Νίκη στον αγώνα του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα

Της Αλέκας Ζορμπαλά

O Δ. Κουφοντίνας μεταφέρεται σε Δημόσιο Νοσοκομείο με εντολή του γιατρού του Νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, μια, που η επιδείνωση της υγείας του μετά από επτά ημέρες απεργίας πείνας, υπήρξε ραγδαία, όπως προκύπτει από την ιατρική γνωμάτευση, λόγω του βεβαρυμένου ιατρικού του παρελθόντος, της ηλικίας, αλλά και δύο προηγουμένων πολυήμερων απεργιών πείνας

Και, επειδή στον τύπο, αλλά και στα σόσιαλ γίνεται επικεντρωμένη αναφορά σε “ιδιωτική ιατρική γνωμάτευση” εντός εισαγωγικών!!!, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι προφανώς δεν είναι αμερόληπτη, κοινώς μούφα, να επισημάνω μόνον ότι:

1) Η εξέταση του Δ.Κουφοντίνα έγινε από γιατρό, που υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας, την Όλγα Κοσμοπούλου, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄του ΕΣΥ, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το επιστημονικό κύρος, το ηθικό ανάστημα και το αγωνιστικό παρελθόν και παρόν, της οποίας, δεν μπορεί να θέσει ΚΑΝΕΙΣ σε αμφισβήτηση, για να εξηγούμαστε.

2) Η εξέταση από την Όλγα Κοσμοπούλου έγινε ΠΑΡΟΥΣΙΑ του γιατρού των φυλακών Κορυδαλλού, ακριβώς για να μην υπάρξουν φωνές μικρόψυχων, που θα την αμφισβητούσαν.

3) Η μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο γίνεται με εντολή του γιατρού του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού και

4) ο ίδιος ο Δ.Κουφοντίνας έχει αποδείξει από την μέχρι τώρα στάση του, ότι δεν θα καταδεχόταν ποτέ να καταφύγει σε “ιδιωτικές”, με την έννοια των ψευδών, μούφα, γνωματεύσεων, για να πετύχει το οτιδήποτε.

Πέρα όμως από την αναμενόμενη λύσσα και μικροψυχία του τύπου και γνωστών και μη εξαιρετέων, αναμένουμε και την στάση της κυβέρνησης, μια που η ευθύνη για κάθε πιθανή εξέλιξη βαραίνει αυτή, το αρμόδιο υπουργείο και τον πάλαι ποτέ υπερασπιστή δικαιωμάτων και ελευθεριών και νυν υπουργό Σταύρο Κοντονή.

Νίκη στον αγώνα του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη στο Μήτσο Κουφοντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *