ΜΕΤΑ: Ανοιχτή επιστολή στο ΠΑΜΕ, στο «Ριζοσπάστη» και στον 902.gr

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι σε ανακοινώσεις, δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που αφορούν στο εργατικό κίνημα γίνεται αναφορά και σύνδεση της παράταξης του ΜΕΤΑ με την EAK που δραστηριοποιείται στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ. Έχουμε πολλές φορές δηλώσει δημόσια ότι το ΜΕΤΑ δεν στήριξε και δεν στηρίζει αυτή την παράταξη, ούτε εκπροσωπείται στα όργανα της ΓΣ και του ΕΚΑ.

Για το λόγο αυτό, στα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του 902.gr και στον «Ριζοσπάστη», για όλα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ (1/11/2018), είναι ψευδείς και ανυπόστατες οι αναφορές, «…αφού με σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ “έδωσαν τα ρέστα τους…”» και «…στην άθλια αυτή μεθόδευση διακρίθηκε ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ, Θ. Βασιλόπουλος… προτείνοντας να γίνει απεργία στις 28 Νοέμβρη…». Οι εκτιμήσεις σας για τη στάση αυτών των δυνάμεων στη ΓΣΕΕ μπορεί να είναι σωστές και ακριβείς, μόνο που από το κάδρο αυτό πρέπει να φύγει το ΜΕΤΑ, αφού ούτε εκπροσωπείται, ούτε επικεφαλής του είναι το όνομα που αναφέρεται.

Τα εκλεγμένα όργανα του ΜΕΤΑ, οι θέσεις, οι ανακοινώσεις και η δράση του είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα της παράταξης μας (ergasianet.gr) και είναι σ’ όλους τους εργαζόμενους γνωστά, πολύ περισσότερο σε σας, που με πολλούς από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συνυπάρχουμε στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ελπίζουμε να μην είναι ηθελημένη και σκόπιμη η στάση αυτή από την πλευρά σας.

Το γεγονός πάντως ότι ακόμη και σήμερα, 3 χρονιά μετά την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός και όσοι με τη στάση τους τον εξυπηρετούν, με τη δική μας παράταξη και την πρακτική της μέσα στο εργατικό κίνημα, εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες και επιδιώξεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ενότητα, την κοινή δράση και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Σας καλούμε να προχωρήσετε στην άμεση διόρθωση των δημοσιευμάτων και την αποκατάσταση της αλήθειας, σε ό,τι αφορά τις θέσεις και την στάση παράταξης μας.


Συντροφικά
Από την ΕΕ του ΜΕΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *