Σαουδική Αραβία: Πίσω από την φρικτή δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι

Γράφει ο mitsos175

Η Σαουδική Αραβία είναι από τις χώρες με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες. Τα 56.725.000.000 $ που δαπανά το 2018, την κατατάσσουν μετά τις ΗΠΑ (647 δις) και την ανερχόμενη υπερδύναμη Κίνα (151 δις) αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Αγγλία, η Ρωσία, και άλλες μεγάλες δυνάμεις. Είναι σήμερα η χώρα που δέχεται το 13% των Αμερικανικών όπλων.
Είναι ο Νο 2 εισαγωγέας οπλισμού με σχεδόν 9 δις $ μόνο για φέτος. Τα συμβόλαια με τη Δύση ανέρχονται σε εκατοντάδες δις δολάρια. 

Όμως δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά, που κάνουν το απάνθρωπο και πιο αυταρχικό καθεστώς τον καλύτερο πελάτη των Αμερικανικών Πολυεθνικών, μετά τις ίδιες τις ΗΠΑ. Είναι φυσικά το πετρέλαιο.
Η χώρα διαθέτει 267,910 δισεκατομμύρια βαρέλια, πάνω από το 18% των παγκοσμίων αποθεμάτων και είναι δεύτερη μετά τη Βενεζουέλα (20%). Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, επηρεάζει τις τιμές του μαύρου χρυσούπαγκοσμίως και κατ’ επέκταση ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Οι Σαουδάραβες ηγέτες είναι από τους πιο αδίστακτους τυράννους, που έχουν περάσει ποτέ από τον πλανήτη στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.
Η καταπίεση των υπηκόων τους και η στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά στις γυναίκες, είναι συνεχής και αφόρητη. Παρόλα αυτά το καθεστώς αντέχει, λόγω του πλούτου που μεταφράζεται σε δύναμη καταστολής – υποταγής, κυρίως όμως λόγω της αμέριστης υποστήριξης των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ, καθόλου τυχαία, είχε πει πριν λίγες μέρες πως χωρίς τις ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε Σαουδική Αραβία.
Σε λίγο είχαμε το σκάνδαλο με τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο Προξενείο στην Τουρκία.
Ο Τραμπ μάλλον έχει “μαντικές” ικανότητες. 

Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας κάνει συστηματική γενοκτονία στην Υεμένη, όπου λιμός, αρρώστιες, βομβαρδισμοί και μαζικές σφαγές από τους εισβολείς, θερίζουν τον άμαχο πληθυσμό. Παρά τις απώλειες και τις ήττες από τους αντάρτες, το καθεστώς επιμένει στην εξόντωση ενός ολόκληρου λαού και στην πλήρη υποδούλωση της χώρας. Όλα αυτά με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, τα όπλα και την αμέριστη συνεργασία, τόσο σε πληροφορίες, όσο και σε συμμετοχή σε βομβαρδισμούς πόλεων και χωριών.

Είναι λοιπόν επόμενο η φρικτή δολοφονία ενός δημοσιογράφου, που έγραφε κατά του καθεστώτος και της βασιλικής οικογένειας, να μην ενοχλεί κανένα σε Ουάσιγκτον και Ριάντ.
Όσο φρικτά και να δολοφονήθηκε ο Κασόγκι, που κόπηκε κυριολεκτικά κομμάτια, οι σφαγές, οι βιασμοί, τα τρομερά βασανιστήρια ακόμα και μικρών παιδιών στην Υεμένη, ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το στυγερό έγκλημα.

Είναι προφανές ποιος τον σκότωσε. Τόσο οι Σεΐχηδες, όσο και οι ΗΠΑ, ήταν πολύ ενοχλημένοι με το δημοσιογράφο. Όχι μόνο γι αυτά που έγραφε, αλλά και για το που τα έγραφε.
Οι εφημερίδες στις ΗΠΑ επηρεάζουν την κοινή γνώμη, επομένως μεγάλες δουλειές και επικερδείς συμφωνίες ίσως χαλούσαν, αν οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι σχημάτιζαν κακή γνώμη για τους Σαουδάραβες πρίγκιπες. Επιπλέον ο Κασόγκι ήταν πρώην πράκτορας της Σαουδικής Αραβίας, επομένως ήξερε πολλά περισσότερα από όσα έγραφε.

Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός κι ενώ οι υπηρεσίες της παγίδευσαν μαζί με τη CIA το δημοσιογράφο, ζητά τώρα ανταλλάγματα, για να μην αποκαλύψει αυτά που όλοι σχεδόν υποψιαζόμαστε. Μην ξεχνάμε, πως η Τουρκία θέλει τη Βόρεια Συρία. Κάποιες από τις περιοχές που την ενδιαφέρουν πολύ, κατέχονται από μισθοφορικές οργανώσεις, τις οποίες ελέγχει πλήρως το Ριάντ.

Μετά από ένα μικρό παζάρι, οι σφαγείς θα βγάλουν προς τα έξω μια ιστορία, που θα είναι εντελώς ψεύτικη, αλλά θα ωφελεί όλους τους ηθικούς αυτουργούς. Πιθανόν να εξαφανίσουν μερικά πιόνια, να δωροδοκήσουν άλλους, να μπερδέψουν κοκ. Το έχουν ρίξει μάλιστα στην πλάκα λέγοντας πως τάχα “πήγε στραβά η ανάκριση”. Ίσως, γιατί οι επαγγελματίες δήμιοι να ήταν στο Παλάτι, έτσι οι ερασιτέχνες πρώτα έκαναν κομμάτια τον Κασόγκι και μετά τον άρχισαν στις ερωτήσεις.

Όπως και να ‘χει “πολλά τα λεφτά Τζαμάλ”, οπότε κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά και σε βάθος χρόνου με την υπόθεση.
Οι άπληστοι δολοφόνοι, που κυβερνάν τον κόσμο, θα συνεχίζουν να ακρωτηριάζουν και να σκοτώνουν εκατομμύρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *