Πόλεμος στην ιστορική μνήμη: Η «Δημοκρατία» βασιλικότερη της Φρειδερίκης

Την Κυριακή (03/6/18) η εφημερίδα «Δημοκρατία» προκαλεί για άλλη μια φορά την ιστορική μνήμη. Προσφέρει ως δώρο το βιβλίο «ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ».

Το παρουσιάζει μάλιστα ως «το εγκυρότερο βιβλίο για το βασιλικό ζεύγος που έσωσε το έθνος από τον συμμοριτοπόλεμο» (!). «Η ιστορική αλήθεια για την ένδοξη βασιλεία τους, γεμάτη κατανόηση, μέτρο και αγάπη  για τον λαό τους» μας λέει το διαφημιστικό σποτ.

Δεν θέλει πολλή σκέψη για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της δεξιάς (βλέπε ακροδεξιά) να ξαναγράψει την Ιστορία (απευθυνόμενη άραγε και σε 17χρονους;) και να αναβαπτίσει εγκληματικές φυσιογνωμίες, παρουσιάζοντάς τες ως «σωτήρες» του έθνους.

Παρουσιάζει ποια; Τη Φρειδερίκη, ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας. Τη Γερμανίδα πριγκίπισσα  που έγινε βασίλισσα της Ελλάδας από το 1947 ως το 1967 και συνέδεσε το όνομά της με τις πιο μελανές σελίδες της Ιστορίας της χώρας μας, με τις ίντριγκες του παλατιού, με το «παιδομάζωμα» και τα «αναμορφωτήρια» της εθνικοφροσύνης.

Δεν είναι τυχαία και η χρήση της λέξης «συμμοριτοπόλεμος». Κάποιοι βιάζονται να βγουν από την εποχή που μιλούσαμε για Εμφύλιο. Οι νικητές του εμφυλίου, που λέει και ο κ. Βορίδης, επιτίθενται με κάθε μέσο στην ιστορική αλήθεια και τη μνήμη.

Πηγή: left

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *