29η Νοέμβρη: Ημέρα διεθνιστικών παρεμβάσεων στα σχολεία

Στις 29 του Νοέμβρη απαντάμε έμπρακτα στις προκλήσεις των νεοναζί. Κλιμάκια της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού θα βρίσκονται σε σχολεία υποστηρίζοντας την ταξικές μάχες της νεολαίας ενάντια στο φασισμό. Από τους διεθνιστές φαντάρους ενάντια στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην ΕΠΟΝ και στους σαλταδόρους στην Κατοχή ως τον Καλτεζά, τον Γρηγορόπουλο και τους καταληψίες που υπεράσπισε ο αγωνιστής καθηγητής Τεμπονέρας, υπάρχει ένα νήμα αντίστασης που εμπνέει τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και οι αγορές απαιτούν την υπακοή και την καταστολή των εργατικών και νεολαιίστικων προοδευτικών αγώνων με το αστικό μπλοκ να προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα ως ιδεολογικό και οργανωτικό κέντρο καταστολής των αγώνων. Η απάντηση στην πολιτική αντεπανάσταση μπορεί να έρθει μόνο με την ανάδειξη ενός συγκροτημένου διεθνιστικού προγράμματος που θα προβάλλει την ταξική αδερφοσύνη των Αλβανών, Μακεδόνων, Βουλγάρων, Τούρκων και Ελλήνων εργατών ενάντια στον εθνικιστικό αδελφοκτόνο κανιβαλισμό και στην υποταγή στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η πολιτική πτέρυγα της ακροδεξιάς και του φασισμού, όντας οργανωτικά ηττημένη στον ελλαδικό χώρο χάρη στους μαχητικούς αντιφασιστικούς αγώνες, επιδίδεται σε πατριδοκαπηλία για να εισβάλει στα σχολεία και να περιχύσει το ρατσιστικό μίσος και τον κοινωνικό κανιβαλισμό στους μαθητές. Κανένας δήθεν πατριωτισμός δεν ξεπλένει τα εγκλήματα του εθνικισμού και τους φορείς του.

Η ΝΔ με μεγάλη μερίδα των αστικών ΜΜΕ επιχειρεί, επίσης, να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης με fake news παρουσιάζοντας ως καταλήψεις και μαθητικό ξεσηκωμό μεμονωμένα περιστατικά με αποδεδειγμένη υποκίνηση από τους
εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και λοιπών νεοναζιστικών απόνερων αυτής.

Όμως, οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν τους δικούς τους ήρωες που αγωνίστηκαν για μια άλλη κοινωνία. Κανένας νοσταλγός του φασισμού και εθνικιστής τραμπούκος δεν νοείται για σημείο αναφοράς.

Καλούμε μαθητές & μαθήτριες, δασκάλους & καθηγητές, εργατικά σωματεία & τοπικές κινήσεις να αντισταθούν και να στιγματίσουν κάθε φασιστικό θύλακα εντός κι εκτός σχολείου, που θεωρεί πως μπορεί να περιφέρεται με την ανοχή μας. Οι φασίστες θα τσακίζονται σε κάθε γειτονιά.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2018

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων θα μοιράζεται η παρακάτω προκήρυξη:

Καλτεζάς – Γρηγορόπουλος:

Οι μαθητές έχουν τους δικούς τους ήρωες, τα δικά τους θύματα μπάτσων

Η ΝΔ, οι καναλάρχες και το αστικό μπλοκ συνεχίζουν και προωθούν την ακροδεξιά ατζέντα προσπαθώντας να μεταφέρουν το ρατσιστικό πολιτικό περιβάλλον που σηκώνει ξανά το κεφάλι στην Ευρώπη και Αμερική. Προμοτάρουν φασίστες σαν τον Κατσίφα σπρώχνοντας τη νεολαία και το λαό των Βαλκανίων ξανά στο εθνικιστικό παραλήρημα παίζοντας με τον κίνδυνο του πολέμου στην εύφλεκτη γειτονιά μας.

Οι μαθητές και οι νέοι πρέπει να τρέφουν μόνο αισθήματα απέχθειας για δολοφόνους σαν τον τρομοκράτη της Νοτίου Αλβανίας, αυτούς που λυντσάρανε το Ζακ και κάθε τραμπούκο που δεν σέβεται το συνάνθρωπο του ανεξαρτήτου, εθνότητας, χρώματος, φύλου, θρησκείας και σεξουαλικού προσδιορισμού. Είναι απόγονοι των δοσίλογων της Κατοχής, των μαυραγοριτών κάθε περιόδου κρίσης, των συνεργατών της αστυνομίας, των καταδοτών και βασανιστών σε κάθε αυταρχικό καθεστώς.

Αντίθετα οι νέοι έχουν να διδαχθούν από ηρωικούς αγώνες ενάντια στη υποταγή στην εξουσία. Τιμούν τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους πιτσιρικάδες που εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από ναζιστικά καθάρματα στο όνομα της «Πατρίδας – της Θρησκείας και της Οικογένειας».

Εμπνεόμαστε από τους έλληνες φαντάρους του μετώπου της Μικρασιατικής εκστρατείας που προσπάθησαν να σαμποτάρουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στα τουρκικά εδάφη.

Εμπνεόμαστε από τους νέους και τις νέες της ΕΠΟΝ, τους χιλιάδες «σαλταδόρους» που απαλλοτρίωναν τρόφιμα και εφόδια από τα γερμανικά φορτηγά στην Κατοχή.

Εμπνεόμαστε από τους «τεντυμπόηδες» της δεκαετίας του `60 που αρνιόντουσαν την στρατιωτική πειθαρχία του αστυνομικού Δεξιού κράτους και παρακράτους.

Εμπνεόμαστε από τους ανώνυμους μαθητές που πλαισίωσαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και κυνηγήθηκαν από τη Χούντα.

Εμπνεόμαστε από τους μαθητές της Μεταπολίτευσης που αγωνίστηκαν ενάντια στις σχολικές ποδιές και το δεξιό «σχολείο – φυλακή» και πλαισίωσαν μαζικά της ταξικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος.

Εμπνεόμαστε από τους μαθητές που πάλεψαν τη δεκαετία του `80 και `90 ενάντια στις απανωτές εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» και για χάρη τους σκοτώθηκε ο καθηγητής Τεμπονέρας από ακροδεξιά καθάρματα.

Τιμούμε τον Καλτεζά & τον Γρηγορόπουλο που πέθαναν από σφαίρες μπάτσων μόνο και μόνο γιατί προσπάθησαν να παλέψουν με τη φλόγα της νιότης ενάντια στη μιζέρια της υποταγής.

Θα τσακίσουμε κάθε προσπάθεια να στηθούν φασιστικοί θύλακοι στα σχολεία, θα δυναμώσουμε τη φωνή της Εξέγερσης για τον Κομμουνισμό και την Διεθνιστική Αλληλεγγύη.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΛΗΤΕΣ..
ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *