Παλαιστινιακή Αντίσταση: Πολύ σκληρή για τα δόντια των ναζι-σιωνιστών

Με ένα άνανδρο στοχευμένο χτύπημα, απ’ αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά οι σιωνιστές, υπό την πυκνή κάλυψη πυρών ισραηλινών αρμάτων μάχης και μαχητικών αεροσκαφών, κομάντο του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν την περασμένη Κυριακή στη Χαν Γιούνις, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας και δολοφόνησαν ηγετικό στέλεχος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ, ένοπλου σκέλους της Χαμάς, μαζί με έξι μαχητές του.

Η μυστική δολοφονική επιχείρηση των σιωνιστών δεν τελείωσε αναίμακτα για τους ίδιους, αφού μαχητές της Αντίστασης κατάφεραν να σκοτώσουν έναν αξιωματικό των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων και να τραυματίσουν βαρύτατα άλλον ένα. Μετά το τέλος της επιχείρησης, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε μπαράζ βομβαρδισμών μέσα σε κατοικημένες περιοχές της Γάζας. Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ισοπεδώθηκαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα αλλά και το κτίριο που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό της Χαμάς, ενώ σκοτώθηκαν οχτώ άμαχοι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης απάντησαν στο όργιο κτηνωδίας των σιωνιστών με περισσότερες από 400 ρίψεις ρουκετών και όλμων, στοχεύοντας ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Η Αντίσταση σήκωσε το γάντι που της πέταξαν οι σιωνιστές δείχνοντας έτοιμη για μια νέα σύγκρουση με το σιωνιστή εχθρό αν της επιβληθεί.

Τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη, μαχητές του ένοπλου σκέλους της Χαμάς χτύπησαν με αντιαρματική ρουκέτα τύπου Kornet λεωφορείο του ισραηλινού στρατού, τραυματίζοντας σοβαρά έναν στρατιώτη. Παράλληλα, από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς την ισραηλινή πόλη Ασκελόν καταστράφηκε ένα κτίριο, σκοτώθηκε ένας ισραηλινός και τραυματίστηκαν άλλοι εβδομήντα. Το πολυδιαφημισμένο και πανάκριβο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ισραηλινού στρατού με την ονομασία «Σιδερένιος Θόλος» απέτυχε να αναχαιτίσει αποτελεσματικά τις ρουκέτες της Αντίστασης που στόχευαν την Ασκελόν, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί να τρέξουν πανικόβλητοι στα καταφύγια. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού παραδέχτηκε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα δεν μπορεί να έχει απόλυτη επιτυχία, αλλά λειτουργεί επικουρικά στο σύστημα κόκκινης προειδοποίησης των κατοίκων, ενώ κορυφαία στελέχη του ισραηλινού στρατού εκτιμούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων Ynet, ότι ο κρυμμένος άσος στο μανίκι της Αντίστασης, που θα τον βγάλει σε μια ενδεχόμενη νέα σύγκρουση με τους σιωνιστές, είναι όλμοι των 150 και 200 κιλών, που μπορούν να χτυπήσουν όχι μόνο τις στρατιωτικές μονάδες των σιωνιστών δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, αλλά και τους παρακείμενους οικισμούς, προκαλώντας τους μεγάλες καταστροφές και απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, το Ισραήλ συγκέντρωσε δεκάδες άρματα μάχης δίπλα στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το συμβούλιο πολέμου της κυβέρνησης Νετανιάχου συνεδρίαζε επί εφτά ώρες μέχρι να αποφασίσει την αποκλιμάκωση της έντασης. Πολλοί αναλυτές, εντός και εκτός Ισραήλ, εκτιμούν ότι οι σιωνιστές, ακόμα και μετά την καταδρομική επίθεση της περασμένης Κυριακής στο έδαφος της Γάζας, την οποία αποδίδουν σε «πρωτοβουλία» του φασίστα υπουργού Πολέμου Αβιγκόρ Λίμπερμαν, προτιμούν μια μακρά σε διάρκεια εκεχειρία με τη Χαμάς και τις οργανώσεις της Αντίστασης παρά μια νέα εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Τρίτη το βράδυ, οι σιωνιστές έσπευσαν να συνάψουν ανακωχή με την Αντίσταση και επιστροφή στη συμφωνία εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε η ισραηλινή εισβολή στη Γάζα το 2014. Στο άκουσμα της είδησης για την υπογραφή ανακωχής, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Γάζας με παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες των οργανώσεων της Αντίστασης, γιορτάζοντάς την ως νέα νίκη τους επί των σιωνιστών, ενώ στο Ισραήλ μια δράκα εβραίων εποίκων μπλόκαρε κεντρικούς δρόμους διαμαρτυρόμενη ενάντια στην ανακωχή.

Λίγο μετά την έναρξη της ανακωχής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, ο οποίος συνήθως μιλά εξ ονόματος όλων των ένοπλων οργανώσεων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Αντίσταση σκόπευε να επεκτείνει τη ζώνη ρίψης ρουκετών και όλμων συμπεριλαμβάνοντας τις ισραηλινές πόλεις Ασντόντ και Μπερσεβά, αν ο ισραηλινός στρατός δε σταματούσε άμεσα τους βομβαρδισμούς, και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι η Αντίσταση θα τηρεί την ανακωχή όσο την τηρούν και οι σιωνιστές.

Η Αντίσταση δεν παρέμεινε παθητικός δέκτης της ισραηλινής επιθετικότητας, αλλά απάντησε ακαριαία και με τον πιο δυναμικό τρόπο στο χτύπημα που δέχτηκε, αιφνιδιάζοντας τους σιωνιστές και δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι πλέον είναι πολύ σκληρή για τα δόντια τους. Γι’ αυτό και εξαναγκάστηκαν σε άμεση αναδίπλωση. Παρά τις ισραηλινές επιθέσεις και την κλιμάκωση με τη δυναμική απάντηση της Αντίστασης, οι συνομιλίες μεταξύ Χαμάς και σιωνιστών -με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου- για τη σύναψη μόνιμης εκεχειρίας συνεχίζονται κανονικά. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο ίδιος ο Νετανιάχου δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι μια νέα εισβολή στη Γάζα δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν.

Οι σιωνιστές βλέπουν ότι είναι αδύνατο, αφενός να αφοπλίσουν την Αντίσταση και αφετέρου να αποτρέψουν τις εκτοξεύσεις ρουκετών και όλμων προς τους γειτονικούς ισραηλινούς οικισμούς, επιβάλλοντας στην πολιορκημένη Γάζα σιγή νεκροταφείου. Μπορεί ο σιωνιστικός όχλος να διψάει για παλαιστινιακό αίμα, αλλά όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, αυτός ο όχλος δεν είναι διατεθειμένος ούτε στο ελάχιστο να υποστεί οποιασδήποτε μορφής απώλειες σε ανθρώπους και εγκαταστάσεις. Κάθε πετυχημένη ενέργεια της Αντίστασης αυξάνει την ανασφάλεια αυτού του όχλου, καθιστώντας του σαφές ότι τζάμπα ονειρεύεται την ήττα της Γάζας και πως κάθε ενέργεια ενάντια στον παλαιστινιακό λαό δε θα μένει αναπάντητη.

Την Τετάρτη, ο Νετανιάχου εξώθησε τον Λίμπερμαν σε παραίτηση. Ετσι, εκτός από την αποτυχία του σιωνιστικού σχεδίου, που ισοδυναμεί με ήττα των σιωνιστών στο πεδίο της μάχης, είχαμε και μια πολιτική νίκη της Παλαιστινιακής Αντίστασης επί της ισραηλινής κυβέρνησης.

πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *