ΤΑΞΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωση ενάντια στη προκλητική φιέστα της ΓΣΕΕ

Κυβέρνηση και ΜΑΤ στην υπηρεσία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωση πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία, μεταξύ των οποίων και η ΠΕΝΕΝ, ενάντια στη προκλητική φιέστα που οργάνωσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ ( εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) με τη συμμετοχή κυβερνητικών και επιχειρηματικών παραγόντων με αφορμή τα 100 χρόνια απ’ την ίδρυση της συνομοσπονδίας.

Η γνωστή χρεοκοπημένη και εξωνημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ επέλεξε να γιορτάσει την επέτειο αυτή μαζί με τα αφεντικά της, το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, όπως πάντα μακριά απ’ την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τα ταξικά συνδικάτα, ενώ για την προστασία της εκδήλωσής τους και της φιέστας επιστρατεύτηκε ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός και τα ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τους ηγετίσκους της ΓΣΕΕ απ’ την οργή των εργαζομένων, μπροστά στους οποίους αποφεύγουν να εμφανιστούν όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα τελευταία χρόνια ακόμη και τα συνέδρια της η εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιλέγει και τα κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ το λεκανοπέδιο της Αττικής, κατά προτίμηση σε χλιδάτα, πολυτελή και 5άστερα ξενοδοχεία, και με τη ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων!
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό εκτυλίχθηκε και με τη κακόγουστη εκδήλωση-φιέστα των 100 χρόνων στο Μέγαρο μουσικής τη Δευτέρα 21/5/2018.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τη συγκέντρωση και διαδήλωση των εργαζομένων και των συνδικάτων έξω απ’ το χώρο της εκδήλωσης υποδέχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απρόκλητα επιτέθηκαν εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματίσουν το στέλεχος και Ταμία της ΠΕΝΕΝ Αποστόλη Μπανάσιο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την επίθεση αυτή η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μιας αντιλαϊκής-αυταρχικής πολιτικής η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του και για το σκοπό αυτό προκειμένου να επιβάλει αυτή την πολιτική στοχοποιεί τη δράση, την αντίσταση και τον αγώνα, ιδιαίτερα εκείνων των τμημάτων του ταξικού κινήματος που δεν πειθαρχούν, δεν συμβιβάζονται και δεν υποτάσσονται στη αντεργατική επέλαση!

Τα εργατικά αγωνιστικά σωματεία και η ΠΕΝΕΝ ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού με τη νέα συγκέντρωση στις 29/5/2018 στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο μουσικής της Αθήνας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *