Η μετακίνηση δεν είναι εμπόρευμα, είναι λαϊκό δικαίωμα – ΟΑΣΘ συνέντευξη τύπου – κινητοποίηση

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (11/12/2018)

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

 Η μεγάλη διαδικτυακή ανταπόκριση στο κάλεσμα «Η Κατάσταση με τον ΟΑΣΘ Δεν Πάει Άλλο» πρέπει να μετατραπεί σε ζωντανή συμμετοχή και κινητοποίηση στους δρόμους της πόλης  το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ  στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μόνο με τη φυσική μας παρουσία και την περαιτέρω οργάνωση των κινητοποιήσεών μας μπορούμε να πετύχουμε ανθρώπινη, ασφαλή, φθηνή αστική συγκοινωνία στην πόλη.

Καλούμε ξανά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φοιτητή, συνταξιούχο, επιβάτη της πόλης, καθώς επίσης και συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, να υπερασπιστούμε το θεμελιώδες δικαίωμα όλων μας στην ανθρώπινη αστική μετακίνηση. Η πολιτική του ΟΑΣΘ και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως συγκοινωνιακού μοντέλου είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλύει το κόστος λειτουργίας στο λαό, μας έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν. Είναι, άλλωστε, κομμάτι της συνολικότερης ασκούμενης πολιτικής να στερούν από τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον νέο στοιχειώδη δικαιώματα (περίθαλψη, ασφάλιση, εργασία) και να μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Πόσο πίσω πια;

Η ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Δεν τη διαπραγματευόμαστε!

Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!

Ασφαλής μετακίνηση! – Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!

Φθηνές συγκοινωνίες – Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!

Δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους, και εργαζομένους στον χώρο δουλειάς

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 , στις 12:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *