Σόου πατριδοκαπηλίας και αβάντα στους νεοναζί

Πρωτοφανείς στιγμές έζησε την Παρασκευή το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε ανοιχτά τον στρατό να κάνει πραξικόπημα. Ακολούθησε διαγραφή του από την Χρυσή Αυγή και κακουργηματική δίωξη για εσχάτη προδοσία. Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης εντός της Ολομέλειας.

Διαβάστε τη live κάλυψη των σημερινών εξελίξεων από την efsyn.gr ΕΔΩ

Το εκρηκτικό κλίμα που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ο ακροδεξιός βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ο πρώην (πλέον) βουλευτής της Χρυσής Αυγής, από το βήμα της Βουλής, αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπό του (αλλά και των πρώην συντρόφων του), καλώντας τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας «να σεβαστεί τον όρκο της» και «να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Σε μια ομιλία από άλλες κατάμαυρες εποχές ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησε τα «κεφάλια» των κυβερνώντων στις Πρέσπες.

Μετά την καθολική κατακραυγή και καταδίκη των δηλώσεων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε τη στέρηση λόγου για όλη την ΚΟ της ναζιστικής οργάνωσης, κάτι που αποφάσισε να κάνει η Ολομέλεια.

Διαγραφή μετά το χειροκρότημα

Η Χρυσή Αυγή, μετά το χειροκρότημα των βουλευτών της στο παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, αποφάσισε, κατά την προσφιλή τακτική της, να πάρει αποστάσεις και να διαγράψει τον βουλευτή επιχειρώντας να πείσει για την… δημοκρατικότητά της.

Διώκεται και καταζητείται

Έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης οι νομικές διαδικασίες κινήθηκαν ταχύτατα, τα στοιχεία από τη Βουλή μεταφέρθηκαν από τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη στις δικαστικές αρχές και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής παρέμενε άφαντος, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στην Αιτωλοακαρνανία και όμορους νομούς για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο ίδιος δεν σταμάτησε σε μπλόκο της Τροχαίας στα διόδια του Ρίου.

Τεταμένο το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό

Η αντιδημοκρατική έκρηξη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση έρχεται μετά από αρκετές ημέρες υψηλών τόνων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να… πιστοποιεί με την πρόταση μομφής την στροφή του κόμματος προς την πλευρά της σκληρής δεξιάς του Αντώνη Σαμαρά και των Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης δεν έλειψαν οι τοποθετήσεις σε υψηλούς τόνους, αλλά και οι αντεγκλήσεις μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οξεία αντιπαράθεση είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό ότι απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων, ενώ έκανε λόγο για πρακτικές της Στάζι.

Οι αναφορές αυτές εξόργισαν τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος είπε στην κ. Μπακογιάννη «Αν μου μεταφέρθηκε σωστά, τις ύβρεις που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο διασυνδέεται με την κ. Μπακογιάννη, που έχουν καταδικαστεί στο Πρωτοδικείο, στο Εφετείο τελεσίδικα και στον Άρειο Πάγο, με τον δικό της άκομψο, συνήθως τρόπο, την καλώ ή να τις πάρει πίσω ή να κάνει άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν πως δεκάδες από τα έγγραφα που βρίσκονται στο φόντο της αντιπαράθεσης, έχουν αποχαρακτηριστεί και αναμένεται να τα αποκαλύψει στη Βουλή ο κ. Κοτζιάς.

Έντονη ήταν και η αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Σκουρλέτη με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επιτίθεται στην κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε λέγοντας «Είναι η συνιστώσα του ΛΑΟΣ που έχει εισβάλει στη Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια. Ενθαρρύνετε τις φασιστικές φωνές που ακούσαμε σήμερα στο κοινοβούλιο με την τακτική σας. Έχετε μεγάλη ευθύνη. Είστε ο τελευταίος που μπορείτε να μιλάτε στο ΣΥΡΙΖΑ για καρεκλίτσες, δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει η στόφα του αγωνιστή και του αριστερού, έχετε χάος είναι εύκολο σε σας να τα λέτε αυτά που πηδάτε από το ένα καράβι στο άλλο». Μάλιστα επιτέθηκε και κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι οι σώγαμπροι της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν με πάθος τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή εκτός Ολομέλειας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μαρία Σπυράκη επιδόθηκαν σε πόλεμο ανακοινώσεων με αφορμή το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση, αλλά και την ακραία πολιτική τακτική που ακολούθησε τις τελευταίες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης αναμένεται το Σάββατο, καθώς θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για την πρόταση μομφής και θα τεθεί σε ψηφοφορία. Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας έχουν προαναγγελθεί για το απόγευμα μπροστά από τη Βουλή. Την Κυριακή οι υπογραφές της συμφωνίας στις Πρέσπες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *