Ομολογία Μητσοτάκη σε Ευρωπαίους: Δεν θα ακυρώσω τη συμφωνία, τα λέω για να μη διαλυθεί το κόμμα μου

Σε αποκαλύψεις για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δεσμεύσεις που έχει πάρει για το θέμα της συμφωνίας στο Μακεδονικό προχωρά η γερμανική εφημερίδα FAZ. Όπως αναφέρει, επικαλούμενη πηγές από το Βερολίνο, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει δεσμευτεί επανειλημμένως πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία και ανέφερε πως «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

Η διγλωσσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό έχει καταγραφεί επανειλημμένως τόσο με τις επίσημες θέσεις της ΝΔ για το ονοματολογικό και με τις δηλώσεις του, μόλις πριν από λίγους μήνες, που ζητούσε λύση με σύνθετη ονομασία erga omnes, όσο και με τις διαπραγματεύσεις που έκανε η ΝΔ ως κυβέρνηση και τα απόρρητα έγγραφα του υπ. Εξωτερικών, τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν. Οι αποκαλύψεις της FAZ έρχονται να προστεθούν στους επικίνδυνους για τη χώρα τακτικισμούς του προέδρου της ΝΔ, που αρέσκεται να μιλάει για «υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Όπως αναφέρουν λοιπόν πηγές του Βερολίνου στη Γερμανική εφημερίδα, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία ωστόσο δικαιολογώντας τη στάση του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». «Αν ισχύουν όλα αυτά η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη», σχολιάζει ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *