Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2018 – Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2018

1-2 Ιούνη | Θεσσαλονίκη | Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία

[στάση ΣΦΑΓΕΙΑ | λεωφορεία: 31,40]

Διοργάνωση: ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Νκα

(οργανώσεις Θες/νίκης)

Πληροφορίες:

anaireseisthes.wordpress.com και

 fb: Φεστιβάλ Αναιρέσεις | Θεσσαλονίκη 2018 | Λέσχη Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης

Εισιτήρια Ενίσχυσης: 5 ευρώ [με κάρτα ανεργίας: 3 ευρώ]

Προπώληση: Στέκι πίσω από τη Θεολογική [ΑΠΘ],

Ακυβέρνητες Πολιτείες [Σβώλου 28]

* Οι πόρτες ανοίγουν καθημερινά στις 18.00 και οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.30

** Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στο χώρο του φεστιβάλ βιβλιοπωλείο, ταβέρνα & μπαρ με ποτά και μπύρες σε χαμηλές τιμές καθώς και παιδική γωνιά, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται workshop-συζητήσεις.

Οι “Αναιρέσεις” επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Τραγουδάμε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου για ειρήνη, φιλία & ελευθερία των λαών»!. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις αρχές του Ιούνη πιστές στο ραντεβού τους για τις μελωδίες και τις συζητήσεις, για την πολιτική και την τέχνη της ανατροπής.

Αταλάντευτος στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αναιρέσεις να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία,προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε χιλιάδες νέες και νέους, καθώς και φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της κρίσης.Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από ένα μουσικό πλουραλισμό, μιας και θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής με διαφορετικές μουσικές επιρροές.

Το φετινό εγχείρημα θα φιλοξενηθεί στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, ένα νέο χώρο της πόλης δίπλα στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού, που συνδυάζει τόσο το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο των σφαγείων, όσο και τον μεγάλο προαύλιο χώρο που θα φιλοξενήσει δύο μουσικές σκηνές, μαζί με ευρέων θεματικών περίπτερα, εκθέσεις, βιβλιοπωλείο και παιδική γωνιά.

1η μέρα | Παρασκευή 1/6:

Η πρώτη μέρα ξεκινά στη Σκηνή 1 με τους ξεσηκωτικούς Νταουλίστας και συνεχίζει με τους ΛΑΡΓΚΟ και τον ιδιαίτερό τους ήχο που παντρεύει μοναδικά σύγχρονα και παραδοσιακά ακούσματα. Τη βραδιά κλείνει η Φωτεινή Βελεσιώτου, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, όσο και τραγούδια από το λαϊκό ρεπερτόριο σπουδαίων συνθετών. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς, ο οποίος ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.

Παράλληλα στη Σκηνή 2 “Γιώργος Ντόμπρος”, το φεστιβάλ ανοίγουν οι Bone Rave με ένα μουσικό μείγμα γκαράζ-punk & rock’n’roll, ενώ η βραδιά συνεχίζει με τους αγαπημένους Johnny Carbonaras, γνωστούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το surf με γενναίες δόσεις ψυχεδέλειας και θορύβου, ήχο τους. Η βραδιά κλείνει μοναδικά με το καλύτερο party και γι’ αυτό σίγουρα θα φροντίσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος NobodyJay!

2η μέρα | Σάββατο 2/6:

Tη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά και στη Σκηνή 1 θα βρεθούμε με μια από τις πιο δραστήριες κολλεκτίβες DJs, τους The Antilopes. Ο Moloch (Αλέξης) και ο Ράγκε (Κωνσταντίνος), οι εκπρόσωποι της κολλεκτίβας αυτής στη Θεσσαλονίκη, έρχονται για να συμπληρώσουν το lineup, με ένα δυνατό dj set, με βρώμικα beats, sexy μπασογραμμές και grooves για κάθε είδους headbanger!

Αμέσως μετά οι Rationalistas, που χρόνια τώρα ταράζουν τα νερά του ελληνικού χιπ χοπ, κατευθείαν από εκεί που χτυπάει η καρδιά των γειτονιών της Αθήνας έρχονται να μας ξεσηκώσουν με τη μουσική τους. Οι Social Waste συνεχίζουν στους ίδιους δυναμικούς ρυθμούς του χιπ χοπ συνδυάζοντας τον κοινωνικοπολιτικό τους στίχο με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους του λαούτου, γκάιντας, μπαγλαμά, και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Και αυτή η βραδιά δε θα μπορούσε να κλείσει με τίποτα λιγότερο από τους SKG’s Dub Alliance μία από τις αγαπημένες dub μπάντες του ελληνικού – και όχι μόνο – κοινού.

Παράλληλα, στη Σκηνή 2 θα παρακολουθήσουμε ένα χορευτικό δρώμενο από την ομάδα flamenco “La semilla”. Οι χορεύτριες Σοφία Κιορπέ και Ελένη Γερμάνη μαζί με τις μαθήτριες και τους μαθητές τους φέρνουν το flamenco στη σκηνή των Αναιρέσεων και μας καλούν συνεπιβάτες σε μια σύντομη περιήγηση στη μακρινή Ανδαλουσία και τις ιδιαίτερες μουσικές της.

Η βραδιά συνεχίζει πολλά υποσχόμενη με ένα Μεγάλο Ρεμπέτικο / Λαϊκό Γλέντι με τους Νέτα Σκέτα και τη Βουκολική Διαταραχή. Οι «Νέτα Σκέτα» είναι ένα μουσικό ντουέτο, που σύστησαν ο Άγγελος Μπουρνάς (κιθάρα, φωνή) και ο Κώστας Μπουρνάς (μπουζούκι, φωνή), το οποίο ερμηνεύει συνθέσεις από το φάσμα του παλιού λαϊκού τραγουδιού, διαλέγοντας υλικό από τις σχολές του ρεμπέτικου (σμυρνέικα, πειραιώτικα, κ.λπ.), αλλά και από το μεταπολεμικό ρεπερτόριο της αστικής λαϊκής μουσικής. Μαζί τους οι Βαγγέλης Κοχύλης (μπουζούκι, φωνή) και Θεόδωρος Μπουρνάς (επιμέλεια ήχου).Η βραδιά δε σταματά εκεί καθώς το Φεστιβάλ μας φέτος κλείνει με την ξεσηκωτική Βουκολική Διαταραχή με ένα μοναδικό “παραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικο γλέντι, παιγμένο Ροκ και ενορχηστρωμένο Βουκολικά, κάνοντας μας να σηκωθούμε από τις θέσεις μας και να διασκεδάσουμε στους μοναδικούς ρυθμούς της!

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:

1η μέρα | Παρασκευή 1/6:

# ΣΚΗΝΗ 1

Φ.Βελεσιώτου, μαζί της ο Σ.Μπαλλάς – Λάργκο – Νταουλίστας

# ΣΚΗΝΗ 2 «Γιώργος Ντόμπρος»

Johnny Carbonaras – Bone Rave – NobodyJay

2η μέρα | Σάββατο 2/6:

# ΣΚΗΝΗ 1

Social Waste – Rationalistas – SKG’s Dub Alliance – The Antilopes

# ΣΚΗΝΗ 2 «Γιώργος Ντόμπρος»

Variaciones Flamencas

[χορευτικό δρώμενο από την ομάδα Flamenco “La Semilla”]

Νέτα Σκέτα [Άγγελος Μπουρνάς, Κώστας Μπουρνάς] μαζί με τον Βαγγέλη Κοχύλη

Βουκολική Διαταραχή

Διοργάνωση: ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νΚΑ (οργανώσεις Θεσ/νικης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *