Resistance Festival 2018 | 28-29 Σεπτεμβρίου | Σχολή Καλών Τεχνών & Piraeus 117 Academy

Resistance Festival 2018

«Θυμήσου, κοίτα τα αστέρια

κι όχι τα πόδια σου»

Στις 28-29 Σεπτεμβρίου, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
(Α.Σ.Κ.Τ., Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης) και στο Piraeus 117 Academy 
(Πειραιώς 117, Κεραμεικός)

Είσοδος: Άνεργοι – 3 ευρώ | Γενική είσοδος – 6 ευρώ
| 2ήμερο εισιτήριο: 10 ευρώ

www.resistancefestival.gr – www.facebook.com/ResistanceFestivalAthens/

  Το Resistance Festival 2018 είναι και φέτος εδώ. Η 11η διοργάνωση του φεστιβάλ, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, θα πραγματοποιηθεί από 28-29 Σεπτεμβρίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Piraeus 117 Academy. Το φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

«Θυμήσου, κοίτα τα αστέρια και όχι τα πόδια σου», αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Resistance Festival 2018. Πρόκειται για μια φράση του Στίβεν Χόκινγκ, του διάσημου φυσικού που έφυγε φέτος από κοντά μας. Ενός ανθρώπου που έδειξε, αλλά και απέδειξε στην πράξη, ότι η δύναμη της σκέψης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και το πώς τον αντιλαμβανόμαστε αλλά και ότι ο νους μπορεί να νικήσει το σώμα. Ότι η θέληση μπορεί να ξεπεράσει πολύ μεγάλες δυσκολίες…

Όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν στο Resistance Festival είχαν αποφασίσει, από πέρυσι ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στο φετινό φεστιβάλ μετά από τα 10 χρόνια πετυχημένης παρουσίας που συμπλήρωσε το 2017.
Το ειδικό που είχε υποσημειωθεί ήταν ο χαρακτήρας των συζητήσεων και εκδηλώσεων να πάρουν περισσότερο χαρακτήρα εργαστηρίων και διαλόγου και να μπορέσει, έτσι, να υπάρξει διαφοροποίηση της θεματολογίας
με βάση τα ενδιαφέροντα και τους συμμετέχοντες. Με πρακτικό στόχο να προκύψει μια «παραγωγή» που να είναι αξιοποιήσιμη και μετά το πέρας της διοργάνωσης.

Έτσι το Resistance Festival 2018 χαρακτηρίζεται από δύο βασικές καινοτομίες:
Ο χώρος όπου θα διεξαχθεί δεν θα είναι ενιαίος. Το μεγαλύτερο μέρος του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Καλών Τεχνών(εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές, λαϊκό γλέντι), κι ένα μέρος του συναυλιακού προγράμματος μεταφέρεται στο Piraeus 117 Academy, πολύ κοντά στην Α.Σ.Κ.Τ. Αυτή η εξάπλωση θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθεί η θεματική των συζητήσεων και εργαστηρίων, το δε συναυλιακό σκέλος να μην κινδυνεύσει από τυχόν κακές καιρικές συνθήκες (το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ακολουθεί, αναλυτικά, παρακάτω). Το φεστιβάλ αναμένεται να πλαισιωθεί και με μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, ενώ στο χώρο (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) θα λειτουργεί μπαρ, ταβέρνα και έκθεση βιβλίων, εντύπων, αφίσας και φωτογραφίας.

Το Resistance Festival ως θεσμός συνάντησης, συνεύρεσης και διασκέδασης, ως χώρος γνωριμίας με κινήματα και αντιστάσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, συνεχίζει την ύπαρξή του με λίγο διαφορετικό τρόπο, αλλά υπηρετώντας τις ίδιες ανάγκες.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ευτύχης Μπιτσάκης: Η σκέψη, η δράση»

Την Παρασκευή 28/9, 19:30, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

 Το Resistance Festival έχει την τιμή να διοργανώσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ευτύχης Μπιτσάκης: Η σκέψη, η δράση» (2018), σε σκηνοθεσία Προκόπη Δάφνου. Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ζωή του επιστήμονα, φιλόσοφου, διανοούμενου, μαρξιστή και αγωνιστή της Αριστεράς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ αλλά και τον Ευτύχη Μπιτσάκη.

«Άνθρωποι και πολιτισμός στα Βαλκάνια», συζήτηση με τον Βάλτερ Πούχνερ

Την Παρασκευή 28/9, στις 19:00, στην Σχολή Καλών Τεχνών

«Άνθρωποι και πολιτισμός στα Βαλκάνια», αυτός είναι ο τίτλος της συζήτησης με τον Βάλτερ Πούχνερ που θα γίνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το θέμα της είναι η γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, στα οποία και πάλι ανεβαίνουν σε επικίνδυνο βαθμό οι εντάσεις, με τις δυτικές δυνάμεις να υποδαυλίζουν αλυτρωτισμούς και τυχοδιωκτισμούς. Θα προσεγγιστεί όμως με έναν τρόπο διαφορετικό από τους συνηθισμένους, αφού εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Βάλτερ Πούχνερ, ένας από τους σπουδαιότερους θεατρολόγους και λαογράφους όλης της Ευρώπης, με «ειδίκευση» στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η συμμετοχή του Βάλτερ Πούχνερ, που τιμά το Resistance Festival, θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το πλούσιο έργο του, που αφορά σε μεγάλο βαθμό τις κοινές παραδόσεις των βαλκανικών λαών – κι έτσι θα αναλογιστούμε κατά πόσο αυτές μπορεί να αποτελέσουν το θεμέλιο μιας διαφορετικής, ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς σχέσης.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 28/9

20:00, Piraeus 117 Academy

Στέλιος Σαλβαδόρ – Μωρά στη Φωτιά

Lost Bodies

Κλεμμένοι Αναπτήρες

Παρασκευή 28/9

21:30, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Μεγάλο νησιώτικο πανηγύρι, στο κέντρο της Αθήνας, με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού και τους μουσικούς Παναγιώτη Βέργο (σαντούρι) και Αργύρη Ψαθά (λαούτο). Μαζί τους με τις μουσικές της Κρήτης ο Χρήστος Δάβρης (λαούτο-τραγούδι) και ο Ανδρέας Αρβανίτης (λύρα-τραγούδι).

Παρασκευή 28/9

21:00, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Stand up comedy με τους Αριστοτέλη Ρήγα, Χρύσα Κατσαρίνη
Πάρη Ρούπο, Blink Mike
και live με τον Πάνο Φραγκιαδάκη (Φράγκιας)

Σάββατο 29/9

21:00, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Βέβηλος + Dj Μagnum

Άγνωστος Χειμώνας + Dj Micro

Anser x Eversor

Zoro&Buzz

+after concert dj set: SiShiVa, El Mahico, BlackSun, Yu-Chaos


Σάββατο 29/9

21:00, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Open Mic Night @Resistance Festival 2018

Το Resistance Festival 2018 διοργανώνει Open Mic βραδιά όπου νέοι/νέες τραγουδιστές/τριες, μουσικοί και δημιουργοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους

Σάββατο 29/9

22:30, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική από τους Αρμανιάκ


INFO

Resistance Festival 2018, 28-29 Σεπτεμβρίου

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)

Piraeus 117 Academy (Πειραιώς 117)

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ έχει συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 19:00 στο Κτίριο 11δ, Ρεθύμνου 11 (Πεδίο του Άρεως)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3845870, 6974247492 (Μαρία)

e-mail: resistancefestival@gmail.com
twitter: @ResistanceFest
#ResistanceFest2018

Προπώληση:
Κτίριο11δ
, Ρεθύμνου 11 (Πεδίο του Άρεως), 210-3845870.
Καθημερινές 6 – 10 μ.μ. – Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *