Συριζέικη “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”. Η περίπτωση του Αντώνη Κοτσακά.

Αρκετά σχολιάστηκε το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε πρώτο σε σταυρούς τον Αντώνη Κοτσακά.

Αυτό για μας δεν αποτέλεσε καμιά έκπληξη. Αλλωστε το συγκεκριμένο άτομο από το Νοέμβρη του 2016 ακόμα είχε τοποθετηθεί υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού του κυβερνητικού κόμματος.

Αντί λοιπόν για οποιοδήποτε σχολιασμό να υπενθυμίσουμε τι γράφαμε στον ιστότοπο μας τότε:

Η συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα για το κυβερνητικό κόμμα. Η ηγετική ομάδα, του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει συστηματικά στελέχη από το παλιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και να τους αναθέτει κρίσιμα κομματικά και κυβερνητικά πόστα.

Είναι γνωστό ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς, υπήρξε το alter ego του Άκη Τσοχατζόπουλου, όμως κι αυτός «εξαγνίστηκε» στην Συριζέικη “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”.

Αλλωστε, Α. Κοτσακάς έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγω της πρώην ΠΑΣΟΚικής του θητείας είχε επαφές με στελέχη και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ σε όλη την χώρα, που τα παρότρυνε να οργανωθούν στο κόμμα της Κουμουνδούρου.
Με παρέμβαση του ο Σπύρος Παπασπύρος, ο Νίκος Φωτόπουλος (τώρα προσχώρησε στην ΛΑΕ) και δεκάδες πρώην ΠΑΣΟΚικά στελέχη έκαναν αγώνα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο Α. Κοτσακάς ήταν ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε σε παρασκηνιακά χτυπήματα «κάτω απ’ την ζώνη» σε όσους/ες η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου θεωρούσε εσωκομματικούς αντιπάλους.

Στην τελική δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει η περίπτωση του. Ανάλογες υπάρχουν δεκάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *