Βόρειος Μακεδονία: Δημοψήφισμα αλά Παπαδόπουλου

Γράφει ο mitsos175.

Κανονικά δεν έχει νόημα να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα από το χθεσινό δημοψήφισμα στη FYROM.  (Το «90% και πλέον» των πολιτών που ψήφισαν στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να «επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ).

Η πολύ χαμηλή συμμετοχή, μόλις 35%, σημαίνει ότι οι Βόρειοι γείτονες μας δεν καίγονται να μπουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως υπολόγιζε η κυβέρνησή τους.
Η κυβέρνηση, η οποία μαγείρεψε το ερώτημα, για να εξασφαλίσει το ΝΑΙ.
Όμως οι κάτοικοι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας απαξίωσαν πλήρως το θέατρο που βαπτίστηκε δημοψήφισμα.

Η εθνικιστική αντιπολίτευση δεν τόλμησε καν να αντισταθεί στην θέληση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Ούτως ή άλλως ο Ζάεφ θα εκτελέσει τις εντολές των ΗΠΑ αδιαφορώντας για τη θέληση του λαού. Όπως κάθε χούντα. Δεν θα κάνει καν εκλογές, θα επικυρώσει την επώδυνη γι αυτόν συμφωνία.
Η FYROM παρά την επιφυλακτικότητα των πολιτών της σέρνεται δεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οπότε τους περιμένουν Μνημόνια και πολλές άλλες φασαρίες. Δε βαριέσαι, τα ίδια περίπου κάνουν όλοι, από Παπαδόπουλο μέχρι Τσίπρα.
Λες ΌΧΙ βγαίνει ΝΑΙ.

Αλλά ηττημένοι είναι και οι Έλληνες ηλίθιοι. Οι εθνικιστές, που αλυχτούσαν, πως τάχα η συμφωνία συμφέρει τα Σκόπια.
Είπαμε από την αρχή ότι η συμφωνία αυτή συμφέρει μόνο τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, χώρες που ηγούνται του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είπαμε, πως οι Αμερικάνοι προκειμένου να βάλουν στο ΝΑΤΟ τη χώρα ως Μακεδονία σκέτο, χωρίς προσδιορισμό, μας έκαναν το χατίρι. Δέχτηκαν μια θέση που είχαν οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις.
Θέση μας είναι το δικαίωμα ενός λαού να αυτοπροσδιορίζεται, να ονομάζεται όπως θέλει ο ίδιος.

Με τη συμφωνία χτυπήθηκε ο εθνικισμός της FYROM όχι όμως και ο δικός μας. Η ελάχιστη συμμετοχή δείχνει πως οι Έλληνες εθνικιστές είχαν άδικο. Αν η συμφωνία συνέφερε τους γείτονες, θα υπήρχε πολύ μεγάλη προσέλευση. Αυτό τουλάχιστο ας το παραδεχθούν.

Ο Ζαέφ προσπάθησε να παγιδεύσει τον κόσμο, τάζοντας έναν ψεύτικο παράδεισο μέσα στην ΕΕ. Δυστυχώς γι αυτόν τα παθήματα των Ελλήνων εργαζόμενων από τα Μνημόνια της ΕΕ είναι γνωστά σε όλο τον πλανήτη, πράγμα που επηρέασε τη συμμετοχή. Η απόπειρα να φανεί ότι έχει την πλειοψηφία, γύρισε εναντίον του.

Ο Καμμένος από την άλλη είναι χαρούμενος. Βρήκε την αφορμή που έψαχνε για να παραμείνει στην κυβέρνηση. “Οι Σκοπιανοί απέρριψαν τη συμφωνία” μας είπε, επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποσύρει τη στήριξη στην κυβέρνηση.
Θα είχε δίκιο ως προς την απόρριψη αν κυβερνούσε ο λαός. “ΑΝ”. Αν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας γίνονταν σεβαστές. Αν όμως ήταν έτσι, εμείς δεν θα ήμασταν τώρα με κομμένους μισθούς και συντάξεις, ενώ θα είχαμε φύγει από την παγίδα του Ευρώ. 

Νομίζω πως οι Έλληνες εθνικιστές πρέπει να κάνουν ένα κρύο ντους να συνέλθουν. Βέβαια κάτι θα βρουν να πουν, να δικαιολογήσουν τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν στο παρελθόν.
Τζάμπα τα τρεξίματα, οι κραυγές, οι απειλές, οι συγκεντρώσεις. Τουλάχιστο γελάσαμε με τα ανεπανάληπτα φιάσκο της δεξιάς. Κάτι είναι κι αυτό.

Επίσης κάποιοι αριστεροί, κομμουνιστές κλπ πρέπει να προσέξουν μην πατήσουν την εθνικιστική μπανανόφλουδα. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις ως τώρα μιλούσαν για το όνομα. Δέχονταν σύνθετο ή γεωγραφικό προσδιορισμό, αν κι η ψηφοθηρία εμπόδιζε τη λήξη ενός χρόνιου προβλήματος. Ας μην δημιουργούμε κι άλλα προβλήματα. Έχουμε ήδη πάρα πολλά.
Το τι γλώσσα μιλάει ο καθένας είναι δικό του θέμα, όπως και η εθνότητα. Εφόσον είμαστε διεθνιστές, δεν μπορούμε να μιλάμε όπως οι ακροδεξιοί.

Η επιβουλή εδαφών οφείλεται σε ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Αφορμές βρίσκονται μετά. Οι ΗΠΑ πχ δεν διεκδικούν την ιστορία της Συρίας επιβουλεύονται εδάφη της και φυσικούς πόρους.
Χωρίς να λέγονται Σύριοι, χωρίς να μιλούν αραβικά, χωρίς καν οι περισσότεροι αγεωγράφητοι Αμερικανοί πολίτες να ξέρουν που είναι η Συρία στο χάρτη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *