της Σόλ και να επιστρέψουν απο όπου ξεκίνησε. Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της σπατάλης δημόσιου χρήματος (υπολογίζεται οτι το ισπανικό κράτος θα σπαταλίσει γυρώ στα 25 εκατομύρια ευρώ ενώ το συνολικό κόστος θα είναι γύρω στα 70 εκατομύρια ευρώ) για την φιέστα των καθολικών.

Οταν νέοι καθολικοί (ξεχωρίζουν απο την ηλίθια έκφραση στο πρόσωπό τους, τις σημαίες τους, αλλά περισσότερο απ΄ολα απο ενα σάκο με το σήμα της οργάνωσης του βατικανού) περνούσαν μέσα απο την πορεία ο κόσμος τους περικύκλωνε φωνάζοντάς τους «αυτή την τσάντα την πλήρωσα εγώ».

Η αρχή της πορείας έφθασε στη Σόλ αλλά μερικοί εκατοντάδες φανατικοί καθολικοί που ηταν απο πρίν στην πλατεία υπο την προστασία των ματ άρχισαν να προκαλούν. Η απάντηση ηταν η κατάληψη της πλατείας απο τους διαδηλωτές με ματ να παρατάσονται σε όλους τους γύρω δρόμους. Στις 22.00 και ενω οι διαδήλωση συνέχιζε στη Σόλ οι μπάτσοι άρχισαν να βαράνε πετόντας την πορεία εξω απο την πλατεία με τους διαδηλωτές να απαντούν με άδεια μπουκάλια και κουτάκια μπύρας. Τα μμε κάνουν λόγο για σηλληφθέντες (απο την πλευρά των διαδηλωτών) και 7 τραυματίες μεταξύ αυτών οι 2 μπάτσοι.

Εδώ και σχετικό βίντεο από το Reuters:

http://www.youtube.com/watch?v=4yOz5UVwi_M&feature=player_embedded
Αργεντινή: Οι καταλήψεις συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται

Μετά την άγρια καταστολή που δέχτηκαν οι καταληψίες στο Χουχούι της Αργεντινής στα τέλη Ιουλίου που είχε τελικά σαν αποτέλεσμα 4 νεκρούς, στις 2 Αυγούστου 600 οικογένειες κατέλαβαν μία έκταση 40 εκταρίων (=400 στρέμματα) που ανήκει στην εταιρεία Ledesma, σε μικρή απόσταση από το εργοστάσιο ζάχαρης. Με τη θερμοκρασία το βράδυ να πέφτει κάτω από το μηδέν, οι «αυτοοργανωμένοι γείτονες» όπως αποκαλούνται προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε σκηνές από πλαστικό.

Ακολούθησαν καταλήψεις κατοικιών που προορίζονταν για να παραχωρηθούν σε δικαιούχους, η κατασκευή των οποίων είχε προχωρήσει μέχρι κάποιο σημείο και τα τελευταία δύο χρόνια είχε σταματήσει. Ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς δρόμων ενάντια στις καταλήψεις αυτές από δικαιούχους που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να πάρουν σπίτι.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 50 καταλήψεις στην περιοχή, κάποιες με εκατοντάδες οικογένειες, άλλες πολύ μικρότερες. Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος είναι κομμένος με μπλόκα σε διάφορα σημεία και η κυβέρνηση κάνει λόγο για “κατάσταση χάους” που πρέπει να σταματήσει.

Περισσότερες από 1.000 συλλήψεις διαδηλωτών στην Ινδία

Τουλάχιστον 1.200 διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον ακτιβιστή Άνα Χαζάρε συνέλαβαν οι ινδικές αρχές.

Ο 74χρονος ριζοσπάστης ακτιβιστής, ο Άννα Χαζάρε, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση επειδή ετοιμαζόταν να ξεκινήσει “απεργία πείνας μέχρι θανάτου”, ζητώντας αυστηροποίηση των ποινών κατά της διαφθοράς, με αφορμή την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου του ινδικού κοινοβουλίου.

Protests Come To Germany As Arsonists Burn Down “Fat Cat” Cars

Following the recent riots in the UK, it seemed there was only one safe bastion from the marauding bands of indignants, labor unions, and general hooligans: Germany. That is, alas, no more.

During the past two days, German protests against globalization, read Germany’s undertaking to trade export strength for a joint European currency and a bailed out Club Ded periphery, have begun manifesting themselves albeit with a twist. As Bloomberg reports, in the past two days, arsonists have set fire to 26 cars in Berlin, mainly Mercedes, BMW, and Audis, which brings the total number of torched cars to 138, more than double all of 2010. “The arsonists want to hit what they say are ‘Fat Cats,’” Berlin police spokesman Michael Gassen said. A special unit is investigating the fires as political crimes after the police received letters claiming responsibility that derided globalization, gentrification and rising rents, he said.”

Youths attack police in Sweden overnight

Swedish police say unrest erupted overnight in Goteborg, the country’s second largest city, as several officers were attacked by youths hurling rocks and Molotov cocktails.

Police say no one was seriously injured in the attacks, but at least two police officers reported burned eyes after being targeted by a green laser light.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *