Σαμαρικοί, καραμανλικοί και… οφσορικοί

Καραμανλικοί, Σαμαρικοί, Μητσοτακικοί, Οφσορικοί, ΟΑΣΘικοί, Τραπεζικοί, Χουντικοί, Νεοφιλελεύθεροι, Ακροδεξιοί… και πάει λέγοντας. Οι φυλές της ΝΔ πολλαπλασιάζονται, έχουν πόλεμο… και «δίνει» ο ένας τον άλλον.

Σε αντίθεση με άλλες περιόδους της πρόσφατης νεοδημοκρατικής ιστορίας, ανάμεσα στις φατριές της ΝΔ υπήρχε πάντα μια σιωπηρή ανακωχή όταν ήταν έτοιμοι να αρπάξουν την εξουσία. Τώρα, βλέπουν ότι το άλογο, ο Κυριάκος, όχι μόνο δεν είναι κούρσας, αλλά ούτε αμαξάς σε σύνταξη δε θα το έπαιρνε… και η ομερτά σπάει.

Οκ, ας μην υπεραπλουστεύουμε. Είναι αρκετά πιο σύνθετο από αυτό.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως η μία φατριά “κρατάει” την άλλη, σε μια ιδιότυπη ισορροπία τρόμου και υπό το φόβο της αποκάλυψης σκανδάλων. Είναι τόσα πολλά τα αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα στη ΝΔ και τόσα πολλά τα συγκοινωνούντα δοχεία των σκανδάλων στη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ… που αναπόφευκτα η προσπάθεια αυτό-προστασίας του ενός πέφτει πάνω στην διαπλοκή του άλλου.

Ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis, η νευρικότητα είναι, τουλάχιστον, διάχυτη.

Το πρόσφατο δημοσίευμα για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας, με τη Siemens και το Χριστοφοράκο, από το «σαμαρικο» antinews.gr, δείχνει ότι το παιχνίδι έχει «χοντρύνει» επικίνδυνα.

«Όταν η οικογένεια Μητσοτάκη είχε και πάλι παντρειές στα Χανιά, τον Αύγουστο του 2007, ε, η συνεννόηση για να κλείσει ο Χριστοφοράκος ξενοδοχείο ‘’20 λεπτά από το σπίτι του προέδρου’’, γινόταν μέσω του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»γράφει χαρακτηριστικά και παραθέτοντας έγγραφα το antinews.gr.

Όπως έγραψε και η “καραμανλική” πυθία, ο Ευάγγελος Αντώναρος, στο Facebook: «Το παιγνιδι χοντραίνει αγρια. Ο πρώην βάζει τρικλοποδιες στον νύν. Ισως γιατι δεν πήρε την “καλυψη” που του ειχαν υποσχεθει».

Ας δούμε και την περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη με την εξωχώρια (κυριολεκτικά μιλώντας) εταιρεία που είχε στην Κύπρο. Μια εταιρεία που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του, με τη δικαιολογία ότι είχε κλείσει από το 2006 και ας διεγράφη από τα μητρώα μόλις 10 χρόνια αργότερα. Η υστερία του αντιπροέδρου της ΝΔ κατά της εφημερίδας Documento που αποκάλυψε -και πάλι- τις «δραστηριότητες» του, έχει να κάνει κυρίως με τη περιγραφή της εταιρείας ως «οφσόρ».

Γενικώς τελευταία, διακρίνουμε μια αλλεργία του αντιπροέδρου για τη λέξη «οφσόρ». Σα να είναι κάτι κακό, σα να είναι αδίκημα. Την ίδια στιγμή που έχουμε χάσει το μέτρημα των οφσόρ εταιρειών που συμμετέχει η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά, τι θα λέει ο κόσμος;

Η πρόβλεψη της στήλης είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της, η ΝΔ είναι, αυτή τη στιγμή, ένα χρεοκοπημένο κόμμα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μία εταιρεία διαφθοράς, που τα μέλη του Δ.Σ. είναι έτοιμα -ανά πάσα στιγμή- να τινάξουν τα πάντα στον αέρα και να τραβήξουν, σαν πνιγμένοι, ο ένας τον άλλον στον πάτο.

Αυτά βλέπουν και οι επιχειρηματίες που στηρίζουν τη ΝΔ και… παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Πηγή: Κωνσταντίνος Ταχτσίδης – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *