Eνέδρα τριών φασιστών κατά μέλους της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νέο Κόσμο

«Το απόγευμα της Κυριακής 28/10, τρία θρασύδειλα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε μέλος της ΕΑΑΚ , της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σύμφωνα με καταγγελία της νΚΑ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η επίθεση εκδηλώθηκε λίγη ώρα μάλιστα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10.

Με αφορμή την επίθεση θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 30.10 στις 18.00 στο Νέο Κόσμο στη στάση τραμ Μπακνανά.

Η νΚΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: 

«Το γεγονός ότι ο σύντροφος κόντρα σε προηγούμενες απειλές της συγκεκριμένης ομάδας φασιστών, οι οποίες είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, συνέχισε τη δράση του πιο δυναμικά προφανώς τους εξόργισε. Ο σύντροφος είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Η χρονική διάρκεια της επίθεσης δεν είναι τυχαία. Την ίδια στιγμή που φαίνεται το κίνημα να «ξανασηκώνεται» στα πόδια του, με μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις να ξεσπούν και απεργιακές μάχες να προετοιμάζονται, το σύστημα «αμολάει» τα σκυλιά του για να τρομοκρατήσει το λαό και τους αγωνιστές. Αν νομίζουν ωστόσο ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις είναι βαθιά γελασμένοι!

Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλουμε σε ένα εργατικό και νεολαιίστικο αντιφασιστικό κίνημα που θα ξεριζώσει τη φασιστική γάγγραινα από τις γειτονιές μας. Προχωράμε πιο αποφασιστικά από ποτέ, απέναντι σε κράτος, κυβερνήσεις κεφάλαιο και φασίστες. Η απάντηση στους φασίστες θα είναι πολιτικά αποφασιστική και μαχητική σε όλα τα επίπεδα. Η άνοδος των αγώνων, των εργατικών διεκδικήσεων και της λαϊκής απαιτητικότητας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που με τέτοιες μεθόδους επιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία. Θα αποτύχουν για ακόμη μία φορά!

Και τότε και τώρα και όπως το ’40……τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

Να σημειωθεί ότι με αφορμή την επίθεση αυτή, σήμερα Τρίτη θα διοργανωθεί συγκέντρωση στις 6μμ στο Νέο Κόσμο, στάση τραμ Μπακνανά.

Πηγή: “ΠΡΙΝ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *