Σύμπραξη ναζί και αστυνομίας στο Πέραμα με πολιτική κάλυψη από ΣΥΡΙΖΑ. Δεκαπέντε προσαγωγές αντιφασιστών

Επίθεση από συμμορία χρυσαυγιτών, οργάνων της εργοδοσίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, δέχτηκαν μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), με την αστυνομία να προστατεύει τους φασίστες τραμπούκους και να προσάγει δεκαπέντε αντιφασίστες! Την κάλυψη που προσέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στους φασίστες ήρθε κατόπιν να επικυρώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, στην οποία καταδικάζει, τάχα, τη φασιστική επίθεση, αλλά αποσιωπά πλήρως τη φρούρηση των ναζί από αστυνομική δύναμη και τις προσαγωγές των αντιφασιστών.

Συγκεκριμένα χθες, Σάββατο 26 Μαΐου, το πρωί, και ενώ μέλη της ΟΡΜΑ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική παρέμβαση στους δρόμους του Περάματος, διανέμοντας φυλλάδια, δέχτηκαν επίθεση με λοστάρια από μέλη του εργοδοτικού “σωματείου” που έχουν στήσει χρυσαυγίτες και το οποίο βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τα σωματεία των εργαζομένων, προωθώντας -σε συνεργασία με την εργοδοσία- προσωρινές προσλήψεις με μεροκάματα των 20 ευρώ, “μόνο για Έλληνες” και φυσικά χωρίς ασφάλιση.

Η επίθεση αποκρούστηκε και οι ναζί κλείστηκαν στα γραφεία του ψευτοσωματείου, φρουρούμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν συνέλαβαν κανέναν από τους τραμπούκους με τα λοστάρια, αλλά προσήγαγαν και δεκαπέντε αντιφασίστες που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. 

Τις προσαγωγές ακολούθησε προκλητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζεται, δήθεν, η φασιστική επίθεση. Εντούτοις, το κυβερνητικό κόμμα παρέχει πλήρη κάλυψη στη σύμπραξη ναζί – αστυνομίας, αποσιωπώντας ακόμη και τις προσαγωγές, που, σύμφωνα με αντιφασιστικούς κύκλους, έγιναν κατόπιν εντολής “από πάνω”, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: iskra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *