Ανακοίνωση – απάντηση στην άθλια επίθεση της “Συνδικαλιστικής ανατροπής” στον γραμματέα του “ΜΕΤΑ” Γιώργο Χαρίση

«όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται …»

Αυτή είναι και η καταλληλότερη απάντηση που θα μπορούσε κανείς να δώσει, για την αχαρακτήριστη ανακοίνωση της «ΣΥΝδικαλιστικής ΑΝατροπής» με την οποία επιδίδεται σε μια άθλια επίθεση κατά του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση.

Η αλήθεια όμως, που την άκουσαν και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη μαζικότερη των τελευταίων ετών απεργιακή συγκέντρωση του «Βοήθεια Στο Σπίτι», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Οκτώβρη στο Σύνταγμα, είναι ότι  ο Γιώργος Χαρίσης και το ΜΕΤΑ που στηρίζουν διαχρονικά και συμμετέχουν σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΒΣΣ, με αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, απεύθυνε χαιρετισμό στην συγκέντρωση… Ας μας «συγχωρέσει» η ΣΥΝΑΝ που δεν ζητήσαμε την άδειά της για να μιλήσουμε!…

Ακούγοντας προηγούμενους ομιλητές στην συγκέντρωση (εκπρόσωπο πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, βουλευτή – εκπρόσωπο του «Κινήματος Αλλαγής») να μοιράζουν όψιμες «αγάπες και λουλούδια» στους εργαζόμενους του ΒΣΣ, στο χαιρετισμό του ο γραμματέας του ΜΕΤΑ τους «θύμισε» την αρνητική στάση που έχουν κρατήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικοί τους φορείς στο αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ τόνισε και τις ευθύνες που έχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν συνεχίζει να αρνείται την ένταξη των εργαζομένων στο ΒΣΣ αλλά και όλων των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου στην δύναμή της, γεγονός που θα οδηγούσε σε μαζικότερους, δυναμικότερους και αποτελεσματικότερους αγώνες του κλάδου.

Καμία αναφορά δεν έκανε ο Γιώργος Χαρίσης σε παραταξιακές ευθύνες, ούτε και ξεχώρισε ιδιαίτερα τη στάση κάποιας παράταξης της Ομοσπονδίας για το θέμα της ένταξης των εργαζομένων ΙΔΟΧ. Απέδωσε τις ευθύνες συνολικά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Προφανώς, όμως η «μύγα» ήταν μεγάλη και ακόμη μεγαλύτερες οι ενοχές της ΣΥΝΑΝ διαχρονικά, για την μη ένταξη στη δύναμη της Ομοσπονδίας όλων των εργαζομένων στους Δήμους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας. Και οι ενοχές τους κρύβονται πίσω από τις επικοινωνιακές ανακοινώσεις «συνδικαλιστικής κάλυψης» όντας απόντες, αν όχι από όλες, από τις περισσότερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και εκμετάλλευσης από τις κυβερνήσεις και την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακόμα και στις επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις δεν τολμούν να διατυπώσουν ξεκάθαρα το θέμα της μονιμοποίησης ή της μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε Αορίστου Χρόνου, χρησιμοποιώντας τον όρο «τακτοποίηση», λες και οι εργαζόμενοι αποτελούν αντικείμενο σε ράφι που χρειάζεται… τακτοποίηση.

Μιλούν ανερυθρίαστα για τις διαδικασίες του 44ου Καταστατικού Συνεδρίου αναδεικνύοντας τις θέσεις της παράταξής τους, αλλά κρύβουν πως έκλεισαν άρον – άρον τις διαδικασίες προκειμένου να μην ληφθεί καμία απόφαση, όπως τους βόλευε.

Όπως φαίνεται την πρόσφατη τηλεοπτική δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας ότι «επί της προεδρίας μου πάω να αλλάξω κάτι, ….το συντεχνιακό» παρά του ότι αποτελεί «καρφί» για τον προηγούμενο πρόεδρο και μέντορά του, ούτε ο ίδιος δεν την πιστεύει!

Με την αχαρακτήριστη ανακοίνωση της η ηγεσία της ΣΥΝΑΝ και την αναίτια και άθλια επίθεσή της στο γραμματέα του ΜΕΤΑ προφανώς θέλουν να δικαιολογήσουν τη θετική άποψη που εξέφρασαν μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΒΣΣ για τις θέσεις της κυβέρνησης στην διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη συνέχιση της εργασίας όλων των σημερινών εργαζόμενων στο πρόγραμμα.

Οι μοναδικοί που βρίσκουν θετικούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ανοικτό διαγωνισμό, με ειδική μοριοδότηση, για την πρόσληψη προσωπικού στο ΒΣΣ, είναι η ηγεσία της ΣΥΝΑΝ (δεν τους έμαθε τίποτα η 3Κ;) και το εκφράζουν μάλιστα με τέτοιο τρόπο που θα ζήλευε και το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του γενικού γραμματέα Κώστα Πουλάκη.

Το γεγονός αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά η άθλια επίθεση κατά του Γιώργου Χαρίση εντάσσεται σε πλαίσιο «διατεταγμένης υπηρεσίας»…;

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 5-10-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *