Ο Ιαβέρης είναι εδώ…

Διακόσια χρόνια μετά, ο Ιαβέρης είναι εδώ! Κυνηγά έναν σύγχρονο «Γιάννη Αγιάννη». Μόνιμα, διαρκώς. «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρ Ουγκό …«ξαναζωντανεύουν» μετά από δύο αιώνες στην Ελλάδα. Στην σύγχρονη εκδοχή τους που όμως είναι το ίδιο στυγνή.

Μια καθαρίστρια του δήμου Βόλου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Το αδίκημα της ήταν ότι πήρε τη θέση με «πλαστό» απολυτήριο δημοτικού… Επί 20 χρόνια καθάριζε. Μάζευε απορρίμματα. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στη δουλειά της, αλλά όλα αυτά τα έκανε με πλαστογραφημένο το απολυτήριο της ΣΤ’ Δημοτικού. Παρανόμησε λοιπόν. Η 53χρονη πρώην εργαζόμενη στον Δήμο, είχε καταδικαστεί το 2016 για πλαστογραφία αλλά απαλλάχθηκε της κατηγορίας. Το 2018 ξαναδικάστηκε, αυτή τη φορά για απάτη και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων!

Η δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη. Τηρήθηκε το γράμμα του νόμου…

Στη χώρα που αθωώθηκαν τραπεζίτες, χρηματιστές και υπουργοί για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου που λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων!

Στη χώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι πρωταγωνιστές σκανδάλων που ζημίωσαν από τις μίζες και υπερκοστολογήσεις τα δημόσια ταμεία με δισεκατομμύρια ευρώ!

Στη χώρα που κρίθηκαν αθώοι αξιωματούχοι και υπεύθυνοι, οι οποίοι δεν έλαβαν κανέναν μέτρο προστασίας με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές από φυσικές καταστροφές.

Σε αυτή τη χώρα μια καθαρίστρια καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για «απάτη». Μια γυναίκα που δεν έχει καταφέρει να τελειώσει το δημοτικό και πάλευε για το μεροκάματο είναι λοιπόν υπόδικη. Σε αυτή την άθλια κοινωνία που οι μίζες, το «μαύρο» χρήμα, οι «απάτες», η εκμετάλλευση μπορούν να «αθωωθούν» μια καθαρίστρια είναι …ένοχη.

Φαίνεται ότι όσο «τυφλή» και να είναι η δικαιοσύνη δεν παύει να δικάζει σε μια ταξική κοινωνία…

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση από e-thessalia.gr

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε μια πρώην καθαρίστρια του Δήμου Βόλου, την οποία έκρινε ένοχη για απάτη. Η 53χρονη πρώην εργαζόμενη στον Δήμο, απαλλάχθηκε της κατηγορίας της πλαστογραφίας, λόγω παραγραφής και καταδικάστηκε μόνον για το αδίκημα της απάτης.

Η 53χρονη είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2016 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε κάθειρξη 15 ετών. Η 53χρονη φέρεται να είχε πλαστογραφήσει το 1996 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου και για είκοσι περίπου χρόνια εργάστηκε ως καθαρίστρια σε νομικό πρόσωπο του Δήμου Βόλου. Η 53χρονη φέρεται να είχε φοιτήσει σε δημοτικό σχολείο άλλης εκτός Βόλου πόλης, όπου και είχε λάβει πιστοποιητικό, στο οποίο αναφερόταν πως είχε φοιτήσει στην Ε΄ Τάξη, όμως αυτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το άλλαξε και το έκανε ΣΤ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν, για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας, ενός κρατικού παιδικού σταθμού, που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού τη διόρισαν από το 1996. Από τότε μέχρι το 2016 της είχαν καταβληθεί μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης πρωτόδικα, είχε αναφερθεί πως η κατηγορούμενη είχε μεγαλώσει μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχε κάνει αυτήν την πράξη, όπως είχε αναφερθεί, για να συντηρήσει την οικογένειά της, που το είχε μεγάλη ανάγκη. Είχε αναφερθεί ακόμη, πως η εργασία που παρείχε, ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν, που απαιτούσε η προκήρυξη. Τέλος είχε τονιστεί, πως κατά τη διάρκεια της εργασίας της στη συγκεκριμένη θέση τα 20 χρόνια, είχε επιδείξει ζήλο και αφοσίωση, προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση. 

Η 53χρονη απαλλάχθηκε της κατηγορίας της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του ελληνικού Δημοσίου, λόγω παραγραφής. Ωστόσο κρίθηκε ένοχη από το Πενταμελές Εφετείο για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: “Ημεροδρόμος”

 

Μία απάντηση στο “Ο Ιαβέρης είναι εδώ…”

  1. Με εντυπωσιάζει η απόφαση μου προκαλεί μεγάλη λύπη. Κρίμα που υπάρχουν και τέτοιοι δικαστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *