Ο Αδωνις απέλυσε τον εαυτό του!

Με μια λιτή ανακοίνωσή του στο twitter, το βράδυ του Σαββάτου, ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστή την απόλυση της Βασιλείας Στεργιοπούλου από την ιδιόκτητη επιχείρησή του «Ελληνική Αγωγή»: «Η συνεργασία με την κυρία Στεργιοπούλου διεκόπη, κατόπιν δικής μου αποφάσεως».

Η ανάρτηση έγινε στις 12.51 μετά τα μεσάνυχτα, σημάδι ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δουλεύει μέχρι αργά, κάτι που ασφαλώς είναι προς έπαινο. Εκείνο που είναι προς ψόγο, είναι το γεγονός ότι μέχρι να πάρει αυτή την απόφαση ο κ. Γεωργιάδης είχαν μεσολαβήσει άλλες δικές του αναρτήσεις, με τις οποίες ο κ. αντιπρόεδρος εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση ενός αποσπάσματος από μάθημα στην «Ελληνική Αγωγή», όπου η Β. Στεργιοπούλου δίδασκε στους πελάτες του κ. Γεωργιάδη τα ακόλουθα: «Εδώ πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια γεννήθηκε ο πρωτάνθρωπος. Ο Ελλην ο λευκός, ο εκπρόσωπος της αρίας φυλής. Ο Ελλην είναι ο εκπρόσωπος της αρίας φυλής. Δεν υπάρχει άλλη αρία φυλή. Δεν υπάρχει ινδοευρωπαϊκή φυλή. Και δεν πρέπει να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες. Είμαστε ξεκάθαροι. Ο Αριος είναι ο Ελληνας. Ασχετα αν έχουν κλέψει τα σύμβολα και οικειοποιούνται την αρία φυλή και κάποιοι άλλοι. Αριος σημαίνει εξέχων, λαμπρός, διακεκριμένος».

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε από τον «Παρα-καντιανό Jimmy Korgialas», με το ερώτημα προς τον κ. Γεωργιάδη αν συμφωνεί «με αυτές τις απόψεις που αντιτίθενται στην κυρίαρχη επιστημονική θεωρία» και διατυπώνονται από «την κυρία Βασιλεία Στεργιοπούλου, διδάσκουσα στη σχολή σας, την Ελληνική Αγωγή». Το ίδιο ερώτημα έθεσε προς τον κ. Γεωργιάδη και ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, συνοδεύοντάς το με δηκτικό σχόλιο: «Αυτό δεν είναι Ελληνική Αγωγή. Είναι βλακώδης και δυσώδης αγωγή».

Ως απάντηση ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να υπερασπιστεί την… ελευθερία του λόγου, λες και δεν διαλέγει αυτός τους «καθηγητές» στη σχολή του: «Απορώ πραγματικά πώς τσίμπησες εσύ! Η κυρία κάνει μια ελεύθερη ομιλία, όποιος θέλει ακούει, όποιος θέλει όχι. Αυτές οι απόψεις περί παλαιοντολογίας είναι γνωστές σε όσους ασχολούνται χρόνια και αποτελούν αντικείμενο διαμάχης επιστημονικής (βλ. Αρης Πουλιανός). Λογοκρισία θα κάνουμε;»

Η ανταπάντηση του Μανδραβέλη ήταν αφοπλιστική: «Καλά και ο Σώρρας ελεύθερος είναι να μιλήσει κι εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα ζητήσει λογοκρισία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του δώσω και βήμα να τα πει». Ο Αδωνις επέμεινε: «Να μην την πάρετε στα σοβαρά. Αυτό ναι, είναι δικαίωμά σας και εγώ διαφωνώ στα περισσότερα από αυτά και στο τμήμα διδάσκω άλλα. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο αγαπητέ. Εάν ενδιαφέρεστε για το δικό μου τμήμα είναι κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη. Είστε προσκεκλημένος μου».

Αποκήρυξη συνεργατών

Μετά από αυτή την επιμονή, πώς εξηγείται η τελική απόφαση του κ. Γεωργιάδη να αποπέμψει τη συνεργάτιδά του; Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μία χαρακτηριστική ανακολουθία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να αλλάζει συνεχώς απόψεις και να αποκηρύσσει τους χθεσινούς του συνεργάτες, προκειμένου να εμφανιστεί ο ίδιος με νέο πρόσωπο.

Το είδαμε με την αποκήρυξη του φιλοχιτλερικού βιβλίου του Πλεύρη που επί μήνες διαφήμιζε, καθώς και με την προσπάθειά του να εξαφανίσει τις αντισημιτικές του απόψεις πριν την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Το παρακολουθήσαμε και με τις παλιότερες σκληρές δηλώσεις του εναντίον του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη, τις οποίες τώρα θέλει να ξεχάσει, αν και αυτές δεν τον εμποδίζουν να ενταχθεί στο κλίμα Σαμαρά που φαίνεται να κυριαρχεί πλέον στο νέο κόμμα του.

Μπορεί τώρα με ευκολία να απολύει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τη Βασιλεία Στεργιοπούλου, αλλά είναι εκείνος που την παρουσίαζε με ενθουσιασμό στο προσωπικό του κοινό, εκθέτοντας μάλιστα και τη σύζυγό του, την Ευγενία Μανωλίδου ως θαυμάστρια της «καθηγήτριας». Οπως προκύπτει από απόσπασμα της εκπομπής του στο κανάλι «Κόντρα» που έχει ανέβει στην efsyn.gr (https://goo.gl/Y1jY9t), ο κ. Γεωργιάδης πέρυσι τον Οκτώβριο έπαιρνε συνέντευξη από την κυρία Στεργιοπούλου ως «ειδική» στα ζητήματα της ελληνικής αρχαιότητας, και διαφήμιζε τα βιβλία της, όπου αναπτύσσονται αυτές οι απόψεις για τις οποίες υποτίθεται ότι τώρα την απομακρύνει από την επιχείρησή του.

Ο,τι λένε όλοι…

Κακά τα ψέματα. Η κυρία αυτή δεν έλεγε τίποτα άλλο από αυτά που λένε και οι λοιποί συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη και φυσικά και ο ίδιος. Αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύτηκε να καταλάβει τις αντιδράσεις. Η «Ελληνική Αγωγή» και η «ΑΛΣ Α.Ε.» του κ. Γεωργιάδη ειδικεύονται στην παραϊστορία, την ακροδεξιά και ρατσιστική παραεπιστήμη. Βασικός συνεργάτης του περιοδικού «Ελληνική Αγωγή» υπήρξε ο Γεώργιος Γεωργαλάς, ο προπαγανδιστής της χούντας, τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης παρουσίαζε ως… ιστορικό, ειδικευμένο στα της Αρχαίας Ελλάδας.

Διαλέγω στην τύχη το μηνιαίο πρόγραμμα «διαλέξεων» της επιχείρησης:

  • – «Κοσμοναύτες στη σήραγγα του χρόνου: είναι δυνατά τα ταξίδια στον χρόνο;»
  • – «Ιησούς: Ελλην ή Εβραίος;»
  • – «Αστρολογία: Επιστήμη, Τέχνη ή Θρησκεία;»

Ασφαλώς δεν περιμένει κανείς από τον κ. Γεωργιάδη τίποτα καλύτερο από όσα «δίδασκε» μέχρι προχθές η στενή του συνεργάτιδα. Αλλωστε δεν έχει βρει τίποτα να πει για την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» με τη λογοκλοπή και ακροδεξιά κακοποίηση του ιστορικού μυθιστορήματος του Τζον Μέισον Νιλ για την Αλωση.

Αλλά ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ένας απλός έμπορος. Είναι αντιπρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος. Και το ερώτημα απευθύνεται πλέον στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλήθεια, κύριε πρόεδρε, τέτοιου είδους «ιδιωτική εκπαίδευση» ονειρεύεστε με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος;

Πηγή: Δημήτρης Ψαρράς – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *