Καμία νέα δίωξη στον Τάσο Θεοφίλου – Κάτω οι σκευωρίες της ασφάλειας – Άμεση κατάργηση των τρομονόμων

Η επαναφορά της υπόθεσης Θεοφίλου από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ( και πρώην εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής )Ιωάννη Αγγελή, μέσω του αιτήματος αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος από όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν δεν είναι κάποια ιδιοτροπία του δικαστικού μηχανισμού, αλλά η επικύρωση της εισόδου σε μια νέα περίοδο ολοκληρωτισμού, απαραίτητου για να καμφθεί κάθε κοινωνική αντίσταση απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση που εξαπολύουν κράτος, κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές.

Η αίτηση αναίρεσης θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου στο Ε Ποινικο Τμήμα του Αρείου Πάγου και αν γίνει δεκτή, ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στην φυλακή με βάσει το αρχικό κατηγορητήριο που κατέρρευσε παταγωδώς στο περασμένο Εφετείο μέχρι να επαναληφθεί εκ νέου από άλλους δικαστές. Είναι σαφές ότι το δεδικασμένο που άφησε το Εφετείο τον Ιούλιο 2017 που βγήκε η απόφαση, με πλήρη κατάρρευση μεγάλου μέρους του τρομονόμου τόσο για τα άρθρα του 187Α, όσο και για την χρήση του DNA, ήταν μία νίκη της υπερασπιστικής γραμμής όσο και του κινήματος αλληλεγγύης που δυσκολεύει κατά πολύ το κράτος και τον δικαστικό μηχανισμό, που πασχίζουν να θεμελιώσουν με κάθε τρόπο τον τρομονόμο αλλά και την αλλαγή του ποινικού δικαίου από δίκαιο της πράξης σε δίκαιο των προθέσεων. Ακόμα η απόφαση συνέβαλε αποφασιστικά στην αχρήστευση της χρήσης του DNA από την «αντιτρομοκρατική», που εξακολουθεί ακπόμα και σήμερα να βλέπει τρομοκράτες μόνο στον αντικαπιταλιστικό χώρο και ποτέ στην εγκληματική δράση των ναζιστών, ως αποδεικτικού υπερόπλου για το στήσιμο των σκευωριών της νέας εποχής.

Είναι πολλά τα «μεμονωμένα» περιστατικά των στημένων δικών και των καταδικών χωρίς αποδείξεις, μόνο και μόνο με τις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Όμως είναι αποκαλυπτικά της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής όπως υλοποιείται σήμερα, με την αγαστή συνεργασία κράτους, αστυνομίας και δικαστικής εξουσίας. Εντάσσεται στα πλαίσια της κατασκευής του φαινομένου της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας», που φιλοδοξεί στην καλλιέργεια μιας αίσθησης διαρκούς απειλής προς την κοινωνία, και την πλήρη ποινικοποίηση και εκδικητική δίωξη κάθε διαφορετικής φωνής, των αγωνιστών και των αγωνιστριών, τελικά του ίδιου του λαού που αγωνίζεται. Η συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και η επέκταση της ποινικής δίωξης με βάση τη γνώμη ή τις προσωπικές σχέσεις και όχι την παράνομη πράξη ,η καταδίκη σειράς αγωνιστών και αγωνιστριών με απόλυτη επιθετικότητα και χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, η άρνηση των αδειών των πολιτικών κρατουμένων και εν γένει η μεταχείριση των κρατουμένων (Δημάκης) οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των κρατούμενων μητερών με τα παιδιά τους, αυτά και τόσα άλλα αποτελούν κομμάτια ενός παζλ ακραίων μεθοδεύσεων και εκδικητικότητας, κατάρρευσης και αυτών ακόμα των βασικών κανόνων της αστικής δημοκρατίας, με στόχο την τρομοκράτηση του «εχθρού λαού» μπροστά στις επόμενες εξεγέρσεις του, απέναντι στη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική της.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια που έχει νιώσει στο πετσί του τη βία του κράτους σε κάθε της μορφή, τα δακρυγόνα ,το ξύλο και τις διώξεις ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που βγήκαν στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί παρά να σταθεί στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου αλλά και κάθε θύμα των σκευωριών κράτους-αστυνομίας-κυβέρνησης.

Απέναντι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον ο κανόνας της παρούσας φάσης της αστικής δημοκρατίας, προτάσσουμε την ανάγκη ενός ενιαίου, μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης. Καλούμε, συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5/5 στο Θησείο στις 13.00, στη συναυλία συμπαράστασης το Σάββατο 5/5 βράδυ στην πλατεία Πρωτομαγιάς, αλλά και στις 11/5 στις 9.00 στον Αρειο Πάγο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *