Φτηνιάρικη τρομοϋστερία

Η βομβιστική ενέργεια στο κτίριο του ΣΚΑΙ στο Νέο Φάληρο είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας ενέργειας ένοπλης προπαγάνδας: ως στόχος επελέγη η έδρα ενός συγκροτήματος που έχει πρωταγωνιστήσει σε εμετική και λυσσώδη προπαγάνδα υπέρ των Μνημονίων, ξεσηκώνοντας πολλές φορές αγανάκτηση και οργή, η βόμβα τοποθετήθηκε εξωτερικά, ενώ πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξει τραυματισμός (έγιναν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο διαφορετικά Μέσα -τηλεοπτικό σταθμό και ιστότοπο- και δόθηκε όλος ο απαραίτητος χρόνος για να εκκενωθεί και να απομονωθεί το κτίριο). Ο στόχος ήταν μόνο υλικές ζημιές και επιτεύχθηκε. Οταν υπάρξει ανάληψη ευθύνης (όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις) θα μάθουμε και ποια πολιτική ομάδα πραγματοποίησε την ενέργεια, καθώς και το σκεπτικό της.

Κι ενώ η ενέργεια ήταν προσεκτικά σχεδιασμένη για να μην υπάρξει ανθρώπινο θύμα έστω και τυχαία, η αστική προπαγάνδα έκανε λες και ο ΣΚΑΙ δέχτηκε αιφνιδιαστική πολεμική επίθεση με βαρέα όπλα. Ο ένας μετά τον άλλο οι αστοί πολιτικοί, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έπαιρναν το λόγο για να καταγγείλουν το «πλήγμα κατά της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας» και να καταδικάσουν «την τρομοκρατία». Νομίζουμε ότι τους ξεπέρασε όλους ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης, που απεφάνθη ότι η ενέργεια μπορεί να είχε διακινδύνευση για ανθρώπινες ζωές! Ποιος χαρακτηρισμός ταιριάζει σε αυτόν που κάνει τέτοια δήλωση; Προβοκάτορας. Ο ίδιος χαρακτηρισμός ταιριάζει και στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ που μετέδιδε με κάθε σοβαρότητα ότι η επίθεση έγινε για να υπάρξουν θύματα!

Φτηνός και γελοίος προβοκάτορας, μάλιστα, καθώς το «ρεπορτάζ» του φιλοξενούνταν στο πλαίσιο μιας γενικότερης παρουσίασης της είδησης, που έλεγε ότι υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το κτίριο εκκενώθηκε και η αστυνομία έκοψε την κυκλοφορία και απομόνωσε το κτίριο του Αλαφούζου σε μεγάλη έκταση, ώστε να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός διερχόμενου ή περίοικου. Είχε και δηλώσεις ενός διανυκτερεύοντος ψιλικατζή που έλεγε -ψύχραιμα και χωρίς ίχνος ταραχής- ότι είχαν ειδοποιηθεί από την αστυνομία και ότι στήθηκαν έξω από το ψιλικατζίδικο και περίμεναν να δουν τη βόμβα να σκάει.

Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) που υπογράμμισε «τη σημασία του τρομοκρατικού αυτού χτυπήματος ως ένα χτύπημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας». Ο ΣΚΑΙ και τα παπαγαλάκια του στηρίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας! Τέτοια να λέτε, κύριοι και κυρίες της ΠΟΕΣΥ. Για να δικαιώνετε το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» και να κάνετε τον κόσμο να λέει «γεια στα χέρια τους», βλέποντας ότι ακόμα και στην περίπτωση ενός συμβολικού και απόλυτα περιφρουρημένου χτυπήματος, λέτε τα πιο χοντρά ψέματα.

Και τι να πεις για τον Αλαφούζο και το μαγαζί του, που βρήκαν την ευκαιρία να τα βάλουν με όσους καταγγέλλουν το βρόμικο ρόλο τους, νομίζοντας ότι μερικά σπασμένα τζάμια μπορούν να ξεπλύνουν τα συνεχή εγκλήματά τους, τη λυσσασμένη στήριξη στην πιο αντιδραστική, αντικοινωνική πολιτική, τα ψέματα και την παραπληροφόρηση με τα οποία βομβαρδίζουν καθημερινά τον ελληνικό λαό. Ματαιοπονούν. Τίποτα δεν τους ξεπλένει.

Για να είμαστε ακριβείς, τον Αλαφούζο δεν τον ενδιαφέρει τόσο να φτιάξει το «ίματζ» των Μέσων του σε εκείνο το κομμάτι του ελληνικού λαού που σιχαίνεται να τα ακούει ή να τα βλέπει, όσο το να πλήξει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Τσίπρα. Γι’ αυτό και ο ίδιος ο Αλαφούζος βγήκε μπροστά για να δηλώσει ότι «βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Με την ίδια λογική, αν μπει μια βόμβα σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (καθόλου απίθανο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίζεται ως κυβέρνηση τη μνημονιακή βαρβαρότητα, με ιδιαίτερη συνέπεια, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις), θα πρέπει να βγει ο Τσίπρας και να δηλώσει ότι ηθικοί αυτουργοί είναι ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης, που συκοφαντούν την κυβέρνηση με τα fake news που μεταδίδουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «η συκοφαντία του Αλαφούζου ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας» και σημείωσε ότι με αυτά που είπε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ «επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των “ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας“ στα τηλεοπτικά τους πάνελ». Οι υπουργοί, όμως, εμφανίστηκαν με πιο χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να συγχέεται η πολιτική αντιπαράθεση με την «τρομοκρατία», γιατί έτσι «δικαιώνονται οι τρομοκράτες». Από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκαν και οι πλέον «ψύχραιμοι» και «συναινετικοί», που κάλεσαν τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» να κατεβάσουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μπούρδες! Σιγά μη σταματήσουν τους εκατέρωθεν υβριστικούς ή πολιτικά σκληρούς χαρακτηρισμούς, λίγους μήνες πριν από τις τριπλές εκλογές του Μάη, οι οποίες μπορεί να γίνουν και τετραπλές.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτοί που επιλέγουν την τακτική της ένοπλης προπαγάνδας δεν έχουν καμιά σχέση με τις αντιπαραθέσεις στο αστικό στρατόπεδο (άλλο πράγμα η σπέκουλα που κάνει το αστικό στρατόπεδο). Αυτό έχει αποδειχτεί ιστορικά, και στη χώρα μας και διεθνώς.

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *