Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Αστυνομία.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Αστυνομία.
Και να την ξαναφανταστούμε. Και να την ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όπως πρέπει να ‘ναι. Όχι όπως την κατάντησαν. Κανένας φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώνει για να δολοφονείται. Κανένας για να εξευτελίζεται. Κανένας για να του στήνουν δικογραφίες ή για να σκεπάζουν τα εγκλήματα. Κανένας φορολογούμενος σε μια δημοκρατία δεν προτίθεται να “κατανοήσει” την σιωπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (σικ), των Σωματείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και του Πρωθυπουργού.

Αναμένουμε τις συλλήψεις των δημοσίων οργάνων – δολοφόνων του Zak ΧΘΕΣ, την κατάλληλη, διεξοδική και αποτελεσματική έρευνα των εγκλημάτων, την παραίτηση του Υπουργού, δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις παραλείψεις που έχουν μέχρι στιγμής εμφιλοχωρήσει και τις επείγουσες διορθωτικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η Πολιτεία, καθώς και τις εξηγήσεις του Πρωθυπουργού.

Δεν περιμέναμε το νέο βίντεο για να καταλάβουμε ότι ο Ζακ δολοφονήθηκε από φασίστες και εκπροσώπους του σκληρού πυρήνα της κρατικής εξουσίας. Έχει κι άλλο, που έπεται, άλλωστε. Για το 20λεπτο που δεν καλύφθηκε… Που επιχειρήθηκε να “θαφτεί”.

Όσο επιχειρείται η διάδοση της αντίληψης ότι “πάτησε μπανανόφλουδα” ο Ζακ κι έφυγε τυχαία, όσο επιχειρείται το θάψιμο των στοιχείων, τόσο εκτίθεται ο ίδιος ο δημοκρατικός χαρακτήρας της χώρας.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη Δημοκρατία.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πυλώνας της. Χωρίς αυτά, καταρέει. Ο σεβασμός τους δεν είναι τσιφλίκι σας. Δεν είναι “θέμα γκάλοπ”, ούτε το αν θα γίνονται σεβαστα ή όχι είναι “άποψη”.
Κατακρεουργήθηκαν τόσο εξόφθαλμα, που Ζακι Ο θα σημάνει αλλαγή κατεύθυνσης και στάσης. Αλλαγή τοπίου. Σεβασμό.

σ.42 του Προϋπολογισμού 2018.
“Η εντατικοποίηση της αντιμετώπισης των φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβικής βίας και διακρίσεων, με την ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών εκπαιδευτικών δράσεων και διεπαφών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με συναρμόδιους φορείς αποτελεί προτεραιότητα της καθημερινής αστυνόμευσης με στόχο την τόνωσης του πνεύματος ασφάλειας καθώς και της εμπιστοσύνης των μειονοτήτων – πολιτών στο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας”

Το ποτήρι ξεχείλισε.

Σε διαμαρτυρία, χιλιάδες πολίτες ετοιμάζονται να παρακρατήσουν με δήλωση από τις φορολογικές οφειλές τους, εν είδει συνειδησιακής πολιτικής ανυπακοής, ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό του προϋπολογισμού για το ΥπΠροΠο. Διοτι ΤΕΤΟΙΑ αστυνομία, ΔΕΝ μπορείτε να μας αναγκάσετε να τη χρηματοδοτούμε, γιατί έτσι μας αναγκάζετε να συμμετέχουμε ενεργά σε στυγερά εγκλήματα και οργανώσεις που τα θάλπουν. Για να χρηματοδοτήσουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δώσετε εγγυήσεις ότι τέτοια “φαινόμενα” ΔΕΝ θα γίνονται ανεκτά στους κόλπους της και θα τιμωρούνται παραδειγματικά, ΙΔΙΩΣ όταν αποκαλύπτεται προσπάθεια συγκάλυψης.

Κατ’ επέκταση, και παρατηρώντας, η κοινωνία των πολιτών, την “διαχείριση” της Δικαιοσύνης επί του ζητήματος, επιφυλασσόμαστε να παρακρατήσουμε μαζικά και ποσοστό της οφειλής μας που αντιστοιχεί στο ποσοστό του προϋπολογισμού που δεσμεύεται ετησίως για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Διότι ΤΕΤΟΙΑ δικαιοσύνη, δεν μπορεί ν’ “αποδίδεται” στ’ όνομά μας,ούτε με χρηματοδότησή μας. Περιμένουμε τις δεσμεύσεις του Υπ.Δικαιοσύνης σχετικά και θα παραμείνουμε εναργείς.

Πηγή: Electra Leda Koutra – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *