Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO!

Η Ταξική Πορεία χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Cosco και την απόφασή τους να τον συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 30/5 και το Σάββατο 1/6.

Οι εργαζόμενοι της COSCO έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ξεκομμένη από τη γενική κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κινέζικος κολοσσός της COSCO –που πρόσφατα έγινε και η ιδιοκτήτρια εταιρία του ΟΛΠ– απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, με πολύ κακούς όρους για τους εργάτες.

Η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η κατάργηση της ελαστικής εργασίας με πλήρη απασχόληση για όλους, η ένταξη όλων των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και η λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς αποτελούν μερικά από τα αιτήματα των εργατών και είναι και αυτά που τους οδήγησαν να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη, κόντρα στο πνεύμα της λεγόμενης «Κοινωνικής Συμμαχίας» που συνυπέγραψε η ΓΣΕΕ με εκπροσώπους του κεφάλαιου και της εργοδοσίας.

Από την πρώτη στιγμή, η εργοδοσία (εργολάβοι, COSCO) εφάρμοσαν τακτικές τρομοκρατίας απέναντι στους εργάτες, στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και εκβιάζοντας τους εργάτες. Όταν οι εργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία, τότε η εργοδοσία προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον του σωματείου καταγγέλλοντας την απεργία ως παράνομη και καταχρηστική. Και φυσικά (όπως συμβαίνει όλο και πιο συχνά) η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε υπέρ της εργοδοσίας! Πράγμα που όχι μόνο δεν πτόησε τους εργαζόμενους, αλλά τους οδήγησε σε νέα απεργία.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να κερδίσουν αυτά που δικαιούνται από τον κινέζικο κολοσσό που λυμαίνεται το λιμάνι του Πειραιά και συνεχώς εξαπλώνεται χάρη στα «αναπτυξιακά» σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στήνονται πάνω στις πλάτες, στις ζωές και τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της περιοχής του Πειραιά και όχι μόνο. Είναι αποκαλυπτικό ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προβάλλει το «Μάστερ Πλαν» της COSCO ως πρότυπο της «ανάπτυξής» τους, στέλνει τα ΜΑΤ στην τριγύρω περιοχή προκείμενου να τρομοκρατήσουν η ακόμα και να καταστείλουν την απεργία.

Η «ανάπτυξή» τους και τα παραμύθια για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια δεν σημαίνουν παρά το ότι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΚΕΦΑΛΑΙΟ ετοιμάζουν νέα αντεργατικά μέτρα, νέα βάρη στην πλάτη του εργάτη.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ COSCO ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας δίκαιος, ένας αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες. Και τα αιτήματα αυτού του αγώνα είναι αιτήματα που εκφράζουν το σύνολο της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό και πρέπει να στηριχτεί απ’ όλους τους εργαζόμενους. Έτσι ώστε να γίνουν βήματα προς την αναγκαία οικοδόμηση ενός μαζικού εργατικού κινήματος που θα διεκδικεί ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Εργατικό κίνημα που θα ενώνει όλους τους εργάτες κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και την ηττοπάθεια, αλλά και κόντρα στη διάσπαση και την αποδυνάμωση των εργατικών αγώνων. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *