Η “πολιτικός νέας εποχής”

Με το δίκιο του πανηγύριζε –δια πέννας Alexi Παπαχελά- το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΕΒ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, η φυλλάδα «Καθημερινή», πριν μερικές μέρες για να «κατορθώματα» της υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου να ξεχαρβαλώσει εντελώς την δημόσια εκπαίδευση και να ρίξει τους νεολαίους που θέλουν να σπουδάσουν και τις οικογένειες τους βορά στα νύχια των εμπόρων γνώσης.

«Πρόκειται για πολιτικό νέας εποχής. … είναι μία εκ των ελαχίστων Ελλήνων πολιτικών που μπορούν να τα βγάλουν πέρα στα νέα σκληρά δεδομένα της πολιτικής, τα οποία απαιτούν μέθοδο, επαγγελματισμό αλλά και πυγμή!», έγραφε μεταξύ άλλων ο Α. Παπαχελάς κάνοντας την αγιογραφία της Διαμαντοπούλου.

Δεν θα αναφερθούμε στο πρόσφατο νομοθετικό τερατούργημα της Διαμαντοπούλου και της κυβέρνησης. Αλλωστε είναι πολύ διαφωτιστικό το κείμενο της πανεπιστημιακού Τίνας Ζορμπαλά που δημοσιεύσαμε στην περασμένη ανάρτησή μας.
Σε μια άλλη πτυχή της πολυσχιδούς δραστηριότητας της υπουργού Παιδείας θα εστιαστούμε, που πέρασε απαρατήρητη απ’ όλα τα ΜΜΕ με εξαίρεση την εφημερίδα «Παρόν» που την έφερε στην δημοσιότητα την Κυριακή 7 Αυγούστου και επανέρχεται πρωτοσέλιδα πάλι σήμερα με το «καρεδάκι» που βλέπουμε στην φωτογραφία.

Ας δούμε τι έγραφε τότε πρωτοσέλιδα η φυλλάδα του Μάκη Κουρή:
«Απίστευτο και όμως αληθινό. Πρόχειρος διαγωνισμός για προμήθεια ύψους 10.000.000 ευρώ! Η είδηση είναι απόλυτα διασταυρωμένη. Την Παρασκευή έγινε πρόχειρος διαγωνισμός ύψους 10.000.000. Και οι τρεις συμμετέχοντες έδωσαν την ίδια τιμή! Γνωρίζει τίποτα επ’ αυτού η υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου; Πρόχειρος διαγωνισμός για 10.000.000 ευρώ κύριε πρωθυπουργέ; Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά …».

Σήμερα η ίδια εφημερίδα μας πληροφορεί ότι θα επέμβει εισαγγελέας γ’ αυτή την καραμπινάτη λαμογιά κλπ. Δεν έχουμε φυσικά αυταπάτες ότι θα βγει τίποτα και μ αυτή την ιστορία. Απλώς αναρωτιόμαστε κι εμείς τι να γνωρίζει άραγε επί του θέματος η «πολιτικός νέας εποχής», όπως χαρακτηρίζει την Α. Διαμαντοπούλου ο Α. Παπαχελάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *