Η φωνή ενός κρατούμενου


Αποσπάσματα από την συνέντευξη στο περιοδικό Vig Fish του κρατουμένου στις φυλακές Χίου Β. Πάλλη

Το Νο 1 αίτημα σας είναι η κατάργηοη των πειθαρχικών ποινών. Εξηγήστε μας με απλά λόγια πώς επιβάλλονται οι συγκεκριμένες ποινές…

«Ξεφτιλίσου, ταπεινώσου, σκύψε και δείξε μας». Αυτή είναι η φράση των δεσμοφυλάκων που συνοδεύει την εισαγωγή όλων των κρατουμένων σπς φυλακές της χώρας.
Εάν τη στιγμή εκείνη γυρίσεις και του πείς: «Τι μου λες, ρε;», αυτό λαμβάνεται ως άρνηση εκτέλεσης εντολής και το πρώτο Πειθαρχικό το ‘χεις στην τσέπη. Πράγμα που σημαίνει ότι στον πρώτο χρόνο φυλάκισης δεν μπορείς να πάρείς άδεια.
Εάν σε έναν μήνα υποπέσεις και σε δεύτερο «αμάρτημα», για παράδειγμα αν ξυπνήσεις ένα πρωί και πείς «ρε» σε έναν δεσμοφύλακα, το δικαίωμα σου στην ελευθερία μειώνεται δραματικά.

Η πειθαρχική ποινή είναι μια ποινή επί της ποινής η οποία καταργεί όλα τα εφ’ όρων απόλυσης. Οι ποινές αυτές είναι πέρα για πέρα άδικες και εκδικητικές.
Εμείς προτείνουμε εναλλακτικές μορφές συνέτισήδ μας. Για παράδειγμα, να εκτίουμε μια ποινή σε κάποιον ειδικό χώρο. Μια ποινή που να μαδ επιβάλλεται από ένα συμβούλιο εκτός φυλακής και η οποία να μην αναγράφεται πουθενά.
Εκανα κάτι; Καλώς ή κακώς το έκανα, δικάστηκα και καταδικάστηκα. Από εκεί και ύστερα φτάνει η τιμωρία. Δεν μπορούν να μας τιμωρούν «ισόβια»!

Γιατί πιστεύεις ότι φέρονται τόσο βάναυσα;

Γιατί ανήκουν στην κάστα ανθρώπων που πιστεύουν ότι μπορούν να σε συνετίσουν ταπεινώνοντάς σε. Πρόκειται για ανθρώπους ανίκανους να καταλάβουν ότι αυτή η πρακπκή θα φέρει ακριβώδ το αντίθετα αποτελέσματα: την εξέγερση από τα “σκυλιά”. Ετσι μας αποκαλούν: “Σκυλιά” !!!

0 κυριότερος πόλεμός τους είναι να μοιράζουν ναρκωτικά με τη σέσουλα. Σε όλες φυλακές υπάρχει ένα «χρηματοκιβώτιο ναρκωτικών» από κατασχέσεις, τα οποία ανοίγουν κυρίως σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας για να καταστείλουν τη δράση των κρατουμένων. Ενας μαστούρωμένος, βλέπείς, δεν θα διαμαρτυρηθεί και δεν θα εΕεγερθεί ποτέ. Θα πάρει τη δόση του, θα κάτσει στο κρεβάτι του και η φυλακή θα λειτουργήσει μια χαρά. Τώρα που μιλάμε οι φυλακές γεμίζουν ναρκωτικά, συχνά με την ανοχή των υπευθύνων. Κανείς όμως δεν νοιάζεται γι’ αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *