Το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung και η Μαρία Σπυράκη.

«Αυτό έλειψε δα να μας δίνει μαθήματα ελευθεροτυπίας και δημοκρατίας η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα εκπρόσωπος της ΝΔ. Λες και δεν την ξέρουνε από που κρατάει η πολιτική της σκούφια! Λες και δεν ξέρουμε τι βρισιές εκστόμιζε κάτω από τις νεραντζιές του Μαξίμου εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή πριν βγει στον αέρα.  Λες και δεν ξέρουμε γιατί διατηρεί τη θέση της ευρωβουλευτού παράλληλα με τα καθήκοντα που είναι χρονικά ασύμβατα! Λες….λες…λες…»

Ευάγγελος Αντώναρος

Οχι απλώς δεν συγκεντρώνει την καθολική αποδοχή των οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Μαρία Σπυράκη, αλλά κατά καιρούς έχει δεχθεί σφοδρά πυρά από στελέχη και έντυπα που πρόσκεινται στην συντηρητική παράταξη.
Και ο λόγος δεν είναι αποκλειστικά οι σχέσεις που είχε με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, και το “κακό ΠΑΣΟΚικό παρελθόντος της”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επικριτές της νεοδημοκράτες, αλλά και η αλαζονική, προκλητική συμπεριφορά της, με χαρακτηριστική της ενέργεια το ότι πριν ακόμα ορκιστεί ευρωβουλευτής της Ν.Δ., αυτό που έθεσε σαν προταιραιότητα είναι να πάρει ένα δάνειο με προνομιακούς όρους και να αγοράσει σπίτι σπίτι στις Βρυξέλλες.

Τώρα ξαναέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή  την αποκάλυψη της Frankfurter Allgemeine Zeitung για τις μυστικές συναντήσεις που είχε η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζάεφ, σχετικά με το όνομα της γειτονικής χώρας.

Η μνημειώδης φράση του «Εθνάρχη» μακαρίτη Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται και δεν λέγονται», ισχύει διαχρονικά για όλο το αστικό προσωπικό της χώρας μας.
Με αυτό το δεδομένο δεν εντυπωσιάζει κανέναν αυτά που ήρθαν στην δημοσιότητα για τις συγκεκριμένες επαφές της Σπυράκη με τον ηγέτη του γειτονικού κράτους.

Δεν θα σταθούμε αναλυτικά στις αποκαλύψεις της Γερμανικής εφημερίδας, αφού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι αλήθεια από όσα διαβάζουμε..
Αυτό όμως που μπορούμε να επισημάνουμε είναι ότι αυτό το γεγονός ήταν όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει τα πυρά του στο κόμμα της Ν.Δ., και να κάνει λόγοι για «το μέγεθός της υποκρισίας, της δειλίας και της εθνικής ανευθυνότητας του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Από την άλλη είναι αστείες οι δικαιολογίες της Σπυράκη ότι ήταν τυχαία η συνάντηση που είχε με τον Ζάεφ καθώς και η προσπάθεια της Ν.Δ να αποδημήσει την βαρύτητα της αποκάλυψης δίνοντας στην δημοσιότητα ένα βίντεο με την ομιλία της Σπυράκη, από το βήμα της βουλής της ΠΓΔΜ για να αποδείξει ότι «η Νέα Δημοκρατία λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητές της στο εσωτερικό και το εξωτερικό». 
Κι αυτό γιατί όλοι γνωρίζουμε τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που υπάρχουν σ’ αυτά τα θέματα, άσχετα απ’ τις δημόσιες τοποθετήσεις που αποσκοπούν σε μικροπολιτικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Να θυμίσουμε επίσης ότι με την παρθενική παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο η Σπυράκη έσπευσε να δώσει το βιογραφικό στον αντικομμουνισμό και στην ακραία υποταγή στο ευρωπαϊκό ιερατείο κάνοντας λόγο ότι «Το “Ζήτω ο κομμουνισμός” είναι ένα σύνθημα εναντίον των αξιών της Ευρώπης» (!) αντιδρώντας στην υποψηφιότητας της Σλοβένας Αλένκα Μπράτουσεκ για τη θέση της επιτρόπου Ενέργειας, επειδή, λέει «συνελήφθη» σε βίντεο από παλιότερη εκδήλωση, όταν μάλιστα ήταν πρωθυπουργός, να τραγουδά το “Παντιέρα Ρόσα”». 

Από κει και πέρα αναφερόμενοι στις “επιδόσεις” αυτής της κυρίας όταν όταν εργαζόταν στο Mega, εύκολα μπορεί να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας δηλώσεις της ίδιας ότι υπήρξε “ενσωματωμένη δημοσιογράφος” και δεν μετέδιδε κάποιες ειδήσεις που γνώριζε λόγω «κομματικού καθήκοντος», ενώ είχε και την τύχη να είναι παρούσα στις συνομιλίες που είχε ο πρώην πρωθυπουργός. Α. Σαμαράς, με τον …. Μεγαλοδύναμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *