Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Να πάει στο διάολο ο Αμερικάνος Πρόεδρος και οι μισθοφόροι εγκληματίες των ΗΠΑ, που εισέβαλαν στη Συρία. Στα τσακίδια, στον αγύριστο. Δυστυχώς όμως η ανακοίνωση του Τραμπάκουλα για αποχώρηση των ιμπεριαλιστών, είναι σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη και του Κούλη: Εντελώς ψέματα. 

Τη στιγμή που ο Τραμπ έλεγε, πως οι Γιάνκηδες θα πάνε στο σπίτι τους, ο Αμερικανικός στρατόςκατασκευάζει μια νέα βάση στη Συρία.
Και ρωτάμε: Αν φεύγουν, γιατί η κατασκευή; Την απάντηση μας τη δίνει ένας γνωστός Έλληνας, ο Οδυσσέας, ο βασιλιάς της Ιθάκης.

Η αποχώρηση των Αμερικάνων είναι ίδια με την αποχώρηση των Ελλήνων από την Τροία, αφού κατασκεύασαν το Δούρειο Ίππο. Ξέρουμε πόσο “έφυγαν”. Οι καουμπόηδες τα βρήκαν μπαστούνια στη Συρία. Ο κύριος στόχος τους ήταν η ανατροπή του Άσαντ και ο πλήρης έλεγχος της χώραςΑπέτυχαν χάρη στην επέμβαση των Ρώσων, αλλά κυρίως χάρη στο θάρρος, την καρτερία και την θέληση για Ελευθερία του γενναίου Συριακού λαού. Και βέβαια των ηρωικών Κούρδων μαχητών, τους οποίους η Αμερική δεν μπορεί να ελέγξει.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν με πολύ κόπο, ξοδεύοντας τεράστια ποσά, να καταλάβουν πολλές από τις Συριακές πετρελαιοπηγές. Το πρόβλημα τους είναι πως τις κατέχουν και τις φυλάνε οι Κούρδοι. Μέχρι στιγμής είναι σύμμαχοι.
Όμως οι ιμπεριαλιστές κάνουν παζάρια με την Τουρκία την οποία ελέγχουν 100%. Δεν θα τους κακοφαίνονταν να καταλάμβαναν τα εδάφη οι Τούρκοι, που ολοφάνερα εχθρεύονται τον Άσαντ κι εξοπλίζουν τους τρομοκράτες, παρά να τα κρατήσουν οι Κούρδοι που έχουν καλές σχέσεις με τη Συριακή Κυβέρνηση.

Τι κάνει λοιπόν η Αμερική; Προσποιείται πως αποχωρεί, για να μπορέσουν να εισβάλουν ανενόχλητοι οι Τούρκοι.
Οι Αμερικάνοι απλά πουλάνε τους Κούρδους, αφού τους χρησιμοποίησαν, για να πάρουν τα εδάφη από τον ISIS χωρίς να ματώσουν οι ίδιοι.
Ο Τραμπ δεν θέλει ούτε να χτυπήσει την σύμμαχο Τουρκία, ούτε να χάσει άλλους Αμερικάνους ψηφοφόρους. Γιατί μόλις οι Κούρδοι καταλάβουν το άσχημο παιχνίδι που τους παίζουν, θα τους θερίσουν μαζί με τους Τούρκους εισβολείς.

Οι Τούρκοι νομίζουν πως θα πάρουν περισσότερα εδάφη. Θα έχουν περισσότερες απώλειες. Παρά τη συστηματική γενοκτονία, ματώνουν καθημερινά στο Αφρίν, το οποίο, αν και το κατέλαβαν, δεν μπορούν να το ελέγξουν. Οι Κούρδοι τους έχουν τρελάνει στον ανταρτοπόλεμο. Δεν περνά μέρα, που να μη στέλνουν στην κόλαση Τούρκους κατακτητές και τα τσιράκια τους, τα πρώην μέλη του ISIS. 

Ο Τραμπ θέλει μια νίκη έστω και “πύρρειο” ή ακόμα και ψεύτικη. Μου θυμίζει εκείνο τον Αθηναίο δημαγωγό, το Στρατοκλή, που ενώ οι Αθηναίοι έπαθαν καταστροφή σε ναυμαχία από τους Μακεδόνες, διέδωσε ψευδώς ότι νίκησαν! Αργότερα, όταν οι πολίτες πληροφορήθηκαν έκπληκτοι την αλήθεια, τους είπε “Σας πείραξε που διασκεδάζατε δυο μέρες”;
Είναι ευκαιρία να παζαρέψει με το Σουλτάνο, να βάλει τους Τούρκους στη θέση των Κούρδων “αναλώσιμων” και να καυχηθεί στους ψηφοφόρους, πως τάχα οι ΗΠΑ νίκησαν.

Καμία νίκη δεν πέτυχε ο Αμερικανικός στρατός στη Συρία. Οι σύμμαχοί του νικήθηκαν. Ο ISIS κατατροπώθηκε από το Συριακό Αραβικό Στρατό και τους Κούρδους μαχητές. Οι Κούρδοι όπως νίκησαν τους ισλαμοφασίστες, θα νικήσουν και τους Τούρκους φασίστες. 

mitsos175

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *