Δεν πάρθηκε απόφαση στην σημερινή συνεδρίαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου

Σε συνέχεια της αίτησης αναίρεσης του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, πραγματοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο η συνεδρίαση για την εξέταση του αιτήματος αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου.

Στη διαδικασία ήταν παρόντες οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τ. Θεοφίλου και η πολιτική αγωγή της Alpha Bank, ενώ απουσίαζε η πολιτική αγωγή που είχε ορίσει η οικογένεια του θανόντος.

«Η εισαγγελική αναίρεση αποτελεί πιστή αντιγραφή του σκεπτικού της μειοψηφίας της απόφασης […] η μειοψηφούσα άποψη ενός δικαστηρίου δεν είναι δυνατό να ασκήσει αναιρετικό έργο στην απόφαση» ανέφερε ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης.

«Η απόφαση έχει αιτιολογία, είναι πλήρης, είναι ορθή και δίκαιη ενώ η αίτηση αναιρέσεως είναι αναιτιολόγητη» συμπλήρωσε η συνήγορος Άννυ Παππαρούσου.

Ο Α.Π. αφού άκουσε σήμερα τα επιχειρήματα των δύο πλευρών υπέρ και κατά της άσκησης αναίρεσης, θα εκδώσει την απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης αυτό θα σημάνει πως θα θεωρηθεί άκυρη η αθωωτική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και ο Τ. Θεοφίλου θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι την επανάληψη της δίκης του.

Πηγή: Χρήστος Μπαϊραμίδης – omniatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *