«Άγνωστη μίζα» στην υπόθεση Παπαντωνίου ερευνούν οι αρχές

Ακόμα ένα ποσό-μίζα, ύψους 2.242.299 ευρώ ερευνούν οι ανακριτές της υπόθεσης Γιάννου Παπαντωνίου, το οποίο έχει εμβαστεί από την εταιρεία που φέρεται πως δωροδόκησε τον πρώην υπουργό, όπως αναφέρει το Documento στον ιστότοπό του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δικαιοσύνη αναζητά τον τελικό αποδέκτη για το εν λόγω ποσό, το οποίο έχει διακινηθεί με παρεμφερή τρόπο και μέθοδο με το ποσόν που φέρεται να κατέληξε στον Γ. Παπαντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί ήδη δύο δικογραφίες για τον πρώην υπουργό που αφορούν στον αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και σχετίζονται με υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η Βουλή καλείται λοιπόν να αποφανθεί αν η πράξη που του αποδίδεται τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οπότε είναι και αυτή παραγεγραμμένη, όπως και η απιστία, ή αν τελέστηκε επ’ αφορμή των υπουργικών του καθηκόντων, οπότε το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου έχουν κληθεί να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για «ξέπλυμα», με βασικό αδίκημα αυτό της απιστίας. Το ποσό της νομιμοποίησης ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η ζημία που υπέστη το Δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *