Ο Κασιδιάρης, ντεμέκ, σβήνει φωτιές με πλαστικό αμάνικο και οι άλλοι κλέβουν

Δύο ειδήσεις των τελευταίων ημερών αποτυπώνουν αλλά και εξηγούν το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή». Στην πρώτη, ο Κασιδιάρης εμφανίζεται να συμμετέχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ραφήνα. Μία εικόνα εμφανώς στημένη και αστεία αφού ο Ναζιδιάρης φορά ένα πλαστικό γιλέκο, αμάνικο φυσικά, για να δείξει και τα μπράτσα του. Αμφίεση δηλαδή για φθηνή τσόντα, όχι για πυρόσβεση.

Αυτή η εικόνα όμως προβλήθηκε από τα γνωστά κίτρινα ακροδεξιά μέσα (Μακελειό, Πρώτο Θέμα κλπ) ως θαρραλέα στάση του νέου βουλευτή που ρίχτηκε με αυταπάρνηση στη μάχη με τις φλόγες. Η δε Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε – για μία ακόμη φορά ως το μόνο κόμμα που κάνει κάτι για τους πολίτες. Όπως ακριβώς το 2012 που τα ίδια μέσα έστηναν «ρεπορτάζ» για τους χρυσυγίτες που συνοδεύουν γιαγιάδες στα ΑΤΜ. Ή οι λάιφ στάιλ εκπομπές των καναλιών για τους “σκληρούς” αλλά “γοητευτικούς” εθνικιστές. Ολόκληρη καμπάνια που εξωράισε τους ναζί και τους έκανε μείνστριμ.

Η δεύτερη είδηση είναι το ακριβώς αντίθετο της πρώτης. Αφορά τους συλληφθέντες για πλιάτσικο στα αποκαΐδια στον οικισμό Μάτι. Δύο από αυτούς φέρεται να είναι… χρυσαυγίτες, οργανωμένα μέλη, μάλιστα. Μία ακόμη επιβεβαίωση του λούμπεν, εγκληματικού χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης που προστίθεται στις πολλές άλλες για κλοπές, μαστροπεία, εκβιασμούς, προστασία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η πρώτη «είδηση» είναι δηλωτική του πως χτίστηκε ο μύθος της Χρυσής Αυγής και από ποιους. Η δεύτερη αποκαλύπτει ποια είναι η πραγματικότητα της εγκληματικής συμμορίας, αυτή που κρύβεται πίσω τις αντισυστημικές κορώνες και τις μαχητικές κραυγές. Μαντέψτε ποια έπαιξε περισσότερο.

Πηγή: Δημήτρης Τσίρκας – facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *