Ο Τριανταφυλλόπουλος τώρα δικαιώνετε.


Όταν ξέσπασε η ιστορία με το περιβόητο DVD του Ζαχόπουλου (αλήθεια τι έγινε αυτό;) η κυβέρνηση πανικόβλητη γιατί δεν μπορούσε να προβλέψει που θα καταλήξει αυτή η ιστορία έσπευσε να πάρει τα μέτρα της.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της εποχής σχεδόν πανομοιότυπο. Εδώ από το «Εθνος» 20/2/2008:

«Κακούργημα θα αποτελεί στο εξής η υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας ή η καταγραφή κάποιου με «κρυφή κάμερα», επισύροντας ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, ενώ ταυτόχρονα θα απαγορεύεται για πρώτη φορά να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο υλικό ως αποδεικτικό στοιχείο στην ανάκριση ή στις δίκες.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που δημοσιοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, το σχετικό υλικό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε καν από τα δικαστήρια ως αποδεικτικό μέσο, αφού καταργείται η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που επέτρεπε να χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις ένα τέτοιο υλικό, εφόσον μόνον έτσι (σ.σ.: με την καταγραφή) μπορούσε να διαφυλαχθεί ένα δικαιολογημένο συμφέρον….

Μέχρι σήμερα οι δικαστικές Αρχές προσπαθούσαν να μη λαμβάνουν υπόψη τους υλικό υποκλοπής (όπως π.χ. στις έρευνες για το παραδικαστικό κύκλωμα), αλλά να στηρίζουν σε άλλα στοιχεία τα κατηγορητήρια. Τώρα αποκλείεται παντελώς η χρήση τους για αποδεικτικούς λόγους».

Σήμερα η κυβέρνηση για τις δικές της σκοπιμότητες άλλαξε κασέτα, και το περίεργο είναι ότι δεν βρήκε αντιρρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ετσι λοιπόν βλέπουμε όλοι οι εθνοπατέρες μας στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής να κάθονται να ασχολούνται με ένα βίντεο, προϊόν υποκλοπής που σε διαφορετική περίπτωση ο κομιστής του θα βρισκόταν στον Κορυδαλλό. Σήμερα έχει γίνει τηλεοπτικός σταρ.

Νεοδημοκρατική διακυβέρνηση, βλέπετε, με δικαιοσύνη …Σανιδά.

0 απαντήσεις στο “Ο Τριανταφυλλόπουλος τώρα δικαιώνετε.”

  1. Δεν είναι θέμα φίλε Γιώργη Νεά Δημοκρατίας η ΠΑ.ΣΟΚ ή ΚΚΕ η Συνασπισμού έτσι δουλεύει, το σύστημα με εκβιασμούς και διαπλοκές.
    Αυτά τα πράγματα γίνονται και θα γίνονται, το να τα καταδικάζουμε στα blogs και μόνο δεν βγάζει τίποτα, ίσα ίσα που τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *